header FOTY start

Vijfde editie nationale zzp-prijs officieel gelanceerd

Zoektocht naar Freelancer of the Year 2018 gestart

BEEMSTER – Vandaag is de vijfde editie van de nationale zzp-prijs Freelancer of the Year Awards (FOTY Awards) officieel van start gegaan. De verkiezing staat open voor alle zzp’ers, freelancers en interim professionals die voor eigen rekening en risico werken en die geen personeel in (loon)dienst hebben. “Met deze verkiezing willen we de 1,2 miljoen zzp’ers die Nederland telt in het zonnetje zetten,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer en jurylid.

De FOTY Awards is een jaarlijkse zoektocht naar de beste zzp’er of freelancer van Nederland. Het afgelopen jaar werd de landelijke zzp-prijs door René Frijters en Annic van Wonderen uitgereikt aan Boris Lange, presentator en filmmaker. De verkiezing en de uitreiking op de Dag van de ZZP’er worden mede mogelijk gemaakt door Knab, MINI, NS-Business Card, American Express, HNK, MoneyMonk, Ratecard en LinkedIn.

Eerste Lustrum
De jury van de FOTY Awards is dit jaar voor de vijfde, opeenvolgende keer op zoek naar de beste freelancers, interim professionals en zzp’ers. Daarmee is het de langstlopende competitie in zijn soort ter wereld. Tijdens deze jubileumeditie zullen Bart van de Belt, Carlijn Bröring, Leoni Blokhuis én Boris Lange, de jurywinnaars van afgelopen jaren, plaatsnemen in de jury. Daarnaast nemen o.a. Marcel Molenaar (country manager LinkedIn Benelux) en Merlin Melles (CEO en oprichter fCN) plaats in de jury.

Nieuwe awards
Er zijn zzp’ers in allerlei soorten en maten. Om ze toch te kunnen vergelijken, zijn er nieuwe awards toegevoegd. Ook dit jaar wordt er weer een onderverdeling gemaakt op basis van ondernemersfase en omzetniveau. Zo wordt er een award uitgereikt voor de Beste Starter, een Inspiratieprijs en een Aanmoedigingsprijs. Daarnaast is er een award toegevoegd voor de Beste Kleurrijke Ondernemer. Met deze award worden ondernemers met een multiculturele achtergrond in het zonnetje gezet.

Onafhankelijke kwaliteitsmeting
Ook dit jaar verzamelen de deelnemers aan de FOTY Awards online referenties. Iedere referentie die binnenkomt, wordt door Ratecard, een onafhankelijke, derde partij handmatig geverifieerd op basis van een data-analyse waarbij gekeken wordt naar de referent, de te beoordelen zzp’er en de inhoud van de referentie zelf. Hierdoor is een onafhankelijke kwaliteitsmeting gegarandeerd en ontstaan betrouwbare cijfers. Op basis van de online reviews die verzameld zijn, worden wekelijks finalist bekend gemaakt. Zij worden uitgenodigd om tijdens het pitchevent hun elevator pitch op te nemen. Op basis van het gemiddelde cijfer en de elevator pitch, worden de categoriewinnaars en de hoofdwinnaar gekozen door de gerenommeerde jury.

Dag van de ZZP’er
De winnaar van de FOTY Awards wordt bekendgemaakt op de Dag van de ZZP’er, op zaterdag 7 april 2018 te Amersfoort. Het zal een dag met leuke seminars en inspirerende keynotes zijn, met als hoogtepunt: de bekendmaking van de categorieprijzen en de Freelancer of the Year 2018. Tickets voor de Dag van de ZZP’er zijn verkrijgbaar via de volgende website en zijn gratis voor deelnemers aan de FOTY Awards: https://dvdzzp.nl/