FOTY awards banner

Freelancer Marjolein de Jong

“Begin bij geluk en ga vanuit daar aan de slag”

Finalist Marjolein de Jong uitgelicht

Marjolein de Jong helpt met haar bedrijf Energia! andere vrouwen groots te dromen, leven en ondernemen. Marjolein heeft veel vertrouwen in de toekomst en weet zeker dat het leven haar nog veel moois zal brengen. Zo lang je maar begint bij wat jou gelukkig maakt, is alles mogelijk. Wij interviewden haar over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business Card, Knab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Ik ben begin dit jaar ondernemer geworden. In de zomer van 2014 viel ik uit met een vette burn out. Het was voor mij het moment om mezelf eens goed in de ogen te kijken. Wat wil ik nou eigenlijk echt in dit leven? Want stiekem wist ik natuurlijk al jaren dat ik aan het overleven was in plaats van aan het leven. Vrij snel nam ik het besluit: ik ga het helemaal anders doen! Ik ga mijn leven precies zo inrichten als ik dat wil, ik ga mijn eigen leven naar wens creëren. Ik ga dat doen waar ik goed in ben en dat is anderen laten stralen! Anderen weer echt in zichzelf laten geloven. Ik heb mijn baan opgezegd, alle financiële zekerheid achter me gelaten en ben gestart!

Wat doe je precies en voor wie?

Ik ben business-coach en ik richt me op vrouwen die groots willen (en durven) te dromen, groots willen leven en groots willen ondernemen! Vrouwen die net als ik hun eigen leven naar wens gaan creëren!

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen! Als je zoals ik zo diep gelooft dat jij de enige creator van jouw leven bent, dan ben jij ook de enige die jouw leven naar wens kan creëren. Jij bent degene die jouw successen ziet en viert! Toen ik deze verkiezing zag heb ik geen moment getwijfeld en heb mezelf direct genomineerd. Ik bepaal mijn eigen succes en ik vind oprecht dat ik thuis hoor in deze verkiezing. Daarnaast is deze verkiezing weer een prachtige gelegenheid om mijn zichtbaarheid te vergroten.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Dat vind ik altijd een lastige vraag….ik ken de andere deelnemers niet. ik ga dus ook liever uit van wat mij uniek maakt en niet wat mij uniek maakt t.o.v. een ander. Wat mij uniek maakt is mijn diepe weten en vertrouwen dat het leven altijd het beste met mij voor heeft. Dat het leven van mij houdt. Mijn diepe weten en vertrouwen dat alles waar ik naar verlang mogelijk is. Dit maakt dat ik nooit “opgeef”; ik heb een enorme drive om mijn droomleven te realiseren. Ik kan daarin niet falen, ik kan alleen maar leren, ontwikkelen en doorgaan.

Doordat ik leef en werk vanuit de essentie sta ik open voor kansen en mogelijkheden. Daar waar veel business-coaches veel aandacht leggen op focus, planning en volharding, leg ik de nadruk op leven, spelen, leren en creëren.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Ik “vergaar” mijn klanten op heel diverse manieren. Enerzijds door netwerken, maar vooral door heel veel te geven. Ik zaai heel veel, ik zorg dat ik superzichtbaar ben door onder andere interviews in landelijke media te geven en zichtbaar te zijn op social media. Bovendien lever ik domweg supergoed resultaat, waardoor er een olievlek ontstaat.

Hoeveel ben je waard per uur?

128,50 euro.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Ik volg business-coaches die beter zijn dan ik nu kan zijn. Die verder zijn in hun ontwikkeling, in hun business. Ik leer van hen en geef dit door. Ik investeer in mezelf door middel van trainingen en coaching. Daarnaast lees ik alles wat los en vast zit met betrekking tot mijn vakgebied en relevante andere gebieden.

Wat doe je over 5 jaar?

Over 5 jaar is mijn business enorm gegroeid en ben ik de go-to business-coach voor startende (dienstverlenende) ondernemers. Ik spreek landelijk om zowel mannen als vrouwen te inspireren “hun” leven te gaan leiden, wat ik ondertussen ook al doe. Ik inspireer mensen om los te komen van “hoe het hoort”.

Over 5 jaar ben ik bekend als de inspirator met betrekking tot het volgen van je droom!

Hoe zie jij je toekomst?

Ik heb diep vertrouwen in de toekomst. Ik geloof oprecht dat de wereld zit te wachten op anders denken; op meer leven vanuit essentie.

Hoe hou je je werk leuk?

Haha…wat een leuke vraag. Ik had daar vast antwoord op gehad toen ik nog manager was. Nu ís mijn werk leuk, ik hoef niets te doen om het leuk te houden. Het enige wat ik te doen heb, is mezelf iedere dag weer toestemming geven mijn eigen leven te leiden, op mijn manier, vanuit mijn essentie.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Weet wat jouw echte diepe verlangen in dit leven is! En voed dat verlangen! Ik zie zoveel mensen om me heen van alles doen om vervolgens van alles te bereiken vanuit het geloof dat ze dan gelukkig worden. En het is precies andersom! Begin bij geluk en ga vanuit daar aan de slag. Vergroot je blikveld zie alle mogelijkheden die het leven biedt en stap in!