FOTY awards banner

Freelancer Fleur Appels

“Ik ben altijd bezig met mijn passie”

Finalist Fleur Appels uitgelicht

Fleur Appels  is eigenaar van Appels Media, een trendy communicatiebureau. Fleur heeft een groot schrijvershart en dat zie je terug in haar bedrijf. Wij interviewden haar over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business CardKnab en MINI.

1. Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
Toen ik van de opleiding HBO Communicatie kwam dacht ik maar aan één ding: ik moet een fulltime baan vinden. Zo’n 9 tot 5 baan, 40 uur in de week. Hier kwam ik uiteindelijk ook terecht. Toch was ik alles behalve gelukkig in die positie – ik kreeg zelfs vage klachten die leken op een beginnende burn-out. Ik gooide het roer drastisch om en vroeg mezelf: “Wat wil ik het allerliefst?”. Ondernemen was het antwoord. Ik ging diezelfde week nog naar de Kamer van Koophandel om Appels Media in te schrijven. Echt een lot uit de loterij.

2. Wat doe je precies en voor wie?
Met Appels Media schrijf ik teksten, denk aan websiteteksten, brochureteksten, vacatureteksten, interviews, noem maar op. Ook zet ik voor verschillende bedrijven social media op poten en denk ik mee over de algehele communicatiestrategie. De kernwoorden van mijn bedrijf zijn: communicatie, copywriting en social media.

3. Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?
Ik werd uitgenodigd om hieraan mee te doen en dacht waarom niet? Het is een mooi platform om de zzp’er in het zonnetje te zetten en je bedrijf verder te laten groeien.

4. Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Ik ben mijn eigen product en ook in mijn bedrijf zie je veel van mij terug. Bedrijven krijgen mij over de vloer. Appels Media is dus heel persoonlijk, en ik als freelancer zet altijd een stapje meer. Aandacht voor wat ik doe.

5. Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Tot nu toe ben ik vooral via via aan mijn klanten gekomen. Ook solliciteer ik natuurlijk wel eens op vacatures.

6. Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?
Tegenwoordig kunnen we online alles vinden wat we nodig hebben. Dus ik blijf op de hoogte door sites zoals Frankwatching. Ook ontwikkel ik mezelf regelmatig. Binnenkort wil ik starten met een cursus omtrent vormgeving voor een extra stukje service.

7. Wat doe je over 5 jaar?
Over 5 jaar haal ik het maximale uit mijn werk, maar ben ik nog steeds als freelancer werkzaam. Dit is echt mijn ding.

8. Hoe zie jij je toekomst?
Ik zie mijn toekomst positief in. Ik ben nu ruim 1,5 jaar bezig en kan van Appels Media leven. Daar ben ik best trots op. Ik sta nog aan de vooravond en hoop in de toekomst te kunnen groeien.

9. Hoe hou je je werk leuk?
Mijn werk is leuk door mijn opdrachten. Ik kan steeds selectiever worden in welke opdrachten ik wel of niet aanneem. Dit houdt het werk leuk – ik ben altijd bezig met mijn passie.

10. Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?
Blijf bij je leest. Door de hoge concurrentie en de veranderende markt zie ik dat er freelancers zijn die overal op reageren. Voor mij werkt het beter te doen waar ik echt goed in ben, zoals schrijven. Ik zeg bijvoorbeeld nooit ja op het ontwerpen van een flyer, ook al kan ik best aardig met Photoshop overweg. Dit is niet mijn core business, dus daar brand ik mijn vingers niet aan.