Header-deal-Knab

Jurylid Thijs Maters

“Onderscheidend vermogen, aantoonbaar succes en visie”

Jurylid Thijs Maters

Sales Manager bij Harvey Nash


Graag stellen wij je voor aan Thijs Maters. Thijs is Sales Manager bij Harvey Nash. 
Harvey Nash wil graag een bijdrage leveren aan jouw succes. Door jou met de juiste professionals in contact te brengen, maar ook door alles eromheen voor jou te regelen, zodat jij je kunt toeleggen op jouw core business! Bovendien behoeden zij jou voor financiële risico’s door jou, als enige van de vergelijkbare branchegenoten, wettelijk en volledig te vrijwaren van de aansprakelijkheid voor inleners.

Kun je ons iets vertellen over jouw activiteiten? Op welke wijze ben je actief in en/of betrokken met de zzp-markt?
Inmiddels ben ik alweer 18 jaar met veel plezier werkzaam voor Harvey Nash. Als salesmanager commercieel verantwoordelijk voor de relatie met onze opdrachtgevers stuur ik een team van 5 accountmanagers aan. Harvey Nash richt zich op de bemiddeling van interim professionals. Van de ruim 3000 interim professionals die via Harvey Nash werkzaam zijn is ongeveer de helft als zzp’er actief. Om die reden zijn zzp’ers  voor Harvey Nash de belangrijkste doelgroep en is Harvey Nash zeer actief in de zzp markt.

Wat is/zijn de reden(en) dat je als jurylid actief bent bij de FOTY Awards?
Het afgelopen jaar is Harvey Nash bij de Staffing Awards verkozen tot “Intermediair van het jaar” en zijn we, net als vorig jaar, uitgenodigd om als jurylid deel te nemen aan de FOTY Awards. Ik vindt de FOTY Awards een super initiatief om de zzp’ers positief in de spotlight te zetten. Ook vorig jaar heb ik met veel plezier in de jury plaats genomen. Super leuk om alle (aanstekelijk) enthousiaste deelnemers te mogen jureren. De beslissing om ook dit jaar deel te nemen was dan ook snel gemaakt.

Bij de FOTY Awards ontvangen deelnemers online referenties van klanten. Hoe belangrijk is het volgens jou dat freelancers, interim professionals en zzp’ers hun kwaliteit bewijzen via online referenties?
Onwijs belangrijk. Iedereen heeft een CV, de meesten hebben ook een goed bijgewerkt LinkedIn profiel. Hoe onderscheid je je dan nog? Dat kan uitstekend met online referenties. Het gaat er niet alleen om wat je gedaan hebt maar ook om de kwaliteit van je werkzaamheden.

Welke rol zouden input, feedback en suggesties volgens jou moeten hebben voor freelancers, interim professionals een zzp’ers?
Input, feedback en suggesties zijn bijzonder waardevol om de kwaliteit van je dienstverlening te kunnen verbeteren.

In hoeverre zouden opdrachtgevers en intermediairs kwaliteit (meer) in overweging moeten nemen tijdens aanbestedings- en/of inhuurprocessen waarbij freelancers, interim professionals en zzp’ers betrokken zijn?
Kwaliteit lijkt me juist één van de belangrijkste aspecten bij aanbestedings- en/of inhuurprocessen echter prijs is in heel veel gevallen helaas toch nog steeds leidend. Dit is ook het makkelijkste onderdeel om zzp’ers op te vergelijken. De weg van minste weerstand.

Bij Harvey Nash kijken we verder dan puur het CV. We spreken kandidaten persoonlijk en krijgen zo een goed beeld van kandidaten. Met veel kandidaten hebben we eerder samengewerkt en weten of de opdrachtgever(s) tevreden waren. Het CV is en blijft weliswaar enorm belangrijk maar bij twijfel of een kandidaat past op een aanvraag kunnen referenties een doorslaggevende rol spelen. Gelukkig staan de meeste van onze opdrachtgevers ook open voor onze input en worden kandidaten waar we enthousiast over zijn, ook al is het misschien niet een 100% match op papier, vaak toch uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Waar ik minder vrolijk van wordt is de opkomst van marktplaatsen bij met name overheidsorganisaties. Hier wordt vrijwel uitsluitend een selectie gemaakt op “hard skills” en laagste prijs en is er weinig tot geen ruimte voor kwaliteitsaspecten zoals referenties. Het gaat er voornamelijk om wat zzp’ers hebben gedaan en veel minder om hoe ze het hebben gedaan. Dit leidt mijn inziens niet tot de optimale match en uiteindelijk ook tot hogere kosten voor de opdrachtgever.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de FOTY Awards volgens jou voldoen?
Ik denk o.a. een gedrevenheid/passie, onderscheidend vermogen, aantoonbaar succes, lange termijn visie en ambitie.

Waarop ga je (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?
All of the above :).

Heb je tot slot nog een tip voor freelancers, interim professionals of zzp’ers?
Ik denk dat zzp’ers soms nog beter kunnen nadenken over hoe ze zichzelf commercieel in de markt zetten. Zzp’ers zijn normaal gesproken enorm bevlogen als het gaat om wat ze doen en hoe ze dingen doen. Alleen is een goed product of een goede dienstverlening niet voldoende om succesvol te ondernemen. Ook het commerciële aspect, voor velen niet het favoriete gedeelte van het ondernemerschap , is van groot belang om je eigen bedrijf tot een succes te maken. Hoe zet je jouw bevlogenheid, passie, creativiteit om in een gezond businessmodel?