Dag van de ZZP'er

Viral king Boris Lange

“Een van de beste dagen ooit”

Succesverhaal uitgelicht op MINI Monday

Boris Lange uit Amsterdam is al tien jaar actief als presentator en (film)maker van internetcampagnes voor grote merken als Calvin Klein, Discovery Channel en Tele2. De campagnes die hij maakt gaan de hele wereld over: Lange heeft in de afgelopen twee jaar meer dan 130 miljoen mensen in 22 landen bereikt. Naar aanleiding van de mooie resultaten die Boris heeft behaald met zijn deelname aan de FOTY Awards, interviewden wij hem over het ondernemerschap en zijn reis naar de toekomst. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door MINI Cooper Clubman.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
“Toen ik 17 was (10 jaar geleden) ben ik met een van mijn beste vrienden vanuit onze hobby een soort creatief duo gestart, waarmee we aan verschillende reclame pitches meewerkten. We merkten dat we het super leuk vonden en dat het ons wat werk opleverde. Hiervoor moesten we wel factureren, en dus gingen we naar de KvK om allebei een eenmanszaak te openen.”

Wat doe je precies, en voor wie?
“Ik denk voor merken in oplossingen en maak concepten om ze bekend te laten worden op internet. Meestal presenteer ik die campagnes zelf als presentator. Dat werkt het beste. Ik doe dus alles behalve traditioneel reclame maken. M’n missie is om uiteindelijk met een aantal sterke spelers één team te vormen dat m’n eigen bedrijf wordt. Liefst de grootste van Nederland. Of Europa. Waarom niet?”

Hoe ziet jouw (ondernemers)reis naar de toekomst eruit?
“Ik probeer eigenlijk zoveel mogelijk te genieten. Heel cliché, maar ik vind het echt heel erg leuk wat ik doe. Ik probeer er gewoon voor te zorgen dat ik alleen maar leuke dingen doe. Dat zorgt ervoor dat ik altijd gemotiveerd aan de slag ga en plezier heb.”

Je hebt aan de FOTY Awards meegedaan. Welk(e) effect(en) heb je tot nu toe ondervonden van jouw deelname aan de FOTY Awards en jouw nominatie tot finalist?
Ik merk dat mensen heel erg blij voor me zijn; er kwamen vanuit de meest onverwachte hoeken mooie reacties. En dat het serieus wordt genomen wat ik doe. Dit werk is helemaal van deze tijd.”

Jij bent dit jaar uit duizenden freelancers uitgeroepen tot de Freelancer of the Year 2017! Gefeliciteerd! Wat was jouw reactie toen je het hoorde?
Het moment van de bekendmaking vond ik niet normaal spannend. Ik zag mensen om me heen in elkaars handen knijpen. Dit moest en zou ik winnen voor mijn gevoel. Toen ik mijn naam hoorde, knalde ik de lucht in. Mijn hart ging hard. Mijn familie was super blij. Ik kon het niet geloven. Het was een van de beste dagen ooit.”

 

Jij hebt onder andere een jaar lang rijden in een MINI Cooper Clubman gewonnen! Hoe blij ben jij hiermee?
“Die auto! Niet normaal hoor. Hij rijdt zo mega lekker en is super luxe. Hij heeft donkerrood leren bekleding en hele luxe opties. Ook de kleur wit is ontzettend mooi. In het verkeer voel ik me helemaal het mannetje!”

foto: @[232306510283671:tomdomscom]

 

 

 

 

 

Waar ga jij allemaal heen toeren in jouw MINI?
“Als het aan mij ligt kan het niet gek genoeg zijn om heen te gaan met deze Bor Mobiel. Zeg het maar? Parijs, Milaan, de Zuidpool of mijn oma? Deze zomer ga ik hiermee zeker even met vrienden naar het strand. Of met een leuk meisje. Wat ik ook leuk vind, is dat mijn pasgeboren nichtje Valentine nu vervoerd kan worden in een supercar door haar trotse oom.”

Welk effect heeft het rijden van deze gloednieuwe MINI op jou en jouw bedrijf, denk je?
Ik zie nu al reacties op straat, dat iedereen naar m’n auto kijkt. Dat is zo leuk! Ik kon afgelopen week al super snel naar al mijn afspraken. Als je in deze MINI komt aanrijden dan weten mensen dat er iemand aan komt. Ik voel me zo vrij als een vogel. Daarom vind ik die vleugels in het logo ook zo tof!”

Heb je nog een tip voor de deelnemers die volgend jaar mee gaan doen?
Geloof in je eigen kunnen en eigen zaak. Je gaat geen prijs winnen als je zelf al niet helemaal overtuigd bent van wat je doet. Het is niet onmogelijk om ver te komen. Bouw je netwerk goed op en heb plezier in wat je doet. Bij twijfel moet je doorpakken. Probeer als zzp’er uit te vinden hoe je jezelf uniek kan verkopen en je daarmee onderscheidt van de rest.”