Header-deal-Knab

Jurylid Britt van Smeerdijk

“Door voldoende input, feedback en tips kan je als ondernemer groeien”

Jurylid Britt van Smeerdijk

Videomaker en Freelancer of the Year 2018

Graag stellen wij je voor aan Britt van Smeerdijk. Met haar business Booming Productions creëert en produceert zij online videocontent voor allerlei bedrijven. Ze zet videostrategieën op, waarmee bedrijven hun marketingdoelstellingen kunnen behalen. In april 2018 is Britt verkozen tot Freelancer of the Year. Een mooie bekroning op haar werk.

Kun je ons iets vertellen over jouw activiteiten? Op welke wijze ben je actief in en/of betrokken met de zzp-markt?
Mijn naam is Britt van Smeerdijk en ik ben creative director van het bedrijf Booming Productions. Booming Productions geeft strategisch advies op het gebied van online video, managet YouTube channels (als één van de weinige in Nederland) en creëert en produceert sterke online videocontent. Wij hebben bijvoorbeeld al mooie webseries gemaakt voor NOC*NSF, Beachmasters en Heineken/Jillz en zijn op dit moment bezig met videostrategieën voor DUO, KNAB en Rituals.

Wat is/zijn de reden(en) dat je als jurylid actief bent bij de FOTY Awards?
Vorig jaar heb ik de FOTY Awards gewonnen.

Bij de FOTY Awards ontvangen deelnemers online referenties van klanten. Hoe belangrijk is het volgens jou dat freelancers, interim professionals en zzp’ers hun kwaliteit bewijzen via online referenties?
Als je wilt dat je onderneming slaagt, is het erg belangrijk dat je klanten tevreden zijn. Tevreden klanten leiden namelijk weer tot nieuwe opdrachten. Door aan de klant een referentie te vragen leer je bovendien waar jouw verbeterpunten zitten en kan je als ondernemer groeien. Hoewel je met een online referentie niet altijd kan afleiden of de kwaliteit van de ondernemer goed is, geeft het je in ieder geval wel een richtlijn waar je op door zou kunnen gaan.

Welke rol zouden input, feedback en suggesties volgens jou moeten hebben voor freelancers, interim professionals een zzp’ers?
Een hele belangrijke rol. Door voldoende input, feedback en tips kan je als ondernemer groeien dus dat lijkt mij heel erg waardevol.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de FOTY Awards volgens jou voldoen?
De winnaar van de FOTY Awards presteert natuurlijk uitmuntend in zijn of haar vakgebied en heeft een hoop tevreden klanten met bewezen resultaten. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat de winnaar zijn of haar kennis met andere ondernemers deelt en niet alles voor zichzelf houdt. Iemand met een geheel unieke en eigenzinnige manier van ondernemen heeft bij mij wel een streepje voor.

Waarop ga je (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?
Naast al het bovenstaande ga ik ook letten op zijn of haar online aanwezigheid. Is hij/zij zich bewust van de online kansen en pakt diegene dit met beiden handen aan?

Heb je tot slot nog een tip voor freelancers, interim professionals of zzp’ers?
Vergeet naast het hebben van je eigen bedrijf niet te genieten van andere dingen en voldoende te ontspannen. Soms zie ik ondernemers die zichzelf helemaal een slag in de rondte werken en daarbij vergeten adem te halen. Ontspanning is belangrijk om ruimte in je hoofd te creëren voor innovatie en creativiteit.