Header uitgelicht

Freelancer Ivo Recourt uitgelicht

“Als het niet lukt sta je weer op en stel je je plan bij!”

Core business van Ivo Recourt is personal training. Daarnaast geeft Ivo ook groepslessen. Zijn bedrijf IMOVE staat voor kwaliteitstrainingen. Naast personal training, small group training geeft Ivo ook voedingsadvies en bijvoorbeeld yoga. Wij interviewden Ivo over het ondernemerschap en zijn deelname aan de FOTY Awards.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Ik ben ondernemer geworden omdat ik via een zijspoor. Nadat ik thuis kwam te zitten met PTSS en depressieve klachten wilde ik heel graag mijn hobby uitbouwen tot werk. Zo ben ik van een klein bootcamp-clubje naar een volledige personal trainingsstudio in een voormalige kerk overgegaan. Van soldaat tot ondernemer zeg ik heel vaak. Ik heb een boek geschreven rondom mijn bedrijf.

Wat doe je precies en voor wie?

Mijn core business is personal training en daarnaast geef ik groepslessen. Mijn bedrijf IMOVE staat voor kwaliteitstrainingen. Naast personal training, small group training geven we ook voedingsadvies en bijvoorbeeld yoga. Ik heb nu ongeveer 44 groepslessen per week (boksen, bootcamp, yoga, performance class, gladiator workout en fitness)

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Ik doe nu voor de tweede keer mee aan de FOTY Awards. Het geeft me ontzettend veel energie om anderen te laten zien wat ik graag doe en die weer te inspireren. Ik denk dat ik in vergelijking met de vorige keer zelfs beter ontwikkeld ben. Ik wil nu wel graag op het podium komen te staan!

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Ik was ruim 22 jaar in dienst bij het Nederlandse rijk en al mijn ervaringen vanuit het leger, politie en de sport komen samen bij het contact en trainen van de klanten. Ik ben het totaal pakket van trainer, coach en diegene die jou weer op het goede pad krijg.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Mijn klanten komen via allerlei kanalen binnen. Inmiddels zijn we in onze regio enorm bekend aan het worden en komen de klanten dus door mond-tot-mond reclame bij ons binnen. Toch promoten we op allerlei manier onze producten. Zowel met digitale reclame als met borden langs de weg tot folders in de wijk.

Hoeveel ben je waard per uur?

Ik vraag voor mijn personal trainingen 60 euro per uur. Dit zijn losse tarieven en klanten stellen samen met mij hun persoonlijke pakketten samen.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Ik volg regelmatig opleidingen en cursussen om mezelf zowel op de hoogte te houden als uit te dagen met nieuwe ideeën en ontwikkelingen.

Wat doe je over 5 jaar?

Ik hoop dat ik over 5 jaar nog steeds mensen mag coachen en trainen. Mijn wens is om dit bij een bedrijf intern te gaan doen en dat IMOVE uitgegroeid is tot een goed lopende club.

Hoe zie jij je toekomst?

Ik zie mijn toekomst als een onderneming die zich blijft ontwikkelen en uitdagen. Uiteindelijk wil ik een rustig, simpel en gelukkig leven met mijn kinderen en fijne familie en vrienden om me heen.

Hoe hou je je werk leuk?

Ik vraag wekelijks feedback en ben op de hoogte hoe we het doen. Ik sta elke dag vol enthousiasme op en er gaan geen dag voorbij zonder een lach en een leuke training

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Geef nooit je idealen of dromen op. Wees loyaal naar jezelf toe en stel je plan en wijk daar niet van af. Loop jezelf niet voorbij in dit proces, mijn weg was de moeilijkste maar uiteindeljk kom je waar je zijn moet. Als het niet lukt sta je weer op en stel je je plan bij. Doe waar je gelukkig van wordt anders moet je iets anders gaan doen.