Header-deal-Knab

David Beckett

“Blijf leren, elke dag weer—met dit motto blijf je scherp, open voor feedback en bereid iedere dag weer nóg beter te worden”

David Beckett

Pitch Coach, Best3Minutes©

Graag stellen wij je voor aan David Beckett Pitchcoach, eigenaar van Best3Minutes© en winnaar van de FOTY Awards 2019. Over zijn werk zegt hij: “Elke dag is anders, elke klant is anders, maar we hebben altijd hetzelfde doel: het verhaal van de opdrachtgever helder krijgen, zodat ze met plezier, zelfvertrouwen en overtuiging hun boodschap in één, drie, vijf, of vijfentwintig minuten kunnen overbrengen. Van corporate tot early startup-niveau, van commerciële bedrijven tot sociaal ondernemers, van ervaren professionals op C-niveau tot onervaren starters: de uitdaging blijft hetzelfde.”

Kun je ons iets vertellen over jouw activiteiten? Op welke wijze ben je actief in en/of betrokken met de zzp-markt?

“Als pitch coach werk ik vaak samen met zzp’ers die aan het begin staan van een eigen bedrijf—ze hebben vaak een heel goed idee, maar kunnen dat nog niet verwoorden aan mogelijke klanten, partners of investeerders. Ik help hen bij het vinden van hun verhaal: om als zelfstandige succesvol te zijn, is jezelf kunnen presenteren een onderschatte maar onmisbare kwaliteit.”

Wat is/zijn de reden(en) dat je als jurylid actief bent bij de FOTY Awards?

“Het is inspirerend om met mensen te werken die hun droom volgen. De FOTY Awards zorgt voor verbinding en kan zo’n boost geven, dat ik graag help bij het kiezen van die persoon die de prijs nét even meer verdient dan alle anderen.”

Bij de FOTY Awards ontvangen deelnemers online referenties van klanten. Hoe belangrijk is het volgens jou dat freelancers, interim professionals en zzp’ers hun kwaliteit bewijzen via online referenties?

“Je kunt zelf vertellen welke feedback je krijgt van opdrachtgevers, maar om het als potentiële klant van de opdrachtgevers zélf te kunnen horen, heeft veel meer impact—zeker als het er meer zijn dan een tiental. In het Engels zeg je: ‘The proof is in the numbers’. Het bewijs zit in de aantallen!”

Waarop ga je (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?

“In hoeverre de freelancer gelooft in wat zij/hij doet, er enthousiast over is en dat laat zien in het geleverde werk.”

Heb je tot slot nog een tip voor freelancers, interim professionals of zzp’ers?

“Blijf je hart volgen, blijf professioneel en blijf leren”