Header-deal-Knab

Jurylid Robbert Bakker

“Hoe maak jij het verschil als zzp’er?”

Jurylid Robbert Bakker

CEO bij Knab

Graag stellen wij je voor aan Robbert Bakker. Na 12,5 jaar KPN en 3 jaar Aegon begon Robbert eind 2016 als nieuwe CEO bij KnabKnab heeft speciaal voor zzp’ers een voordelige zakelijke rekening ontwikkeld. Alles wat je nodig hebt om je bankzaken goed te regelen, zonder poespas. 

Kun je ons iets vertellen over jouw activiteiten? Op welke wijze ben je actief in en/of betrokken met de zzp-markt?
Op dit moment mag ik leiding geven aan Knab, die zich onder meer op zzp’ers richt. Veel startende zzp’ers gaan naar Knab als eerste bank en daar zijn wij heel trots op. Wij proberen elke dag onze diensten naar deze groep te verbeteren. Vandaar mijn betrokkenheid bij de zzp-markt. Dat staat trouwens nog los van alle freelancers en zzp’ers waar wij mee werken als online bank, die zijn onmisbaar.

Wat is/zijn de reden(en) dat je als jurylid actief bent bij de FOTY Awards?
Als partner van de FOTY Awards vinden wij het belangrijk om met onze doelgroep, de zzp’er, in contact te blijven. Dit is een manier voor ons om dat te doen.

Bij de FOTY Awards ontvangen deelnemers online referenties van klanten. Hoe belangrijk is het volgens jou dat freelancers, interim professionals en zzp’ers hun kwaliteit bewijzen via online referenties?
Enerzijds cruciaal, want je netwerk is cruciaal als zzp’er. Daarbij vraag ik mij wel af of online referenties het verschil maken. Want bij referenties merk je vaak dat mensen elkaar een gunst verlenen, door er voor elkaar één te schrijven (als jij op mijn rug krabt, dan krab ik op jouw rug). Dat vind ik wel lastig. Werken met referenties is het belangrijkste wat je kunt doen. Wij bellen referenties liever na, zodat ik het verhaal van iemand persoonlijk te horen krijgen.

In hoeverre zouden opdrachtgevers en intermediairs kwaliteit (meer) in overweging moeten nemen tijdens aanbestedings- en/of inhuurprocessen waarbij freelancers, interim professionals en zzp’ers betrokken zijn?
Volgens mij is dat het alle belangrijkste. Steeds minder werk is hetzelfde, dus de kwaliteit van de persoon is hetgeen dat nu meer het verschil maakt. Daarom is kwaliteit cruciaal. Niemand zal de kwaliteit buiten beschouwing laten en alleen naar de prijs kijken bij een inhuurproces.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de FOTY Awards volgens jou voldoen?
Een winnaar moet een scherp verhaal hebben en duidelijk maken waar hij of zij het verschil maakt. Daarnaast is de manier waarop iemand het overbrengt erg belangrijk.

Waarop ga je (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?
De energie is er of is er niet. Als het een beetje meezit, dan word je ermee overweldigd. Ik zal er vooral op letten of iemand scherp kan uitleggen hoe hij/zij het verschil heeft gemaakt. Wat was het probleem en wat heeft hij/zij gedaan om dit op te lossen? Waarom gaat het nu goed of beter?

Heb je tot slot nog een tip voor freelancers, interim professionals of zzp’ers?
Het allerbelangrijkste is dat je vooraan blijft lopen in jouw vakgebied. Blijf nieuwsgierig en blijf jezelf ontwikkelen!