Header-deal-Knab

Femke Hogema

“Een goed plan is de eerste stap naar een goed resultaat”

Femke Hogema

Directeur Profit First Professionals BV

Graag stellen wij je voor aan Femke Hogema, eigenaar van Profit First Professionals BV en Healthy Finance. Ze inspireert ondernemers om een financieel gezond en winstgevend bedrijf te bouwen en ze leidt boekhouders, accountants en businessexperts op tot Winstadviseur / Profit First Professional. Ze is auteur van Winstgevende Plannen (stond in 2019 28 dagen op 1 in de managementboek top 100), De Winstadviseur (2018) en Financiën voor zzp’ers (voor het eerst verschenen in 2010 en daarna jaarlijks herdrukt). Ze haalde de Profit First-methode naar Nederland en droeg bij aan de Nederlandse bewerking van het boek Profit First.In 2019 was ze als financieel coach te zien in het SBS6-programma Hoeveel ben je waard?, ze is een veelgevraagd spreker en ze is regelmatig te horen op BNR Businessradio.

Kun je ons iets vertellen over jouw activiteiten? Op welke wijze ben je actief in en/of betrokken met de zzp-markt?

Het is mijn missie dat alle ondernemers een financieel gezond en winstgevend bedrijf runnen. Door middel van mijn boeken, events en lezingen draag ik graag bij aan het succes van ZZP’ers en MKB’ers.

Wat is/zijn de reden(en) dat je als jurylid actief bent bij de FOTY Awards?

Ik geloof dat het belangrijk is om op zoek te gaan naar factoren die bijdragen aan succes, zodat anderen daar van kunnen leren.

Bij de FOTY Awards ontvangen deelnemers online referenties van klanten. Hoe belangrijk is het volgens jou dat freelancers, interim professionals en zzp’ers hun kwaliteit bewijzen via online referenties?

Enorm belangrijk. De ervaringen van anderen vormen een essentieel element in de beoordeling van potentiële klanten om al dan niet te kopen.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de FOTY Awards volgens jou voldoen?

Een FOTY Awards winnaar moet in mijn ogen een heldere visie een goed, winstgevend plan en een weldoordachte strategie hebben.

Waarop ga je (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?

Op mindset, plan en het nemen van de juiste acties.

Heb je tot slot nog een tip voor freelancers, interim professionals of zzp’ers?

Passie is niet genoeg. Ondernemerschap vereist veel meer dan alleen passie! Zorg dat je continue werkt aan je ondernemersvaardigheden.