FOTY Awards Kerstpakket Jose banner

José van der Sanden

Uitwisselen van kerstpakketten met collega-ondernemers

José van der Sanden zorgt voor kerstpakketten voor zzp’ers

Oud-winnares van de FOTY Awards, José van der Sanden organiseert dit jaar met haar bedrijf Local Flavour wederom het kerstpakkettenproject, een initiatief om zzp’ers een extra’tje te geven met de feestdagen.

Het leven als zzp’er kent vele voordelen: je kunt je eigen tijd indelen, bepaalt je eigen koers en bent niet afhankelijk van anderen. Iets wat echter vaak als nadeel wordt ervaren van het zelfstandige bestaan, is het ontbreken van het kerstpakket.

Organisaties en zzp’ers

Organisaties werken steeds vaker met zzp’ers. Het gebeurt dan ook dat organisaties de zzp’ers die voor ze werken een kerstpakket geven. Niet alle organisaties behandelen de zzp’ers met wie ze samenwerken hetzelfde als hun werknemers: veel zelfstandigen brengen de donkere dagen door zonder kerstpakket van (een van) hun opdrachtgevers. Voor deze mensen heeft Local Flavour iets bedacht: het kerstpakkettenproject voor zzp’ers.

Verrassing en nieuwe contacten

Natuurlijk kun je jezelf met kerst iets leuks cadeau doen, maar dan is er weinig sprake van verrassing bij het uitpakken. Daarvoor heeft Local Flavour een oplossing: het uitwisselen van kerstpakketten met collega-ondernemers. De inhoud van het pakket blijft een verrassing, maar wel wordt er een kaartje bijgevoegd met de naam van het bedrijf van degene van wie je het kerstpakket ontvangt. Op die manier ontvang je niet alleen een verrassingspakket, maar ontstaat er misschien ook wel een nieuwe samenwerking met de afzender.

Maatschappelijk verantwoord

Local Flavour voor een verantwoord pakket: alle producten zijn ambachtelijk, zoveel mogelijk biologisch en de pakketten worden ingepakt in een sociale werkplaats.