FOTY awards banner

Freelancer Monique de Vos uitgelicht

“Geniet van de vrijheid als zzp’er”

Monique de Vos verhuurt via Glamping4all volledig ingerichte safaritenten aan Nederlandse gasten. Ze heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de camping- en glampingbranche. Wij interviewden haar over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business CardKnab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Vrijheid in werkuren en activiteiten. Eigen verantwoordelijkheid voor successen/mindere successen.

Wat doe je precies en voor wie?

Ik werk voor Luxetenten.com, toonaangevend in Glamping accommodaties in binnen- en buitenland. Voor hen verkoop ik volledig ingerichte Safaritenten aan Franse klanten. Deze tenten verhuur ik via Glamping4all.com aan Nederlandse gasten en vanaf volgend seizoen ook aan Duitse gasten.

Last but not least doe ik de contractonderhandelingen met Nederlandse touroperators (zoals Rent a Tent, Vacanceselect, Vacansoleil) voor Camping and Co (dit is een Franse touroperator). Allemaal werkzaamheden op campinggebied met een sterke link naar Frankrijk.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Het kwam voorbij en leek me leuk om mee te doen. Zou mooie boost zijn voor mijn werkzaamheden, hoewel ik op dit moment geen tijd heb voor andere dingen…

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Mijn netwerk in de campingbranche is erg groot, ik werk meer dan 20 jaar in deze sector en heb werkervaring op verschillende gebieden: bij touroperators (zowel in het veld als op kantoor), als campingeigenaar en als leverancier van campingproducten. Daarnaast werk ik op basis van commissies. Pas wanneer de klant inkomsten heeft zijn er kosten, eerder niet.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Via mijn netwerk, internationale vakbeurzen, website, nieuwsbrieven, Google, Google Adwords, social media

Hoeveel ben je waard per uur?

Ik werk niet met een uurtarief maar op commissiebasis. Omgerekend kan dat 250 euro per uur zijn, maar ook helemaal niets.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Door abonnementen op vakbladen, mensen te spreken in de branche, beursbezoek.

Wat doe je over 5 jaar?

Dan ben ik vooral bezig met Glamping4all en een beetje Luxetenten. Misschien ook gewoon met vervroegd pensioen en rondreizen in een camper met mijn lieve echtgenoot.

Hoe zie jij je toekomst?

Rooskleurig. Het is fijn dat je als zelfstandige altijd zelf in de hand hebt wat je doet en waar je je energie in steekt. Dit maakt het werken erg plezierig.

Hoe hou je je werk leuk?

De werkzaamheden zijn leuk en afwisselend. Ik werk met een leuk product, mensen uit de hospitality-sector zijn prettig om mee te werken en vakanties verkopen is een feestje! En ik geniet van de vrijheid als zzp’er, ik pak momenten waar het leuk is even iets anders te doen. Belangrijk om af en toe ook even uit te tunen.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Geen idee, laat ieder lekker z’n ding doen en genieten!