Header-deal-Knab

Lenneke Gentle

“Maak heel veel fouten; daar leer je het meest van”

Lenneke Gentle

Studio Swing, Taaldans® en Rekendans®

Graag stellen wij je voor aan Lenneke Gentle, eigenaar van Studio Swing en winnaar van de FOTY Awards 2020. Op een Haagse binnenstadsschool ontwikkelde Lenneke Gentle in de praktijk de Taaldans® en Rekendans® methodiek. Daarbij worden dans, rekenen en taal met elkaar gecombineerd. Lenneke schrijft, spreekt en organiseert, zodat alle professionals die met 0-12 jarige kinderen werken lekker aan de slag kunnen met ontwikkeling vanuit beweging en dans. 

Kun je ons iets vertellen over jouw activiteiten? Op welke wijze ben je actief in en/of betrokken met de zzp-markt?

“Als zzp’er met vakkennis startte ik in 2010 als zelfstandige. Al snel bleek dat vakkennis me ver bracht, maar dat er nog kennis en coaching in het ondernemerschap nodig was. De KVK bood mij een waanzinnige coach en in combinatie met seminars in binnen- en buitenland groeide ik als mens en als ondernemer. Mijn bedrijf loopt elk jaar beter en daarbij coach ik vrouwelijke ondernemers in de culturele- en creatieve sector, om persoonlijk en zakelijk te groeien. ”

Wat is/zijn de reden(en) dat je als jurylid actief bent bij de FOTY Awards?

“In 2020 won ik de FOTY Awards en daarbij hoort een plek in de jury in het opvolgende jaar. Die pak ik graag, ik kijk ernaar uit om de andere juryleden weer te ontmoeten en samen in gesprek te gaan over de ZZP’er die het stokje van mij over gaat nemen.”

Bij de FOTY Awards ontvangen deelnemers online referenties van klanten. Hoe belangrijk is het volgens jou dat freelancers, interim professionals en zzp’ers hun kwaliteit bewijzen via online referenties?

“Online referenties zijn heel leuk. Het meest waardevol is mond tot mond reclame, daar kan geen referentie of marketingcampagne tegenop.”

Waarop ga je (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?

“De bedrijfsmatige aspecten zijn voor mij net zo belangrijk als de missie van de ondernemer, net als de bereidheid om alles te doen om de missie te laten slagen.”

Heb je een ultieme tip voor freelancers, interim professionals of zzp’ers?

“Volg je hart en maak er een goedlopend bedrijf van. Ontwikkel naast uurtje-factuurtje diensten ook andere diensten en producten waarbij je verschillende verdienmodellen gebruikt. Zo gaat je bedrijf voor je werken en werk jij niet voor je bedrijf.”