Hoe werkt het?

Hoe doe je mee aan de FOTY Awards?

De jury van de FOTY Awards is dit jaar voor de vijfde, opeenvolgende keer op zoek naar de beste freelancers, interim professionals en zzp’ers van Nederland. En daarvoor hebben we jou nodig! Om kans te maken op de eervolle titel “Freelancer of the Year” moet jij jezelf aanmelden via onze website of moet je genomineerd worden door iemand. De organisatie kan zelf ook proactief ondernemers nomineren die het afgelopen jaar (een) uitzonderlijk mooie prestatie(s) hebben neergezet.

Hoe nomineer je iemand of word je genomineerd?

Via deze pagina kun je iemand nomineren, waarvan jij vindt dat hij/zij het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Let op: het is wel nodig om jouw (goede) reden(en) hierbij op te geven, zodat de ontvanger van de nominatie weet waarom jij vindt dat hij/zij een topper is. Ben jij door iemand genomineerd? Dan ontvang jij een mailtje met de reden van zijn/haar nominatie en de vraag of jij deel wilt nemen aan de FOTY Awards. Als jij deze uitnodiging accepteert, dan dien jij je via de link in de mail aan te melden op de website.

Schrijf je in of Nomineer iemand

 

Hoe word je finalist?

Als jij je inschrijving hebt voltooid, dan kom jij in je eigen dashboard. In dat dashboard kan jij een aantal stappen doorlopen, waardoor jij meer kans maakt om finalist te worden:

1. Vul de vragenlijst in, zodat we jou en je bedrijf leren kennen.
2. Vraag je netwerk om een referentie voor je achter te laten.
3. Door je eigen profiel te delen breng je jouw deelname onder de aandacht.
4. Bij iedere deelactie door jouw netwerk maak je meer kans als finalist uitgeroepen te worden.
5. Maak eventueel gebruik van mooie deals van partners.

Iedere week roept de jury een aantal deelnemers uit tot finalist. Alle finalisten winnen alvast een prijzenpakket t.w.v. €497,- (professionele profielfoto & opname pitchvideo). Daarnaast word je uitgelicht op de website, in de nieuwsbrief en op onze social media kanalen.

Kwaliteitscontrole & fraude
Er wordt strikt gecontroleerd op fraude. Iedere referentie wordt op basis van big data-analyse en menselijke interpretatie door de getrainde professionals van VictorMundi B.V. gecontroleerd en – indien akkoord – geverifieerd of afgekeurd. Hierover is geen correspondentie mogelijk. De organisatie houdt zich het recht voor deelnemers te schorsen of definitief te verwijderen uit de verkiezing en hierover publiekelijk melding te maken, indien fraude herhaaldelijk is/wordt aangetoond. Kwaliteitscontrole door een onafhankelijke partij is nodig om de objectiviteit van de onderzoeksresultaten te waarborgen.

Het Pitchevent

Zodra jij bent uitgeroepen als finalist, kan jij jezelf aanmelden voor het pitchevent. Dit jaar zijn er maar liefst twee events, die plaats vinden op:
Zaterdag 16 december 2017 (09:00-18:00 uur)
Zaterdag 10 februari 2018 (09:00-18:00 uur)

Je meldt je aan voor een tijdslot van een uur. Tijdens dat uur maken wij een professionele profielfoto van jou en nemen wij een pitchvideo op (t.w.v. €497,-). In deze video vertel jij wie je bent, wat je doet en wat jou uniek maakt. De criteria waaraan jouw video moet voldoen, worden in een video uitgelegd door David Beckett (pitchcoach en oud-categorie winnaar FOTY Awards).

Het eerste pitchevent (zaterdag 16 december 2017) zal plaatsvinden bij Ovvice Apeldoorn.

Het tweede pitchevent (zaterdag 10 februari 2018) zal plaatsvinden bij LAB55 – Centraal Beheer in Apeldoorn.

 

Hoe win je de FOTY Awards?

Na het pitchevent kan jij jouw video inzetten voor om (a) een juryprijs en/of (b) de publieksprijs in de wacht te slepen.

Juryprijs
De jury bepaalt wie de winnaars zijn van de categorieprijzen en wie de Freelancer of the Year 2018 wordt. Jouw video wordt aan de jury voorgelegd, die jou gaat beoordelen op kwaliteit, focus, passie, succes en ambitie. Deze winnaars worden bepaald op basis van de categorie waarin zij vallen, de pitchvideo die is opgenomen en op basis referenties.
Bekijk hier de video van Boris Lange, winnaar Freelancer of the Year 2017.

Publieksprijs
Ieder jaar bepaalt het Nederlandse publiek wie volgens hen de Freelancer of the Year is. Wanneer jouw video beschikbaar is, kan jij deze in gaan zetten om stemmen te behalen. Roep jouw netwerk op om jouw video te liken (+5 punten) en sharen (+10 punten) via Facebook. De finalist die op 7 april 2018 (tijdens de uitreiking van de FOTY Awards) de meeste punten heeft behaald, die wint de Freelancer of the Year Publieksprijs.
Bekijk hier de video van Arturo Massaro, winnaar publieksprijs 2017.

Uitreiking FOTY Awards

Op zaterdag 7 april 2018 is het zover! Dan vindt de Dag van de ZZP’er plaats, waarvoor jij als deelnemer of finalist (een) vrijkaart(en) ontvangt. Het zal een dag met leuke seminars en inspirerende keynotes zijn, met als hoogtepunt: de bekendmaking van categorieprijzen en de Freelancer of the Year 2018. De locatie, het tijdstip en het programma worden later bekend gemaakt. Meer weten? Kijk op de website van het evenement. 

Veelgestelde vragen

De FOTY Awards worden dit jaar voor de vijfde achtereenvolgende keer georganiseerd door VictorMundi B.V., de initiatiefnemer van de verkiezing. Daarmee is deze verkiezing wereldwijd de langslopende op haar gebied. Je kan ons telefonisch bereiken via (+31)88 35 35 110 of per e-mail: jury@fotyawards.com. Het kantoor van VictorMundi B.V. is gevestigd aan de Jisperweg 2 te Noordbeemster.

Als deelnemer aan de FOTY Awards maak jij kans op verschillende awards: Beste Starter (<2jr. ondernemer), Inspiratieprijs (>€100K omzet in 2017), Aanmoedigingsprijs (<€25K omzet in 2017), Beste Kleurrijke Ondernemer (multiculturele achtergrond), Publieksprijs (meeste stemmen van het publiek) en natuurlijk de Freelancer of the Year 2018 (overall winnaar). Kijk voor meer informatie op http://fotyawards.com/awards.

Iedereen die (a) geen (vast) personeel in (loon)dienst heeft en (b) voor eigen rekening en risico werkt wordt toegelaten tot de FOTY Awards. Het is mogelijk om als eenmanszaak of B.V. mee te doen, indien aan deze randvoorwaarden wordt voldaan.

De jury van de FOTY Awards doet jaarlijks onderzoek onder alle (genomineerde) freelancers, interim professionals en zzp’ers naar de belangrijkste criteria van “Goed Ondernemerschap”. Iedereen die (a) geen (vast) personeel in (loon)dienst heeft en (b) voor eigen rekening en risico werkt wordt tot de FOTY Awards toegelaten. Het is mogelijk om als eenmanszaak of B.V. mee te doen, indien aan deze randvoorwaarden worden voldaan.

Er wordt strikt gecontroleerd op fraude. Iedere referentie wordt op basis van big data-analyse en menselijke interpretatie door de getrainde professionals van VictorMundi B.V. gecontroleerd en geverifieerd of afgekeurd. Hierover is geen correspondentie mogelijk. De organisatie houdt zich het recht voor deelnemers te schorsen of definitief te verwijderen uit de verkiezing en hierover publiekelijk melding te maken, indien fraude herhaaldelijk is/wordt aangetoond.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de FOTY Awards. Het verzamelen van referenties via Ratecard, de opname en publicatie van de videopitch en het uitreikingsevenement zijn 100% kosteloos voor deelnemers en/of genodigden.

Om kans te maken op de eervolle titel “Freelancer of the Year” moet jij jezelf aanmelden via onze website of moet je genomineerd worden door iemand. Indien jij nog niet bent ingeschreven en/of genomineerd, kun je jezelf inschrijven via onze website. Zorg ervoor dat jij alle stappen voltooid, om een compleet profiel aan te maken. Volg daarna de stappen in jouw persoonlijke dashboard. Veel succes! Indien je vragen hebt, kun je de organisatie van de FOTY Awards bereiken via (+31)88 35 35 110 of jury@fotyawards.com

De referenties die je verzamelt via Ratecard, vormen 70% van het oordeel op basis waarvan de ranglijst van de FOTY Awards wordt bepaald. Referenties tellen mee tot en met donderdag 1 maart 2018. Referenties die later binnenkomen, gaan uiteraard niet verloren. Deze worden geverifieerd en zijn uiteraard even waardevol als referenties die eerder zijn binnengekomen; echter tellen deze niet mee voor de uitslag van de verkiezing. Wel tellen ze automatisch mee voor de volgende editie van de FOTY Awards.

De jury, gevormd door enkele gerenommeerde juryleden, vormt haar oordeel op basis van(a) referenties die binnen de periode van de verkiezing worden gegeven via Ratecard, (b) een vragenlijst die is ingevuld door de freelancer, interim professional of zzp’er en (c) een juryoordeel op basis van een videopitch van de betreffende freelancer, interim professional of zzp’er

De einduitslag van de FOTY Awards wordt gebaseerd op de volgende drie onderdelen:
– Antwoorden op de enquête/vragenlijst (10%);
– Juryoordeel op basis van videopitch (20%);
– Via Ratecard ontvangen referenties (70%);

De FOTY Awards wordt georganiseerd door VictorMundi B.V. en wordt mogelijk gemaakt door de volgende partners die freelancers, interim professionals en zzp’ers een warm hart toedragen: Knab, MINI, Ratecard, LinkedIn, HNK, MoneyMonk en American Express.