Header-deal-Knab

Jurylid Geert Deschoolmeester

“Op zoek naar de verrassing”

Jurylid Geert Deschoolmeester

Directeur Marketing Management Allianz Benelux

Graag stellen wij je voor aan Geert Deschoolmeester, directeur Marketing Management bij Allianz Benelux. Allianz is onderdeel van Allianz Group, een van de grootste financiële instellingen ter wereld, actief in ruim 70 landen, met meer dan 140.000 medewerkers en ruim 86 miljoen klanten. Geert is veel bezig met de zzp-markt, want dit vormt voor Allianz een belangrijke doelgroep. Tijdens het beoordelen van zzp’ers bij de FOTY Awards zal hij vooral op zoek gaan naar de verrassing.

Kun je ons iets vertellen over jouw activiteiten voor Allianz? Op welke wijze ben je actief in en/of betrokken bij de zzp-markt?
Op 1 januari 2015 ben ik gestart bij Allianz in Nederland, naast mijn verantwoordelijkheid in België. Een van onze speerpunten is het bereiken van de zzp-markt. Allianz heeft een aantal oplossingen in huis die de zzp-markt bijzonder aanspreken. Een voorbeeld daarvan is onze arbeidsongeschiktheidsverzekering. Door de zzp’er beter te begrijpen, kunnen wij onze producten nog beter op hen afstemmen. De zzp-markt is voor ons dus een key market.

Binnen Allianz Benelux ben ik directeur Market Management. Mijn hoofdzaak is verbinden: wij zorgen ervoor dat het product op de klant wordt afgestemd. We luisteren goed naar de wensen en behoeften van onze klanten. En passen onze producten daar continu op aan. We weten dat bij succesvol ondernemen risico’s om de hoek komen kijken. Wij helpen de klant graag de juiste afweging te maken.

Wat is/zijn de reden(en) dat Allianz zich als partner verbindt aan de FOTY Awards en dat jij als jurylid betrokken bent bij de FOTY Awards?
Het is belangrijk om affiniteit te krijgen met je doelgroep, om ermee in contact te treden. Als zzp’er sta je niet op met de gedachte “nu moet ik even aan mijn verzekeringen denken”. Allianz is wat dat betreft secundair. Wij willen de zzp’er de juiste oplossingen aanreiken en deze oplossingen toegankelijk maken. Daarvoor moeten wij begrijpen wat er leeft. Dat kun je enkel doen door in contact te treden met de doelgroep.

Bij de FOTY Awards ontvangen deelnemers online referenties van klanten. Hoe belangrijk is het volgens jou dat freelancers, interim professionals en zzp’ers hun kwaliteit bewijzen via online referenties?
Online referenties worden steeds belangrijker. Voor een zzp’er die al een stabiel klantenbestand heeft, doet mond-tot-mondreclame ook zijn werk. Dan zijn online referenties misschien minder relevant. Maar als je opstart en nieuwe klanten wil werven, dan spelen online referenties in de maatschappij van vandaag absoluut een belangrijke rol.

Welke rol zouden input, feedback en suggesties volgens jou moeten hebben voor freelancers, interim professionals en zzp’ers?
Als zzp’er ben je, in positieve zin, manusje van alles. Je moet nieuwe klanten werven, voor goede processen zorgen, administratie verwerken, strategie uitwerken, enzovoort. Hier sta je meestal alleen voor. Feedback van buitenaf biedt de zzp’er een uitgelezen kans om zijn dienstverlening kritisch te laten bekijken en daarmee te verbeteren. Op die manier kun je het bij een volgende klant nog beter doen. Dat geldt voor mij en voor iedereen die werkt: gebruik feedback om te verbeteren.

In hoeverre zouden opdrachtgevers en intermediairs kwaliteit (meer) in overweging moeten nemen tijdens aanbestedings- en/of inhuurprocessen waarbij freelancers, interim professionals en zzp’ers betrokken zijn?
Als verzekeraar werken wij geregeld met zzp’ers en dan zoeken we kwaliteit. Mensen die begrijpen waar het over gaat en snel inzetbaar zijn.

Soms is het moeilijk om op basis van een relatief kort gesprek te bepalen of iemand geschikt is. Een soort second opinion zou daarin een positief aspect kunnen zijn. Nu horen wij vaak via via dat iemand bepaalde competenties heeft en daarom huren we iemand in. Een iets objectiever systeem zou voordelig kunnen werken.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de FOTY Awards volgens jou voldoen?
Ik ga op zoek naar de verrassing. Je merkt in de wereld van de zzp’ers dat zij vaak met heel originele, klantgerichte ideeën komen waar potentieel in zit en de serviceverlening op dat gebied naar een hoger niveau kan tillen. Die creativiteit, innovativiteit en verrassing vind ik belangrijke elementen in de beoordeling van de activiteit van freelancers.

Waarop ga je (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?
Dat is een combinatie van factoren. Enerzijds zal een heel goed uitgewerkt en verrassend idee voor mij een grote drijfveer zijn bij de beoordeling. Daarnaast vind ik de duurzame levensvatbaarheid van het idee of van de activiteit van de freelancer erg belangrijk. Die combinatie is cruciaal en daar ga ik dan ook op letten. Ik ga proberen om door de presentatie heen te kijken en vooral naar het idee en het vernieuwende van het concept te kijken.

Heb je tot slot nog een ultieme tip voor freelancers, interim professionals en zzp’ers?
In het kader van de wedstrijd: wees jezelf. Wees overtuigd van wat je doet en breng je verhaal op een natuurlijke manier. Dan ben je al een heel eind op weg.

Op het gebied van de uitvoering van de job: ik heb altijd heel veel respect voor mensen die het heft in eigen handen nemen. Ik zou zeggen: durf vérder te gaan!