Header uitgelicht

Freelancer Stef van der Made uitgelicht

“Blijf open over jouw doelen en verwachtingen”

Stef van der Made werkt als freelancer mee aan allerlei grote projecten. Zo is hij op dit moment projectmanager bij Philips Healtec, waar hij werkt aan de implementatie van een nieuwe tool. Wij interviewden hem over het ondernemerschap en zijn deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners Knab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

In 2015 ben ik gevraagd mijn werkgever te verlaten in een grote reorganisatie, met mijn bachelor Bedrijfskundige Informatica en Management bijna op zak. Met 6 maanden om te denken over mijn volgende stap, was zelfstandig verdergaan voor mij de beste keus. De afwisseling die het freelancen geeft en de keuzes die ik kan maken om opdrachten te kiezen die ik leuk vind, zijn voor mijn doorslaggevende redenen geweest.

Wat doe je precies en voor wie?

Op dit moment werk ik als projectmanager bij Philips Healtec op een prachtig project waar een nieuwe CPQ-tool geïmplementeerd wordt, inclusief de onderliggende commerciële catalogus die gemigreerd word naar SAP VC. Mijn opdrachtgever is een van de directeuren van de Enterprise Information Management afdeling.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Ik neem deel aan de FOTY Awards, omdat ik graag tussen de top van de freelancers in Nederlands strijd om de eer van Freelancer of the Year.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Mijn energie en doorzettingsvermogen om zaken gedaan te krijgen en mensen te verbinden.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Ik vind mijn klanten voornamelijk via Freelance.nl. Ook heb ik contact met diverse recruiters die opdrachten voor mij regelen. Zij bellen mij regelmatig of ik alweer beschikbaar ben.

Hoeveel ben je waard per uur?

Een mooie beloning die past bij mijn enthousiasme om zaken gedaan te krijgen en mijn expertise.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Ik volg regelmatig cursussen om mijn vakkennis bij te houden. Ik lees veel managementboeken om te blijven leren en mijn persoonlijkheid als projectmanager nog verder te optimaliseren.

Wat doe je over 5 jaar?

Ik zou dan graag als programmamanager bezig zijn en een aantal projectmanagers coachen. Het lijkt me mooi om samen veranderingen teweeg te brengen, waarmee ik bedrijven verder kan helpen.

Hoe zie jij je toekomst?

Ik zie de toekomst rooskleurig tegemoet. Ik heb alles, vind ik zelf, goed voor elkaar, zowel privé als zakelijk. Het belooft dus een succesvolle tijd te worden.

Hoe hou je je werk leuk?

Door te starten met een uitdagende opdracht die niet gemakkelijk zal worden, waardoor ik het uiterste van mijzelf moet vragen. Als de uitdaging van een opdracht weg is, ga ik proberen om een nieuw project te vinden of een nieuwe opdracht te gaan zoeken.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Blijf open over jouw doelen en verwachtingen, zodat je opdrachtgever en jij op een lijn zitten over de opdracht en jouw inzet.