Hoe werkt het?

Meld jezelf aan als deelnemer op onze website of accepteer een nominatie om kans te maken op de titel “Freelancer of the Year”. Dit kan tot en met 26 mei 2024.

Na inschrijving word je ingedeeld in de categorie Beste Zzp’er of Beste Starter op basis van je ondernemerservaring, gemeten vanaf 1 januari 2024. Als je op dat moment minder dan 2 jaar staat ingeschreven, val je in de categorie Beste Starter. 

Wanneer mag je meedoen?

Zelfstandige ondernemers zonder (vast) personeel en die voor eigen rekening en risico werken, mogen deelnemen aan de FOTY Awards, behalve vof’s. Eenmanszaken en bv’s kunnen meedoen als ze aan deze criteria voldoen.

Hoe word je kandidaat?

Na afronding van je inschrijving kom je in je eigen dashboard terecht. Gebruik dit dashboard om je persoonlijke profiel te delen en referenties te verzamelen. De organisatie kiest kandidaten op basis van referenties en criteria zoals kwaliteit, focus, passie, succes en ambitie. De aankondiging van de FOTY Awards-kandidaten is op 3 juni.

Van kandidaat naar halve finalist

Zodra je bent geselecteerd als kandidaat voor de FOTY Awards begint de stemronde. Verzamel zo veel mogelijk stemmen door je profiel te delen en eventueel al een pitchvideo op te nemen. Ook al is de pitchvideo pas een vereiste als je finalist bent, we raden je aan deze zo vroeg mogelijk te maken. Dit vergroot namelijk de kans dat mensen op je stemmen. De stemmen die je in deze ronde binnenhaalt tellen ook mee voor de Publieksprijs.
Van iedere kandidaat vragen wij ook om een (1) andere ondernemer te nomineren als kandidaat.

Van halve finalist naar finalist 

Extern onderzoeksbureau Panteia zal uit alle halve finalisten de definitieve finalisten selecteren op basis van een vragenlijst, de referenties, en een door Panteia afgenomen telefonisch interview.  

Van finalist naar winnaar

Ben je eenmaal finalist dan neem je een pitchvideo op, deze kan je uploaden op je profiel. In deze video vertel jij in maximaal 1 minuut wie je bent, wat je doet en wat jou uniek maakt. De pitchvideo is voor jou van belang, want deze vergroot je winstkansen. De vakjury, bestaande uit prominente personen binnen de ondernemerswereld, neemt deze mee in haar oordeel. 

De jury bepaalt wie van de definitieve finalisten uiteindelijk de winnaars zijn van de Freelancer of the Year 2024 Award en de prijs voor de Beste Starter. Jouw profiel wordt aan de jury voorgelegd, die jou gaat beoordelen op de kernwaarden kwaliteit, focus, passie, succes en ambitie. Daarnaast wegen de vragenlijst en pitchvideo mee in het eindoordeel. 

Wie er vandoor gaat met de publieksprijs wordt bepaald door het Nederlandse publiek. Hiervoor kijken we naar welke finalist de meeste stemmen heeft binnengekregen. Alleen finalisten komen in aanmerking voor de publieksprijs.

De FOTY Awards worden in november tijdens de week van de Ondernemer uitgereikt (exacte datum volgt nog).

 

*Er wordt strikt gecontroleerd op fraude. Iedere referentie wordt op basis van big data-analyse en menselijke interpretatie door de getrainde professionals van ZZP Nederland gecontroleerd en – indien akkoord – geverifieerd of afgekeurd. Hierover is geen correspondentie mogelijk. De organisatie houdt zich het recht voor deelnemers te schorsen of definitief te verwijderen uit de verkiezing en hierover publiekelijk melding te maken, indien fraude herhaaldelijk is/wordt aangetoond. 

Veelgestelde vragen

De FOTY Awards worden dit jaar voor de elfde achtereenvolgende keer georganiseerd. ZZP Nederland is de organisator van de verkiezing. Je kan ons telefonisch bereiken via 085-06 51 082 of per e-mail: info@fotyawards.com. Het kantoor van ZZP Nederland is gevestigd aan de Rozenburglaan 3H te Groningen. 

Als deelnemer aan de FOTY Awards maak jij kans op verschillende awards: Beste Starter (<2jr. ondernemer), Publieksprijs (meeste stemmen van het publiek) en natuurlijk de Freelancer of the Year 2023 (overall winnaar). Klik hier voor meer informatie over de awards.

Iedereen die (a) geen (vast) personeel in (loon)dienst heeft en (b) voor eigen rekening en risico werkt wordt toegelaten tot de FOTY Awards. Met uitzondering van een vof. Het is mogelijk om als eenmanszaak of BV mee te doen, indien aan deze randvoorwaarden wordt voldaan. 

De ingangseisen verschillen per prijs. De belangrijkste ingangseis voor de hoofdprijs Freelancer of the Year Awards is dat je langer dan twee jaar ondernemer bent. En voor de Beste Starter dat je korter dan 2 jaar actief bent. Hiervoor kijkt de organisatie naar de inschrijfdatum van de Kamer van Koophandel, maar ook naar wanneer de daadwerkelijke activiteiten begonnen zijn. Het oordeel van de organisatie is hierin leidend. De informatie geef je aan de organisatie bij het inschrijven en verklaar je naar waarheid te hebben ingevuld. 

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de FOTY Awards.

Om kans te maken op de eervolle titel “Freelancer of the Year” moet jij jezelf aanmelden via onze website of moet je genomineerd worden door iemand. Indien jij nog niet bent ingeschreven en/of genomineerd, kun je jezelf inschrijven via onze website. Zorg ervoor dat jij alle stappen voltooid, om een compleet profiel aan te maken. Volg daarna de stappen in jouw persoonlijke dashboard. Veel succes! Heb je vragen, dan kan je de organisatie van de FOTY Awards bereiken via 085 06 51 082 of info@fotyawards.com. 

De jury, gevormd door gerenommeerde juryleden, vormt haar oordeel op basis van (a) referenties die binnen de periode van de verkiezing worden gegeven, (b) een vragenlijst die is ingevuld door de zelfstandig ondernemer en (c) een juryoordeel op basis van een videopitch van de betreffende zelfstandig ondernemer. 

Je kunt je inschrijven voor de FOTY Awards tot en met 26 mei 2024. Maar daarbij geldt, hoe eerder je aanmelding binnen is hoe beter. Vanaf drie weken voor de sluitingsdatum beginnen we met het selecteren van volledige profielen. Zorg dus dat je profiel compleet is, om mee te doen met de FOTY Awards 2024. Hoe eerder je profiel compleet is met tenminste vijf referenties, hoe eerder je weet of je kandidaat bent. 

De FOTY Awards wordt georganiseerd door ZZP Nederland, de grootste onafhankelijke belangenbehartiger voor zzp’ers, en daarnaast mede mogelijk gemaakt door haar partners.

Deelname aan de FOTY Awards kan je ontwikkeling en die van je bedrijf in een stroomversnelling brengen. Je wordt via de FOTY kanalen zichtbaar, waardoor potentiële klanten en samenwerkingspartners je weten te vinden. Het meedoen op zichzelf is al een leerzame ervaring en dan zijn er ook nog eens fantastische prijzen te winnen.