FOTY awards banner

Freelancer Annelous Neven uitgelicht

“Aan kennissen heb je meer dan aan kennis”

Finalist Annelous Neven uitgelicht

Annelous Neven is gek op communicatie, marketing en PR. Met haar bedrijf Another Note biedt zij haar kennis ter lering en inspiratie aan, via workshops, lezingen en blogs. Annelous streeft hierbij continu naar uniciteit, perfectie, diversiteit en innovatie om kwalitatief de meest hoogwaardige en meest unieke identiteiten te creëren en uit te kunnen dragen; in beeld en geschrift. Wij interviewden haar over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business CardKnab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Op vrij jonge leeftijd wist ik al dat ik ooit voor mezelf ging beginnen, alleen wist ik dat je het jezelf iets makkelijker kan maken als je bij de start van een onderneming kan putten uit een netwerk/relaties die je hebt opgebouwd. Tijdens mijn studies zorgde ik ervoor dat ik daarom altijd werkzaam was bij mediabureaus – dan kon ik direct de theorie in de praktijk brengen, en kon ik meteen een netwerk opbouwen.

In juni 2016 kreeg ik de diagnose dat ik twee hernia’s in mijn rug had/heb waardoor ik in september 2016 thuis kwam te zitten. Ik kon op dat moment echt niks meer behalve liggen, en liggen en liggen. En je begrijpt, hoe cliché ook; dan ga je nadenken. Ik ben mijn plannen om voor mezelf te gaan beginnen in oktober/november wat meer in een vat gaan gieten en her en der gaan toetsen in mijn netwerk. Daar bleek animo voor te zijn en dus besloot ik om in januari 2017 naar de KvK te stappen.

Wat doe je precies en voor wie?

Vanuit het hart van Rotterdam help ik organisaties de beloftes waar te maken. Succesvolle organisaties, bedrijven en merken kennen vaak de kracht van beloftes en zijn zich vaak bewust dat het waarmaken van beloftes veel kansen kan bieden. Toch lukt het bij veel van hen niet om hun beloftes waar te maken en dit uit te laten stralen in hun identiteit. Dit komt omdat een belofte veel sneller is gemaakt dan werkelijk gerealiseerd.

Het is belangrijk om je te realiseren dat de wereld continu aan verandering onderhevig is, klanten steeds mondiger worden en transparantie alsmaar toeneemt. Ik adviseer organisaties om beloftes waar te maken en te geloven in en het uitstralen van de unieke identiteit. Hierbij regelen we alles van A tot Z; we gaan achter de kernwaarden van de organisatie aan, stellen strategieën op en creëren de verschillende vormen van content die nodig zijn. Op die manier zorgen we dat communicatie, branding en PR op elkaar is afgestemd en ook nog eens uniek is.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Dit is tweeledig; enerzijds hoop ik met mijn nominatie andere (jonge) ondernemers (to be) te kunnen inspireren met mijn verhaal. Ik ben nog relatief jong en kwam thuis te zitten met twee hernia’s, maar heb vervolgens wel iets opgebouwd waar ik enorm veel energie uit kan halen. Ik vind het belangrijk om te laten zien dat wanneer je iets wil, in welke situatie je je ook bevindt, dit haalbaar is; geloof in jezelf, geloof in je kracht en je kennis en kennissen. Anderzijds hoop ik dat deze nominatie mij weer nieuwe inzichten brengt die ik over kan brengen op (potentiële) opdrachtgevers.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Ik ben een doorzetter – dat blijkt ook uit de omstandigheden van waaruit ik gestart ben – en geef echt niet op totdat de opdrachtgever tevreden is. Daarnaast zorg ik dat ik oplever wat de opdrachtgever gevraagd heeft, maar probeer ik nét dat beetje meer te geven zodat er een verrassing ontstaat en ze vrijwel altijd een glimlach op hun gezicht krijgen. Het is zo belangrijk om plezier te hebben in je werk en onderling goed met elkaar om te gaan; dat maakt het allemaal zoveel mooier!

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Netwerken. Mijn opa zei vroeger al; aan kennissen heb je meer dan aan kennis. En het is echt waar; als je goed in relatiebeheer bent, en je levert op wat je moet opleveren met nét dat beetje meer, gaan mensen in positieve zin over je praten. Je naam rolt en vanuit daar kan je verder gaan bouwen.

Hoeveel ben je waard per uur?

Ik loop al heel hard op twee koppen zwarte koffie.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Ik lees veel, luister veel naar podcasts, kijk veel naar vlogs/ondernemers, bijvoorbeeld via 7ditches.tv, lees veel artikelen op Emerce, Frankwatching, en volg ook verschillende discussies op LinkedIn.

Wat doe je over 5 jaar?

Over vijf jaar ben ik in ieder geval van mijn hernia’s af (goals) en hoop ik samen met ambitieuze en enthousiaste werknemers hét datagestuurde contentbureau van Nederland groot te maken. Ik doe er alles aan om een zo groot mogelijk netwerk op te bouwen en alle deuren open te houden om uiteindelijk de  vrouwelijke Elon Musk/Steve Jobs/Bill Gates van de lage landen te worden. Daar ga ik oprecht voor.

Hoe zie jij je toekomst?

Ondernemend, enthousiast en sportief; dat is mijn toekomst.

Hoe hou je je werk leuk?

Als het goed is, ben je gaan ondernemen omdat je dat superleuk vindt ;-). Mijn netwerk is mij veel waard, dus dat zorgt er ook voor dat ik met veel mensen in gesprek ben. De energie en inspiratie die je daarvan terugkrijgt, maakt mij iedere dag nog enthousiaster dan de dag ervoor.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Bouw aan je relatie en aan je netwerk. Want echt; aan kennissen heb je meer dan aan kennis.