Header-deal-Knab

Jurylid Robbie Sakkers

“Uitblinker in jouw vakgebied als ondernemer”

Jurylid Robbie Sakkers

Initiatiefnemer FOTY Awards en eigenaar Ratecard.

Graag stellen wij je voor aan Robbie Sakkers. Robbie is samen met zijn broer Jeroen Sakkers de initiatiefnemer van de FOTY Awards en eigenaar van Ratecard. Ratecard is dé onafhankelijke feedback tool voor de flexmarkt. Hij gelooft heilig in de flexmarkt, omdat flexwerkers zich focussen op hun sterkte, passie en kwaliteit. Online referenties verhogen daarbij de kans op succes voor de zzp’er met 78%.

Kun je ons iets vertellen over jouw activiteiten? Op welke wijze ben je actief in en/of betrokken met de zzp-markt?
Ik ben mede-oprichter van VictorMundi, initiatiefnemer van o.a. de FOTY Awards en de Dag van de ZZP’er. Binnen VictorMundi ben ik afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor de organisatie van de Dag van de ZZP’er en de partnerships wat ik uiteraard niet zonder ons geweldige VictorMundi-team heb kunnen realiseren. Daarnaast ben ik momenteel eindverantwoordelijke voor Ratecard, de onafhankelijke feedback tool voor de flexmarkt, in die hoedanigheid zal ik ook plaatsnemen in de jury van de FOTY Awards.

Wat is/zijn de reden(en) dat je als jurylid actief bent bij de FOTY Awards?
Als een van de oprichters van VictorMundi en Ratecard vind ik het belangrijk dat het zzp-schap wordt gevierd, vandaar dat ik het belangrijk vind dat een dergelijke competitie jaarlijks moet worden gehouden. Daarnaast is het jureren met mijn mede juryleden zeer leuk om te doen, gezamenlijk bekijken wij alle finalisten en bepalen wij op basis van referenties, pitchvideo’s en aanvullende informatie wie de beste zzp’er van Nederland is.

Bij de FOTY Awards ontvangen deelnemers online referenties van klanten. Hoe belangrijk is het volgens jou dat freelancers, interim professionals en zzp’ers hun kwaliteit bewijzen via online referenties?
Uit onderzoek blijkt dat een zzp’er, freelancer of interim professional 76% meer kans op een opdracht heeft als hij of zij in het bezit is van geverifieerde referenties, alleen al hieruit blijkt de waarde van referenties bij het vinden van opdrachten.

Welke rol zouden input, feedback en suggesties volgens jou moeten hebben voor freelancers, interim professionals een zzp’ers?
Dit is natuurlijk deels spreken voor eigen parochie, aangezien ik vanuit Ratecard plaats neem in de Jury. Maar persoonlijk ben ik er heilig van overtuigd dat referenties voor een betere en snellere match zorgen tussen opdrachtgever en zzp’er, freelancer of interim professional. Wat uiteindelijk in de long-run voor een verbetering van de kwaliteit in de flexmarkt zorgt.

In hoeverre zouden opdrachtgevers en intermediairs kwaliteit (meer) in overweging moeten nemen tijdens aanbestedings- en/of inhuurprocessen waarbij freelancers, interim professionals en zzp’ers betrokken zijn?
Je ziet nu al dat referenties een grote rol spelen tijdens aanbestedingen- en/of inhuurprocessen. Echter zit hier momenteel geen kwaliteitscheck op wat de geloofwaardigheid van de referenties eerder verlaagd dan verhoogd.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de FOTY Awards volgens jou voldoen?
Uitblinken in zijn of haar vakgebied / skills en daarbij mede zzp’ers, freelancers of interim professionals inspireren/ uitdagen.

Waarop ga je (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?

Passie en doorzettingsvermogen vind ik zeer belangrijk tijdens het jureren. Zonder deze twee elementen van ondernemerschap kun je in mijn ogen geen succesvolle zzp’er, freelancer of interim professional zijn.

Heb je tot slot nog een tip voor freelancers, interim professionals of zzp’ers?
Stap eens uit je comfort zone, hier begint het echte ondernemen pas. En zorg daarnaast voor een duidelijke focus in je business.  Je kunt beter één ding perfect doen en hierin excelleren, dan tien dingen half doen.