Header uitgelicht

Freelancer Agnes Bos uitgelicht

“Diesel zit in mijn bloed”

Geboren als dochter van een transportondernemer kwam Agnes Bos al vroeg in aanraking met de transportwereld en het ondernemerschap. Na een carrière in loondienst nam Agnes op 1 januari 2021 de stap naar haar eigen business. De mooiste stap ooit! Agnes is er om de ondernemer te helpen. De blokkades op de weg van de ondernemer weghalen, waardoor hij kan doen waar hij goed in is: het uitoefenen van zijn vak! Wij interviewden Agnes over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Al langere tijd zat ik niet op mijn plek als werknemer. Dit was gerelateerd aan bedrijfsvoering en bedrijfscultuur. Opgegroeid in een ondernemersgezin, heb ik van jongs af aan gezien wat het is om te ondernemen. De vrijheid om te werken op mijn voorwaarden, de financiële vrijheid en de vrijheid in tijdsindeling, zodat ik er maximaal kan zijn voor mijn kinderen; dat is de grootste reden waarom ik ondernemer ben geworden. Hoe? Groeien is springen in het onbekende… telkens weer! De keuze maken, mijzelf laten coachen en op mijn moment de sprong wagen.

Wat doe je precies en voor wie?

Ik ben geboren met diesel in mijn bloed. Dat is dan ook mijn passie. Op dit moment beheer ik 45 tankstations van een oliehandelaar op administratief gebied. Dit houdt in dat ik zorg dat alle wettelijke regels worden nageleefd, controles worden uitgevoerd, de hieruit voortkomende vervolgwerkzaamheden worden uitgevoerd en alles schriftelijk wordt geregistreerd. Daarnaast heb ik contact met aannemers over lopende projecten. En ik heb contact met overheidsinstanties m.b.t. de wettelijke controles. Ook voer ik de volledige administratie uit van een succesvol eigenrijder in het containertransport. Dit neemt hem de energievretende taken uit handen, simpelweg omdat dit niet is wat hij wil, dat is namelijk chauffeur zijn. Daarnaast word ik op dit moment ingewerkt in het verzorgen van douanezaken rondom de import van containers. Tankstations en transport is voor mij een gouden combinatie!

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Ik ben genomineerd door mijn coach. Ik heb binnen zeer korte tijd mijn business opgebouwd zoals ik het graag wilde hebben. Daarmee geloof ik dat ik een inspiratiebron ben voor startende ondernemers en een mooie podiumplek is daarbij natuurlijk fantastisch.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Diesel zit in mijn bloed. Het beheer van tankstations is een vak apart. Een zzp’er met ruim 10 jaar ervaring in de tankstations op zowel technisch als administratief gebied, is in alle opzichten uniek te noemen. Doordat ik opgegroeid ben in de transport, zijn de termen die in deze branche worden gebruikt mij grotendeels eigen. Dit maakt dat ik mij kan specialiseren in transport, omdat ik begrijp wat er gezegd wordt.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Mijn klanten zitten verspreid over het land. Aangezien ik vanuit huis werk, zit ik niet plaatsgebonden. Tot nu toe komen mijn klanten uit 1. voormalige loondienst, 2. familiecontact en 3. mond-tot-mond reclame.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Ik volg een aantal inspirerende ondernemers online. Ik volg vakbladen online. Daarnaast volg ik wet- en regelgeving wat betreft tankstations op de voet, zodat ik direct in kan spelen op “mijn” tankstations.

Wat doe je over 5 jaar?

Over 5 jaar heb ik mijn klantenbestand uitgebreid tot meerdere oliemaatschappijen, waarvan ik tankstations beheer en projecten begeleid in bouw en verbouw van locaties. Ik blijf de ondersteunende kracht van de huidige eigenrijder en mogelijk nog enkele andere eigenrijders. Daarnaast wil ik mij in de komende jaren oriënteren op projectbegeleiding in de tankstation- en transportwereld.

Hoe zie jij jouw toekomst?

Vol fantastische uitdagingen met de vrijheid die ik voor ogen had voor mijn gezin en mijn onderneming.

Hoe houd jij je werk leuk?

De wisseling van diverse werkzaamheden. Het contact met veel verschillende mensen en zorgen dat mijn werkzaamheden voor 80%+ bestaan uit werkzaamheden waar ik energie van krijg.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Mocht je overwegen om te starten; doen! Ben je gestart? Zorg dat je blijft ontwikkelen en doe vooral waar jij ontzettend blij van wordt!