Header uitgelicht

Freelancer Jolanda Damsma uitgelicht

“Datgene wat jij met gemak doet, is je grootste kwaliteit”

Jolanda Damsma helpt ondernemers die zichzelf online zichtbaar willen maken met een boodschap die raakt. De kennis die Jolanda de afgelopen jaren heeft opgedaan brengt zij over in haar Killer Content Academy. Dit is het eerste co-creatie online platform dat gericht is op het maken van Killer Content. Wij interviewden Jolanda over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Ik kwam uit een burn-out en besefte dat ik de dingen wilde doen zoals ik dacht dat ze zouden moeten gebeuren. Zonder ‘last’ te hebben van een baas met een andere mening. Ik realiseerde me dat ik een beetje last had van autoriteit en tevens een enorme behoefte had aan vrijheid had. Ik heb nog nooit zo hard gewerkt dan dat ik nu doe voor mezelf, maar ik voel me vrijer dan ooit! Ik had geen idee waar ik aan begon en ik ben behoorlijk wat hobbels op mijn weg tegengekomen. Maar ik besloot vanaf het moment dat ik weer kon werken dat ik altijd eerst voor mezelf kies. Daar heb ik nooit geen spijt van gehad

Wat doe je precies en voor wie?

Ik help ondernemers die zichzelf online zichtbaar willen maken met een boodschap die raakt. Ik begon met het schrijven van webteksten. Maar gedurende de jaren ontdekte ik dat er veel meer nodig is om online te scoren. De kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan breng ik nu over in mijn Killer Content Academy. Dit is het eerste co-creatie online platform dat gericht is op het maken van Killer Content. In de Academy ga je niet alleen aan de slag met het inrichten van je marketingwiel met Killer Content maar gaan we ook kijken naar de fundering van je bedrijf.

Wie ben je? Wat wil je? En wat wil je bereiken?

Omdat ik uit ervaring weet hoe ziek je kunt worden als je niet op onderzoek gaat naar jezelf geef ik hier extra aandacht aan. Ik ben geen therapeut, en dat wil ik ook niet zijn. Ik richt me vooral op ondernemers die anderen helpen. Op lichamelijk, emotioneel en spiritueel gebied. Als ik kan helpen dat zij hun agenda vol krijgen door te doen wat ze het allerliefste doen, dan worden er veel mensen geholpen. Bovendien helpt de ondernemer anderen met een glimlach. Zo maak ik de wereld toch een beetje mooier. Beetje idealistisch he?

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Mijn Academy is nieuw. Het is ook een nieuw concept. En ik kan de aandacht van Foty Awards gebruiken voor mijn zichtbaarheid. Zodat ik nog meer ondernemers kan helpen. Bovendien vind ik het natuurlijk te gék dat ik al gezien ben en genomineerd ben en zelfs de finale heb gehaald!

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

De Killer Content Academy is een uniek platform. Het is het eerste co-creatie platform dat coaching, online lessen en vaardigheidstrainingen met elkaar verbindt.

  • Een coach helpt je keuzes te maken.
  • Een onlinetraining brengt informatie over
  • En door te doen leer je.

In de Academy kun je veel informatie vinden om je te helpen goede content te maken. Van sjablonen, instructiefilmpjes tot lessen. Maar Killer Content maak je samen! Je hoeft het niet alleen te doen. De lessen zijn live online te volgen en je kunt direct je vragen stellen. Ze worden opgenomen en in de Killer Content Academy gezet zodat je het altijd kunt terugkijken.  De oefeningen doen we samen en je krijgt extra aandacht 1 op 1 als je ergens vastloopt. Je kunt niet veranderen door alleen kennis tot je te nemen. Voor een verandering is meer voor nodig. En ik wil écht helpen. Ik kies niet voor het ‘makkelijke’ geld maar kijk echt naar daar waar de behoefte ligt. Dat wat aansluit op de toekomst. We leven in een on demand wereld. Waarom zouden we dan nog uren in de file staan om naar een training te gaan? Of problemen maken met agendaplanning? Het kan ook anders en effectiever.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Mijn klanten delen hapsnap hun content maar hebben eigenlijk geen idee wat ze doen. Ze willen het liefst mensen helpen en begrijpen dat online marketing belangrijk is om hun agenda te vullen. Ik vind mijn klanten daarom vaak online. Door een verbinding aan te gaan en in gesprek te komen. Ik geef Webinars waarin ik mijn kennis deel en zo in gesprek kom met potentiële klanten. Ik heb een netwerk opgebouwd waarin een paar hele enthousiaste ambassadeurs zitten die mij aan werk helpen. Ik ben inmiddels al gestart met een eerste pilot-groep vanuit mijn netwerk.

Hoeveel ben je waard per uur?

Dat kan niemand betalen. Ik werk niet met uurprijzen maar met product- resultaatprijzen. De pilotgroep is gestart voor 1197,- voor drie maanden. Superfijn dat ze me goede feedback geven waar ik van leer. Maar ik besef nu al dat het programma minimaal een half jaar moet zijn en het bedrag 3x zoveel. De waarde is enorm!

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Ik ben dagelijks online en volg de ontwikkelingen. Ik volg trainingen en opleidingen als ik denk dat mij dat verder helpt. Ik lees boeken en ik ga naar inspirerende meetings. En ik krijg hulp van mijn businesscoach.

Wat doe je over 5 jaar?

Over 5 jaar woon en werk ik in Spanje. Mijn business is volledig online en ik heb een goede naam opgebouwd. Mijn academy zit vol met ondernemers die door mij begeleidt willen worden. Ik geef VIP begeleidingen in Spanje.

Hoe zie jij je toekomst?

Rooskleurig net als het heden.

Hoe houd je je werk leuk?

Ik doe elke dag wat ik leuk vind. Het voelt niet als werken. Ik zeg altijd, ik werk altijd of ik werk nooit. Ik zorg voor voldoende ontspanning en ik-tijd. Doordat ik veel ondernemers spreek is het nooit saai. Dat wat is doe past bij mij, ik heb er immers zelf voor gekozen ;).

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Volg je gevoel, doe wat je het allerliefste doet en maak het jezelf niet moeilijker dan dat nodig is. Datgene wat jij met gemak doet, is je grootste kwaliteit. Besef dat!