FOTY awards banner

Freelance assistent Monique Boer

“Luister naar je gevoel en help elkaar”

Finalist Monique Boer uitgelicht

Monique Boer is freelance assistent en helpt bedrijven met o.a. administratieve of juridische werkzaamheden. Wij interviewden haar over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business Card, Knab en MINI.  

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
“Vanuit de gedachte dat ik meerdere ondernemers van dienst wilde zijn en ontzorgen in plaats van één specifieke onderneming, ben ik BOSS 4 U begonnen. Met een behoorlijke dosis ervaring op divers gebied ben ik overal inzetbaar. Waarom één onderneming van dienst zijn terwijl je er meerdere kan ontzorgen? Heerlijk om de mogelijkheid te hebben meerdere partijen tegelijk van dienst te kunnen zijn. Ieder op zijn eigen manier.”

Wat doe je precies en voor wie?
“Wat ik precies doe is voor elke opdracht anders. Voor de ene opdrachtgever doe ik echt alleen administratieve of juridische werkzaamheden, bij de andere opdrachtgever heb ik meer een adviserende rol. Juist die diversiteit maakt mijn werk zo leuk. Dat kan voor particulieren zijn maar ook grote ondernemingen of overheidsinstanties.”

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?
“Vorig jaar zat ik ook in de finale. Ik heb ook een hoop leuke en enthousiaste ondernemers leren kennen en geleerd dat de zzp-wereld eigenlijk één grote familie is. Iedereen probeert elkaar te helpen waar nodig. Een ervaring die ik graag nog een keer mee wil maken.”

Voor welke award doe jij mee en waarom?
“Tuurlijk ga ik voor de Hoofdprijs meedoen, wie wil dat nu niet. Maar laten we realistisch zijn, de best startende ondernemer is al een hele eer. Voor mij persoonlijk heb ik al gewonnen door er weer bij te zijn als finalist.”

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?
“Met mijn behoorlijke dosis ervaring in diverse branches ben ik snel en gemakkelijk inzetbaar. Van strak geregisseerde juridische trajecten tot aan iteratieve agile projecten, van het MBK tot aan (internationale) grote ondernemingen, ik maak mij snel de cultuur van een organisatie eigen. Daarnaast ben ik een enthousiast persoon, die snel leert en uitermate makkelijk contacten legt. Hoofd en bijzaken voel ik feilloos aan waardoor ik snel kan anticiperen wat op dat moment nodig is om werk gedaan te krijgen.”

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?
“De meeste klanten komen uit mijn netwerk of ik reageer op freelance opdrachten via vacature sites . Doordat ik niet specifiek één doelgroep heb, zitten mijn klanten over het hele land. Dat is ook het handige van deze tijd, via de digitale mogelijkheden kun je overal werken wanneer je maar wilt.”

Hoeveel ben je waard per uur?
“Mijn uurtarief ligt tussen de 55-80 euro. Afhankelijk van het type opdracht, verantwoordelijkheden en of ik op locatie werk of vanuit huis.”

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?
“Ik volg verschillende workshops, trainingen en Webinars. Op social media zijn er diverse groepen die up to date informatie verstrekken.”

Wat doe je over 5 jaar?
“Wat ik leuk vind! Het kan zijn dat ik richting projectmanagement ga, maar ook de juridische wereld trekt mij enorm.”

Hoe zie jij je toekomst?
“Blijven doen wat goed voelt en mijzelf blijven ontwikkelen op verschillende gebieden. In ieder geval heb ik dan veel opdrachtgevers blij gemaakt met mijn dienstverlening door ze te ontzorgen en verder te helpen in hun werkzaamheden.”

Hoe hou je je werk leuk?
“Blijven ontwikkelen, kansen blijven zien en doen wat ik leuk vind. In mijn dienstverlening zorg ik altijd voor een oplossing met een grote glimlach, als dat lukt is mijn missie geslaagd.”

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?
“Luister naar je gevoel en help elkaar, dat maakt het ondernemen zoveel leuker.”