Header uitgelicht

Freelancer Marlou Visser uitgelicht

“Houd vast aan je eigen toekomstplannen en dromen”

Marlou Visser werkt binnen haar bedrijf Table 4 You als tafelstyliste. Ze is gespecialiseerd in het sfeervol dekken van tafels op privé-gelegenheden en neemt deze zorg graag uit handen van haar gasten. Wij interviewden haar over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners Knab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Ik ben eigenlijk in het ondernemerschap gerold door te werken met een netwerk-marketingbedrijf en de vrijheid die ik hierin kreeg beviel me wel.

Werken wanneer het mij uitkwam/-komt en een eigen inkomen opbouwen en toch tijd hebben voor mijn gezin. Na 7 jaar met dit bedrijf gewerkt te hebben, stopte dit in Nederland en wist ik zeker dat ik niet meer voor een baas wilde werken. Dan moet je dus bedenken wat je wilt gaan doen, zodat je kan blijven ondernemen. Zo kan ik werken in de uren dat het mij uitkomt en kan ik voor mijn gezin zorgen.

Wat doe je precies en voor wie?

Ik ben tafelstyliste. Ik dek bij iedere privé gelegenheid de tafels strak (volgens de etiquette) naar de persoonlijke wensen van de klant. Waar ook de gasten zich direct welkom voelen, mooie gesprekken aan bod komen en wat ook een mooie herinnering zal zijn aan deze speciale dag. Dit kan zijn voor een bruiloft, speciale verjaardag, huwelijksjubileum, opening van je eigen bedrijf of het vieren van het jubileum van de onderneming.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Om meer zichtbaar te worden met mijn bedrijf en te leren hoe ik me kan presenteren.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Ik denk dat ik echt wel een uniek concept heb en volg hierin ook echt mijn passie. Ik neem de zorgen uit handen van mijn klanten. Zo kunnen zij zich goed voorbereiden voordat hun gasten arriveren op hun speciale gelegenheid en samen met hun gasten kunnen genieten van het diner (of lunch).

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Ik ben heel actief op social media, het meest op Facebook en Instagram. Ik flyer in de welgestelde wijken en ik bezoek waar mogelijk netwerkevenementen en verschillende trouwbeurzen om contact te maken met verschillende leveranciers/ondernemers.

Hoeveel ben je waard per uur?

€75,-

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Door op de hoogte te blijven van de laatste trends. Hierbij is het belangrijk om te weten welke kleuren in het seizoen of jaar de trend zijn.

Voor de rest vind ik het belangrijk dat ik rekening houd met de wensen van mijn klanten, bijvoorbeeld welke kleuren zij terug willen laten komen op hun tafel.

Wat doe je over 5 jaar?

Over 5 jaar heb ik met Table 4 You in het binnen- en buitenland een goede naam opgebouwd. Werk ik samen met gerenommeerde bedrijven (culinaire koks, bloemisten, bediening) die net als ik met hun passie werken en steeds willen blijven vernieuwen.

Over 5 jaar kan ik mijn klanten ontvangen in mijn eigen kantoor aan huis dat sfeer uitstraalt, waar de klanten zich direct thuis voelen. Een plek die rust uitstraalt en waar ik de wensen van mijn klanten tot in de puntjes kan bespreken. Ook heb ik dan mijn eigen servieslijn.

Hoe zie jij je toekomst?

Succesvol! Ik doe echt mijn werk met heel veel liefde en volg hierin mijn passie. Dit zijn voor mij de ingrediënten om altijd met veel plezier te kunnen werken.

In de toekomst mag ik voor welgestelde klanten bij hen thuis of op een bijzondere locatie (binnen- of buitenland) voor hun de tafel dekken bij een bruiloft, speciale verjaardag, een gouden bruiloft of wat voor gelegenheid ook. Mijn klanten zijn altijd zeer tevreden over hun gedekte tafel, waardoor zij meer kunnen genieten van hun diner met familie en/of vrienden.

Ik heb mijn droomhuis in het dorp waar ik opgegroeid ben, Nuenen. Deze is zo ingericht dat ik lekker met mijn gezin kan ontspannen, een mooi eetgedeelte met een goed ingerichte keuken waar ik voldoende eetpartijen kan organiseren. En met een mooie tuin vol gezelligheid met daarin in een buitenkeuken, waar we ook op de zonnige warme dagen voldoende party’s kunnen organiseren.

Ik heb in dit huis mijn eigen werkruimte, waar ik met mijn kleine team heerlijk kan werken. Ook kan ik daar eventueel workshops geven in het sfeervol dekken van de tafel.

Naast dit geweldigs heb ik op Curacao (mijn geboorte-eiland) mijn droomhuis staan die ik heb laten bouwen en waar ik 2x in het jaar zelf kan genieten van het eiland. De rest van het jaar verhuur ik dit huis. Het huis heeft een landhuis-uitstraling met de typische kleuren van Curacao. Ik verhuur dit huis aan welgestelde Amerikaanse en Nederlandse gasten met full service. Dat wil zeggen dat ik de volledige zorg op me neem en hierbij zorg dat er voldoende etenswaar in huis is voor de eerste overnachting en het huis volledige voorzieningen heeft voor een aangenaam verblijf.

Hoe hou je je werk leuk?

Door steeds weer op zoek te gaan naar vernieuwing en in contact te blijven met leuke gezellige collega’s, waarmee ik over de toekomstplannen kan sparren en hoe we ieder voor zich deze plannen kunnen realiseren. En altijd mijn dromen voor ogen te houden. Mijn zakelijke dromen, maar zeker ook mijn dromen voor mijn privéleven..

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Het belangrijkste vind ik dat je jezelf moet kunnen blijven zijn. Houd vast aan je eigen toekomstplannen en dromen, wat een ander ook denkt over jouw plannen. Maar houd je dromen voor ogen. Maak hiervan een moodboard en hang deze overal op in je huis.

Blijf jezelf ook ontwikkelen door het lezen van boeken, volgen van verschillende cursussen of trainingen die bij jou passen. Neem zeker ook tijd voor jezelf, zorg voor voldoende ontspanning en maak tijd voor je familie en vrienden.