Header-deal-Knab

Jurylid Leoni Blokhuis

“Authenticiteit, doorzettingsvermogen en positionering”

Jurylid Leoni Blokhuis

Eigenaar van FlowSports en Freelancer of the Year 2016

Graag stellen wij je voor aan Leoni Blokhuis. Leoni is sinds april 2012 eigenaar van FlowSports. Het Twentse bedrijf verzorgt het management van profvoetbalsters. Eind 2013 was FlowSports verantwoordelijk voor de eerste betaalde Nederlandse transfer in het vrouwenvoetbal. In april 2016 is Leoni verkozen tot Freelancer of the Year. Een mooie bekroning op haar pionierswerk.

Kun je ons iets vertellen over jouw activiteiten? Op welke wijze ben je actief in en/of betrokken met de zzp-markt?

Sinds april 2012 ben ik eigenaar van FlowSports en werkzaam als spelersmakelaar. Eerst deed ik dit voor diverse sporten. Op dit moment werk ik enkel en alleen in het vrouwenvoetbal. Ik behartig de belangen van speelsters en ontzorg ze, zodat zij zich volledig kunnen focussen op hun sport.

Wat is/zijn de reden(en) dat je als jurylid actief bent bij de FOTY Awards?
In 2016 werd ik verkozen tot Freelancer of the Year. Een fantastische titel waar ik onwijs trots op ben. Naar aanleiding hiervan mag ik komende editie plaatsnemen in de vakjury.

Bij de FOTY Awards ontvangen deelnemers online referenties van klanten. Hoe belangrijk is het volgens jou dat freelancers, interim professionals en zzp’ers hun kwaliteit bewijzen via online referenties?
Referenties zijn onbetaalbaar. Het is feedback om jezelf, maar ook zeker je onderneming, naar een hoger plan te tillen. Daarnaast beveelt het andere mensen aan om zaken met je te gaan doen.

Welke rol zouden input, feedback en suggesties volgens jou moeten hebben voor freelancers, interim professionals een zzp’ers?
Een hele belangrijke rol. Door middel van deze input kan je kwaliteit verbeteren. En deze kwaliteit is onderdeel van een betere omzet.

In hoeverre zouden opdrachtgevers en intermediairs kwaliteit (meer) in overweging moeten nemen tijdens aanbestedings- en/of inhuurprocessen waarbij freelancers, interim professionals en zzp’ers betrokken zijn?
Kwaliteit zegt alles, los van het geld. Je moet hier als opdrachtgever een goede balans in zien te vinden, de zogenaamde prijs-kwaliteitverhouding. Zelfstandigen hebben in mijn ogen altijd een streepje voor, omdat ze lef hebben!

Waaraan moet een finalist of winnaar van de FOTY Awards volgens jou voldoen?
Authenticiteit, doorzettingsvermogen en positionering van zichzelf en de onderneming. Laten zien waar het verschil wordt gemaakt ten opzichte van anderen.

Waarop ga je (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?

Hoe tevreden zijn je klanten, dus het checken van de referenties en op de presentatie van de pitch. Hoe verkoop jij jezelf en je bedrijf? Maak het verschil!

Heb je tot slot nog een tip voor freelancers, interim professionals of zzp’ers?
Blijf dicht bij jezelf, geloof in je diensten of producten en geef nooit op. De aanhouder wint!