Header-deal-Knab

Marjan Vogel

“Ga uit van je eigen kracht, en verzamel mensen om je heen die jou hierin aanvullen.”

Marjan Vogel

Directeur Informatie & Advies KVK

Kunt u ons iets vertellen over uw activiteiten? Op welke wijze bent u actief in en/of betrokken met de zzp-markt?

Als Directeur Informatie & Ondernemersadvies bij KVK ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van (digitale) dienstverlening om ondernemers verder te helpen vanuit de publieke taak van KVK om ondernemerschap en innovatie in Nederland te stimuleren. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor Marketing, Data Analytics & Insights en de organisatie van ondernemersevents binnen KVK.
Vanuit KVK zijn we dagelijks bezig om vooral klein MKB en zzp’ers te ondersteunen, digitaal en ook persoonlijk via het KVK Adviesteam of events zoals bijvoorbeeld de Startersdag. Dit doen we door ondernemers te informeren over nieuwe én bestaande wetgeving en actuele ontwikkelingen. KVK duidt wat voor jou als ondernemer relevant is en vertaalt dit naar praktische handvatten: wat kan of moet je ermee? En wat zou je eerstvolgende stap kunnen zijn? We werken hierbij nauw samen met andere organisaties, publiek en privaat. Zo kun je als ondernemer met vertrouwen je eigen beslissingen nemen.

Wat is/zijn de reden(en) dat u als jurylid actief bent bij de FOTY Awards?

Zzp’er zijn in deze tijden vraagt veel van je. Dit merk ik zelf in de gesprekken die ik heb met zzp’ers, maar ook onderzoek bevestigd dat deze groep voor veel verschillende uitdagingen staat, nu en ook de komende tijd. Ik vind het mooi dat de FOTY Awards een podium geeft aan zzp’ers. Dit is goed voor de zichtbaarheid van deze groep en het levert ook dit jaar hopelijk weer veel inspiratie op!

In hoeverre zouden opdrachtgevers en intermediairs kwaliteit (meer) in overweging moeten nemen tijdens aanbestedings- en/of inhuurprocessen waarbij freelancers, interim professionals en zzp’ers betrokken zijn?

Met name aanbestedingsprocessen zijn vaak procedureel zo ingestoken om objectiviteit bij de selectie zoveel mogelijk te waarborgen. Zorg er daarom voor dat je jouw onderscheidende kwaliteiten en prestaties zo concreet mogelijk beschrijft, dit helpt de aanbesteder bij een goede selectie. Prijs is belangrijk, maar secundair.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de FOTY Awards volgens u voldoen?

Het moet iemand zijn die staat voor een heldere missie, en in staat is om daarmee ook echt impact te maken op een vernieuwende manier.

Waarop gaat u (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?

Authenticiteit, vernieuwing en daadwerkelijke impact.

Hebt u tot slot nog een tip voor freelancers, interim professionals of zzp’ers?

Er komt van alles op je af als ondernemer waar je iets mee moet. Je kunt en hoeft niet overal zelf verstand van te hebben. Zorg daarom voor je persoonlijk netwerk met mensen die jou aanvullen, in expertise, branche of karakter. Om te spiegelen, te sparren, je te laten inspireren.