Header-deal-Knab

Jurylid Paul Visser

“Blijf authentiek en bij jezelf”

Jurylid Paul Visser

Talent Acquisition Manager bij Aegon

Graag stellen wij je voor aan Paul Visser, Talent Acquisition Manager bij Aegon. Paul houdt zich bezig met het verbinden van de beste finance- en riskprofessionals in de markt met Aegon Nederland. Naast het voeren van mooie gesprekken met professionals, vindt hij de beleving van kandidaten erg belangrijk.

Kun je ons iets vertellen over jouw activiteiten? Op welke wijze ben je actief in en/of betrokken met de zzp-markt?
“Ik ben verantwoordelijk voor de recruitment binnen Aegon en daaronder valt natuurlijk ook de tijdelijke inhuur, waar de zzp-markt onder valt. Vanuit Aegon proberen wij niet alleen voor de interne mensen, maar ook voor de freelancers een goede werkgever te zijn. In die hoedanigheid kijken wij altijd naar de tijdelijke markt en de vaste markt.

Bij het inhuren van zzp’ers letten we voornamelijk op de kwaliteit. De freelancer moet kwaliteit bieden; wij verwachten van freelancers dat ze een meerwaarde kunnen leveren. We willen dat ze kennis brengen, maar ook kunde. Dat ze competenties inbrengen die wij zelf niet hebben en waar Aegon van kan leren, zodat het ons weer beter maakt. De kwaliteit van de freelancer is dus het allerbelangrijkste.”

Wat is/zijn de reden(en) dat je als jurylid actief bent bij de FOTY Awards?
“Als partner van de FOTY Awards is dat natuurlijk vanzelfsprekend. Binnen mijn team werk ik veel met freelancers en daarbij vind ik freelancers een belangrijke meerwaarde hebben voor ons bedrijf. In die hoedanigheid heb ik zicht op de markt. Ik ben zelf ook freelancer geweest en ken dus beide kanten, ik ben dus al jaren in deze markt bezig.”

Bij de FOTY Awards ontvangen deelnemers online referenties van klanten. Hoe belangrijk is het volgens jou dat freelancers, interim professionals en zzp’ers hun kwaliteit bewijzen via online referenties?
“Dat wordt wel steeds belangrijker en ik ken Ratecard, de tool die gebruikt wordt, ook. Het is intern ook heel belangrijk, zodat wij freelancers ook kunnen terugvragen. Het is goed om te weten dat iemand goed werk heeft geleverd, zodat wij ze bij een soortgelijke opdracht weer in kunnen huren. Het is altijd fijn om te weten hoe iemand gepresteerd heeft, zowel binnen als buiten Aegon.”

Welke rol zouden input, feedback en suggesties volgens jou moeten hebben voor freelancers, interim professionals een zzp’ers?
“Feedback van de opdrachtgever moeten zij zich zeker aantrekken, daar leren zij ook weer van. Wat ik mooi vind van freelancers, is dat zij veel leren. Leren is namelijk een belangrijk onderdeel. Dat wil er nog wel eens bij inschieten bij freelancers, dat weet ik nog uit mijn tijd als freelancer. Ontwikkeling vind ik heel belangrijk, dus ik vind dat referenties in dat geval veel input moeten hebben.

In hoeverre zouden opdrachtgevers en intermediairs kwaliteit (meer) in overweging moeten nemen tijdens aanbestedings- en/of inhuurprocessen waarbij freelancers, interim professionals en zzp’ers betrokken zijn?
“Het is een onderdeel. Referenties zeggen iets, maar het zegt ook niet alles. De ene freelancer presteert bij het ene bedrijf top en bij een ander, soortgelijk, bedrijf weer iets minder. Je moet dus niet alles aan referenties hangen. Het ligt ook aan het soort opdracht.”

Waaraan moet een finalist of winnaar van de FOTY Awards volgens jou voldoen?
“Het moet een echte ondernemer zijn. Iemand die bewust kiest voor de freelance-wereld en die meerwaarde laat zien. Niet alleen in het bedrijf, maar ook in zijn uitingen, zoals de website. Dat vind ik heel belangrijk, ze moeten zich echt onderscheiden van anderen.”

Waarop ga je (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?
“Gedrevenheid, het kunnen laten zien dat ze impact kunnen maken. Dat is een belangrijk aspect. Zijn ze in staat om te leren en hebben ze lef? Durven ze anders te zijn? Ik weet niet of het mogelijk is om dat in één pitch te laten zien, maar als dat kan dan zou ik dat heel gaaf vinden.”

Heb je tot slot nog een tip voor freelancers, interim professionals of zzp’ers?
“Blijf authentiek en bij jezelf. Ga het niet overdrijven. Het moet wel in lijn zijn met wie jij bent. Zorg dat jij de verwachtingen bij een bedrijf waar kan maken. Daarnaast zou het mooi zijn om te horen wat iemand al gedaan heeft.”