FOTY awards banner

Freelancer Angela Visser uitgelicht

“Doe wat je leuk vindt, dan hoef je nooit te werken!”

Angela Visser is oprichtster van Lizzmedia. Angela ontwikkelt websites en zorgt voor de online vindbaarheid van (online) bedrijven. Wij interviewden haar over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business CardKnab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Toen in januari 2015 mijn eerste dochtertje werd geboren had ik nog helemaal niet de intentie om ondernemer te worden. Ergens in mei 2015 werd mij gevraagd om een Curriculum Vitae te vertalen van Engels naar Nederlands. Ik kreeg daar een heel positieve referentie op, hierdoor is het balletje gaan rollen en ben ik naar de Kamer van Koophandel gegaan. Ik heb mijn bedrijf vernoemd naar mijn oudste dochter Lizzie: Lizzmedia. Eerst bleef het bij wat kleine opdrachten om iets aan een website aan te passen of een tekst te schrijven. In december 2016 werd mijn 2e dochtertje geboren, en wonderbaarlijk is mijn onderneming daarna enorm gaan groeien. Op dit moment ligt de focus op het ontwikkelen van websites en het beter vindbaar maken van (online) bedrijven op het internet. Daarnaast probeer ik een eigen ‘online vastgoed’ op te bouwen en heb ik een webshop in baby-artikelen.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Ongeveer een maand geleden kreeg ik een e-mail binnen dat ik genomineerd was voor de FOTY Awards. Ik ben vrij sceptisch ingesteld en had niet verwacht zover te komen. Ik vind het natuurlijk wel erg leuk en ik ben benieuwd hoever ik nog ga komen om een FOTY Award binnen te slepen! Sowieso vind ik het al een enorme eer om genomineerd worden voor een FOTY Award, en dan ook nog een finaleplaats te bemachtigen. Ik heb ook een aantal zeer leuke referenties mogen ontvangen, daar doe ik het voor!

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

De concurrentie in mijn branche is enorm, ik probeer mij te onderscheiden door voornamelijk voor startende ondernemers te werken. Hierbij kijk ik niet naar het aantal uren en de prijs per uur, maar kijk ik meer naar het eindresultaat. Ik vind het belangrijker dat iedere startende ondernemer een eerlijke kans krijgt om te starten, dit is dan voornamelijk gericht op het ontwikkelen van websites. Qua het verbeteren van de online vindbaarheid probeer ik mij te onderscheiden door mijn persoonlijke en concrete aanpak, die ook nog eens betaalbaar is.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Waar ik 2 jaar terug nog moest zoeken naar klanten, komen ze nu zelf naar mij toe, iedere week krijg ik er wel een aantal klanten bij, hetzij voor het maken van een website of webshop of voor het verbeteren van de online vindbaarheid. Ik zit sinds een half jaar enorm veel op LinkedIn. Ik heb op het moment bijna 600 connecties en dit groeit nog steeds iedere dag. Ook via LinkedIn krijg ik dus steeds meer leads, maar voornamelijk ook via mond-tot-mondreclame.

Hoeveel ben je waard per uur?

Lastige vraag, ik kijk namelijk niet naar het aantal uren dat ik ergens aan werk, maar naar het eindresultaat. Voor marketingtrajecten heb ik een vaste prijs en voor het maken van een website of webshop maak ik een prijsafspraak met de klant. Ik vind het veel belangrijker dat het eindresultaat goed is, zodat ik weer een positieve referentie krijg en daarop weer nieuwe leads creëer, dan dat ik even snel iets doe voor de hoofdprijs: zo zit ik niet in elkaar.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Ik ben op LinkedIn lid van diverse groepen, op Facebook volg ik diverse pagina’s die te maken hebben met mijn werkzaamheden. Ik struin op het internet veel af naar blogs die te maken hebben met webdesign of marketing. In de toekomst zou ik wel wat meer trainingen, cursussen, workshops en seminars willen bijwonen.

Wat doe je over 5 jaar?

Over 5 jaar wil ik dat mijn bedrijf uitgegroeid is tot een internet- en adviesbureau voor startende ondernemers. Ook hoop ik een nog groter netwerk te hebben en nog meer startende ondernemers te kunnen helpen met het opbouwen en groeien van hun eigen bedrijf. Ik zit vol met leuke en nieuwe ideeën dus dat moet helemaal goedkomen!

Hoe zie jij je toekomst?

Op dit moment lukt het mij enorm goed om de balans tussen werk en privé goed te houden, ik hoop dat dat ook zo blijft. Ik werk al bijna 3 jaar vanuit huis. Wanneer we straks een huis gekocht hebben, wil ik een eigen kantoor aan huis zodat ik privé en werk nog beter gescheiden kan houden.

Hoe hou je je werk leuk?

Omdat ik zowel websites ontwikkel als online vindbaarheid verbeter van bedrijven, en ik een ‘online vastgoed’ opbouw en een webshop run heb ik veel variatie in mijn dagelijkse bezigheden. Ik blijf mezelf ontwikkelen op het gebied van online media, en ben leergierig ingesteld en hoop nog veel meer te leren in de toekomst.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Ik heb jarenlang in loondienst gewerkt, heb altijd veel plezier gehad in mijn werk, maar ondernemen zit echt in de familie en ik zou niets anders meer willen. Dus mijn belangrijkste tip: Doe wat je leuk vindt, dan hoef je nooit te werken!