NS-header-blog2

Online marketeer Peet Witzel

“Focussen op mijn echte specialiteit”

Succesverhaal uitgelicht op Travel Thursday

Peet Witzel is de oprichtster van OhSoSocial, een digital marketing agency. Zij houdt zich bezig met  social media, online adverteren, Adwords, websites bouwen en ga zo maar door. Naar aanleiding van de mooie resultaten die Peet heeft behaald met haar deelname aan de FOTY Awards, interviewden wij haar over het ondernemerschap en haar ondernemersavontuur als ‘reizende’ ster. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door NS-Business Card, dé OV-kaart voor zelfstandig ondernemers.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
“Het is eigenlijk per toeval gekomen. Ik was net terug verhuisd naar Amsterdam vanuit Nieuw-Zeeland, waar ik 2,5 jaar heb gewoond, en ik zocht een baan. Mijn broer en zus waren bezig een restaurant te openen in Amsterdam, Poké Perfect, en zij vroegen of ik hen wilde helpen met hun online werk. Een vriend opperde toen ook dat ik voor mezelf moest gaan beginnen. Ineens viel alles op zijn plek, en was OhSoSocial geboren.” 

Wat doe je precies? En wat is je missie?
“Ik heb een digital marketing agency en doe alles dat daar mee te maken heeft: social media updaten en laten groeien, online adverteren, Adwords instellen, websites bouwen en ga zo maar door. In het begin deed ik alles zelf, ondertussen heb ik een leuk team van freelancers om me heen verzameld waardoor ik me kan focussen op mijn echte specialiteit: social media. Het is heel leuk om een bedrijf te zien groeien (in omzet en personeel) omdat het goed met ze gaat door bijvoorbeeld advertenties die ik op social media heb uitgezet, of omdat er meer conversies zijn doordat we de website hebben verbeterd.”

Je hebt aan de FOTY Awards meegedaan. Welk(e) effect(en) heb je tot nu toe ondervonden van jouw deelname aan de FOTY Awards en jouw nominatie tot finalist?
“Ik vond het een hele toffe ervaring. Het is leuk om te kunnen vertellen dat ik hiervoor genomineerd was. Ik kreeg veel support van klanten, vrienden en familie waardoor het bericht veel gedeeld werd! Ook kwamen er wat leads uit, en dat is altijd mooi meegenomen.”

Jij bent als nummer 5 in de top 10 publieksprijs geëindigd. Een mooie prestatie! Hoe heb je dit door elkaar gekregen?
“Ik denk dat het gek zou zijn als de social media specialist dit niet voor elkaar zou krijgen. Dit is ook allemaal alleen op Facebook gebeurd, ik heb geen (media)hulp van buitenaf gekregen. Best netjes om te laten zien wat ik in huis heb toch?”

Hoe ziet jouw (ondernemings)reis naar de toekomst eruit? Wat is jouw eindstation?
“Ik krijg steeds meer internationale klanten, bijvoorbeeld uit Australië en USA. Het lijkt me heel leuk als ik internationaal kan blijven groeien en ik daardoor ook goede redenen heb om te reizen. Ik ben nu ook op een punt waar ik me kan en wil differentiëren en ik wil in de lifestyle en food & beverage hoek blijven wat klanten betreft. Verder hoop ik snel mijn team te kunnen uitbreiden waardoor de skills set van OhSoSocial ook blijft groeien. Een eindstation heb ik nog niet in mijn hoofd, er zijn veel tussenstations die ik nu probeer te bereiken.”

Reis jij vaak met de trein?
Ik heb een normale OV chipkaart en reis steeds vaker met de trein, vooral omdat Poké Perfect – nog steeds mijn klant – en De Zee-as ook locaties buiten Amsterdam hebben. Ik vind het altijd wel ontspannend om met de trein te gaan: je kunt kiezen of je door wilt werken doordat er wifi is, of dat je lekker een half uur uit het raam wilt staren.”