Header-deal-Knab

Maaike Grovenstein

“Blijf altijd positief naar klanten en patiënten toe, zij zullen je onthouden en wie weet komt er (alsnog) ooit iets (groots), uit.”

Maaike Grovenstein

Fysio Maaike

Graag stellen wij je voor aan Maaike Grovenstein, eigenaar van Fysio Maaike en de winnaar van de FOTY Awards 2021. Zij runt een eenmanszaak als fysiotherapeute in Zoetermeer en de Online Fysio Academie. Haar missie is om klanten te helpen met het verminderen van lichamelijke en/of geestelijke klachten door middel van fysiotherapie en met de groepstraining Beweeg en Ontspan Outdoor.

Kun je ons iets vertellen over jouw activiteiten? Op welke wijze ben je actief in en/of betrokken met de zzp-markt?

Sinds 2016 ben ik zelfstandig ondernemer als fysiotherapeut. Met mijn eenmanszaak (fysio praktijk, Fysio Maaike) in Zoetermeer, en mijn Online Fysio Academie, help ik mensen te herstellen van hun klachten en blessures.
Ook ben ik een fan van netwerken, zo ben ik lid bij Netwerk Zoetermeer en ook op die manier betrokken bij de ZZP-markt (en de MKB-markt).

Wat is/zijn de reden(en) dat je als jurylid actief bent bij de FOTY Awards?

Als winnares van de FOTY Awards van 2021 ben ik gevraagd jurylid te zijn voor de FOTY Awards van dit jaar 2022. Mensen helpen en mensen leren kennen zijn 1 van mijn vele speerpunten in het leven en ook dat is een reden om jurylid te zijn dit jaar.

Bij de FOTY Awards ontvangen deelnemers online referenties van klanten. Hoe belangrijk is het volgens jou dat freelancers, interim professionals en zzp’ers hun kwaliteit bewijzen via online referenties?

Voor mij als fysiotherapeut in een kleine praktijk waar mensen hun hele “hebben en houden”, persoonlijk vertellen, zijn referenties erg belangrijk. Wanneer je je als “patiënt” niet op je gemak voelt bij jouw fysiotherapeut, of niet de expertise heeft van jouw klacht, gaat die (fysio)therapeut je ook niet beter maken. Op mijn Google account staan meer dan 50 referenties met allen hun persoonlijke verhaal. Zodoende kunnen nieuwe patiënten de juiste keuze maken of ik als fysiotherapeut wel of niet bij hun pas en dat maakt dat ik alleen maar gemotiveerde, leuke klanten heb! Dus voor mij persoonlijk zijn referenties erg belangrijk en voor mijn nieuwe patiënten ook.Positief ingesteld als ik ben, ga ik altijd uit van de echtheid van referenties, maar helaas blijkt dat dit weleens anders is. Toch kunnen referenties van grote waarde zijn.

Waarop ga je (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?

Passie, motivatie, echtheid, doorzettingsvermogen en hoe uniek iemands bedrijf is. Passie en motivatie moet er vanaf spatten.Echtheid vind ik ook heel erg belangrijk, anders houd je het als ZZP’er niet vol.Doorzettingsvermogen; zijn er al tegenslagen geweest (Corona misschien) en hoe is iemand daarmee omgegaan.En de uniekheid als ZZP’er. Tegenwoordig is het van steeds groter belang om 1 of meerdere USP, unique selling points, te hebben. Dát trekt unieke, leuke klanten aan en dan heb je als ZZP’er ontzettend leuk “werk”. Daar zal ik op gaan letten als jurylid.

Heb je een ultieme tip voor freelancers, interim professionals of zzp’ers?

Blijf altijd jezelf, blijf uniek en blijf altijd positief bij het benaderen en behandelen van klanten/patiënten. Een bal(letje) kan raar rollen en de wereld is heel erg klein, je weet maar nooit of je ooit toch nog voor iemand van grote waarde kan zijn en vergeet dus nooit de gun-factor 🙂