Header-deal-Knab

Jurylid Remco Boelens

“Drive, authenticiteit en impact belangrijkst”

Jurylid Remco Boelens

Directeur bij HNK

Graag stellen wij je voor aan Remco Boelens, directeur HNK bij NSI. NSI is een beursgenoteerde vastgoedmaatschappij met een belegd vermogen van circa € 1,2 miljard. In de kantorenmarkt onderscheidt NSI zicht met het full service en flexibele huisvestingsconcept HNK. Het Nieuwe Kantoor faciliteert modern ondernemerschap. Het is een concept met (flex)werkplekken, kantoorruimtes, vergaderruimtes en vele diensten voor ieder type huurder, van ZZP-er tot multinationals, in een inspirerende eigentijdse omgeving.

Kun je ons iets vertellen over jouw activiteiten? Op welke wijze ben je actief in en/of betrokken met de zzp-markt?
Als Directeur van HNK ben ik verantwoordelijk voor Het Nieuwe Kantoor (HNK). HNK faciliteert modern en succesvol ondernemerschap door inspirerende werkomgevingen te bieden voor werkend Nederland. Dat doen we op 13 plekken in Nederland. Met die plekken hebben we een landelijk netwerk waar diverse werkvormen onder één dak aangeboden worden; van flexwerkplekken tot vergaderzalen en dagkantoren maar ook volledig ingerichte kantoren of zelfs hele etages. Voor elk wat wils. In het centrale sociale hart hebben we Club HNK; een community platform waar iedereen die bij ons aangesloten is automatisch lid van is. Hier bieden we inhoudelijke programma’s, zowel op het vlak van het ontwikkelen van persoonlijke competenties als de laatste zakelijke (bedrijfs) ontwikkelingen maar ook informele op netwerken gerichte activiteiten. We creëren daarmee een geweldig zakelijk marktplein waar zzp’er, MKB en multinational samenkomen en elkaar versterken.

Wat is/zijn de reden(en) dat je als jurylid actief bent bij de FOTY Awards?
De FOTY Awards zijn voor ons een voorbeeld van het succesvol informeren maar ook activeren van een grote groep ondernemers. Mensen die dag in dag uit vanuit hun eigen vakgebied proberen het verschil te maken. Hoe specialistischer je eigen werk is, hoe lastiger het vaak is voldoende tijd en ruimte te maken voor het volgen van de ontwikkelingen die je verder helpen om ook langdurig succesvol te kunnen zijn. Initiatieven als de FOTY Awards dragen wat mij betreft sterk bij aan zakelijk succes voor een grote groep zzp‘ers. Daar willen we met HNK graag onderdeel van zijn.

Bij de FOTY Awards ontvangen deelnemers online referenties van klanten. Hoe belangrijk is het volgens jou dat freelancers, interim professionals en zzp’ers hun kwaliteit bewijzen via online referenties?
Heel belangrijk. Een van mijn eigen lijfspreuken is: ‘Je bent zo goed als je laatste klus’. Het belang van (oprechte) referenties is groot en neemt alleen maar toe.

Welke rol zouden input, feedback en suggesties volgens jou moeten hebben voor freelancers, interim professionals een zzp’ers?
Ik zie het als gratis bedrijfsadvies. Met name zzp’ers zijn specifiek goed in hun eigen vakgebied. De opdrachtgevers waarvoor ze werken zijn dat vaak op andere vakgebieden. Het is dan ook heel waardevol inhoudelijke feedback te krijgen. Op die manier kun je je dienstverlening verder polijsten. Dan maakt het echt niet uit of je een juridisch adviseur of stucadoor bent; zakelijk succes is afhankelijk van heel wat meer factoren dan seq het alleen strak kunnen stucen van een muur of precies het juiste fiscaal advies geven. Het voortraject (snelheid en correctheid van offertetrajecten) maar zeker ook ‘nazorg’ zijn net zo belangrijk als de dienst zelf. Sterker nog; de kans op herhaalopdrachten stijgt enorm als de hele ‘customer journey’ vloeiend doorlopen wordt.

In hoeverre zouden opdrachtgevers en intermediairs kwaliteit (meer) in overweging moeten nemen tijdens aanbestedings- en/of inhuurprocessen waarbij freelancers, interim professionals en zzp’ers betrokken zijn?
Kwaliteit moet te allen tijde zwaarder wegen dan sec prijs. Gelukkig begint dat besef, met de crisisjaren achter ons, steeds meer door te dringen.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de FOTY Awards volgens jou voldoen?
Het moet iemand zijn die in zijn of haar vakgebied écht het verschil maakt. Kwalitatief hoogwaardig, vernieuwend maar toch betrouwbaar; geen eendagsvlieg. Gedegen bouwend aan zijn of haar bedrijf, zonder de omgeving uit het oog te verliezen.

Waarop ga je (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?
Drive, authenticiteit en impact.

Heb je tot slot nog een tip voor freelancers, interim professionals of zzp’ers?
Focus (vanzelfsprekend) op waar jij écht goed in bent en zorg dat je de juiste mensen en bedrijven om je heen verzamelt om de zakelijke kanten die je zelf wellicht wat minder beheerst (of die je veel tijd kosten) uit te besteden. Dat lijkt op het eerste gezicht wellicht een duurdere optie maar als jij meer uur aan ‘je core’ kunt besteden dan zul je effectiever en waarschijnlijk winstgevender zijn dan wanneer je probeert een duizendpoot te zijn.