FOTY awards banner

Freelancer Dionne Knooren uitgelicht

“Alles wat je aandacht geeft groeit”

Finalist Dionne Knooren uitgelicht

Dionne Knooren schrijft blogs voor haar website Diolifestyle. Ze schrijft onder andere over mode, reizen en lifestyle. Ook heeft ze vorig jaar de Lifestyle Factory Market georganiseerd. Dionne is zeer ambitieus en bruist van de ideeën voor de toekomst! Wij interviewden haar over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business CardKnab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
Het was voor mij geen bewuste keuze om ondernemer te worden, maar ik ben er vanzelf ingerold. Zo’n vijf jaar geleden moest ik voor mijn studie een blog opzetten over een bepaalde stelling. Die tijd volgde ik al diverse andere bloggers en uiteindelijk dacht ik, waarom ga ik niet ook een blog beginnen? Vroeger hield ik altijd dagboeken bij, dus waarom zou ik geen digitaal dagboek beginnen? Zo is mijn blog Diolifestyle.nl ontstaan. Naast mijn studie had ik genoeg tijd om blogs te schrijven. Alleen naarmate de tijd vorderde, krijg ik meer volgers en zelfs betaalde opdrachten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik via mijn blog steeds meer betaalde opdrachten deed en vanuit daar ook steeds vaker als freelancer aan de slag ben gegaan. Het is een uit de hand gelopen hobby waar ik nu geld mee verdien. Ik ben heel blij met deze ontwikkeling en wil graag een grote onderneming opzetten.

Wat doe je precies en voor wie?

Ik schrijf blogs op mijn eigen blog, een deel daarvan is betaald. Dit zijn talloze opdrachtgevers in zowel Nederland als andere Europese landen, maar de blogs verschijnen altijd op mijn blog. Daarnaast werk ik als content marketeer en copywriter en schrijf ik elke maand een aantal artikelen voor een paar vaste opdrachtgevers of denk ik mee over de marketingstrategie. Ook organiseerde ik vorig jaar een conceptstore market die ik graag nog een keertje wil organiseren.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Ik ben door Jeroen Sakkers genomineerd, dus het was geen keuze om eraan mee te doen, maar ik vind het uiteraard een hele eer dat ik genomineerd ben en dus mee mag doen.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Door mijn baan bij een PR-bureau, een online marketing bureau en al mijn freelance activiteiten op het gebied van content marketing en copywriting, voel ik mij als een vis in het water in deze branche. Ik vind het ontzettend belangrijk mijzelf telkens weer te ontwikkelen, zodat ik iedere keer op de hoogte ben van de laatste trends en ontwikkelingen. Daarnaast ben ik erg ambitieus en beschik ik over een enorme discipline. Zodra ik een idee of droom in mijn hoofd heb, wil ik dat doel behalen en bijt ik mij daar als een pitbull in vast, totdat ik het gewenste resultaat behaald heb.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Ik kom aan mijn klanten door mijn blog of door mijn netwerk. De afgelopen jaren heb ik een groot netwerk opgebouwd en heb ik voor veel verschillende klanten gewerkt. Dat zorgt ervoor dat ik aan opdrachten kom. Zelf doe ik niets aan acquisitie. Simpelweg om de reden dat ik nu al erg vol zit.

Hoeveel ben je waard per uur?

Oeh, dit vind ik een gewaagde vraag, maar ik vind dat ik €75,- euro per uur waard ben door mijn diverse ervaringen, talenten en kwaliteiten.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Regelmatig scroll ik door mijn Tweetdeck heen om te kijken welke interessante artikelen deze week geplaatst zijn die ik wil lezen, ik heb namelijk een uitgebreid dashboard geïnstalleerd. Daarnaast ben ik actief in diverse Facebookgroepen, bezoek ik regelmatig vakgerelateerde websites en ga ik naar masterclasses of volg ik trainingen. Een bezoek aan het Facebook HQ in Dublin mag ook niet ontbreken. Daar krijg je ook heel veel relevante informatie.

Wat doe je over 5 jaar?

Over vijf jaar werk ik niet meer in loondienst en heb ik een goed lopend bedrijf waar ik zowel bezig ben met online marketing, copywriting, content marketing, organisatie van events, geef ik trainingen en heb ik diverse mensen in dienst. Daarnaast run ik een conceptstore met vintage kleding, die ik kan koppelen aan het organiseren van een jaarlijks event.

Hoe zie jij je toekomst?

Rooskleurig. Ik bruis van de ideeën in mijn hoofd die ik in 2018 wil gaan doorvoeren en een aantal van die ideeën kon je bij de vorige vraag al lezen. Ik vind zóveel dingen leuk, dus ik ben nog lang niet uitgeleerd en wil nog heel veel dingen doen in mijn vakgebied, maar zeker ook op het gebied van ondernemen.

Hoe hou je je werk leuk?

Door mijzelf te omringen door de leukste collega’s, te werken voor toffe opdrachten, keihard te werken en uiteindelijk fantastische resultaten te boeken, regelmatig kennis bij te spijkeren én door af en toe helemaal af te schakelen en op citytrip te gaan.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Blijf geloven in jezelf. Het duurt even voordat je opdrachtgevers krijgt en mensen je gaan aanbevelen bij nieuwe opdrachtgevers. Alles wat je aandacht geeft groeit en dat is echt zo. Geloof in jouw doel en doe er alles aan om dat doel te behalen. Ook als het betekent dat je je sociale leven of vakanties tijdelijk op een laag pitje moet zetten, want uiteindelijk – als je er echt hard voor werkt – kom je aan die top. Go for it!