Hoe werkt het?

De inschrijving voor de editie van 2021 is gesloten!

Hoe doe je mee aan de FOTY Awards?

De jury van de FOTY Awards is dit jaar voor de achtste, opeenvolgende keer op zoek naar de beste zelfstandige ondernemers van Nederland. En daarvoor hebben we jou nodig! Om kans te maken op de eervolle titel “Freelancer of the Year” moet jij jezelf aanmelden als deelnemer via onze website of moet je genomineerd worden door iemand. De organisatie kan zelf ook proactief ondernemers nomineren die het afgelopen jaar (een) uitzonderlijk mooie prestatie(s) hebben neergezet.

Iedereen die (a) geen (vast) personeel in (loon)dienst of op de payroll heeft en (b) voor eigen rekening en risico werkt wordt tot de FOTY Awards toegelaten.

Hoe nomineer je iemand of word je genomineerd?

Via deze pagina kun je iemand nomineren, waarvan jij vindt dat hij/zij het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Let op: het is wel nodig om jouw (goede) reden(en) hierbij op te geven, zodat de ontvanger van de nominatie weet waarom jij vindt dat hij/zij een topper is. Ben jij door iemand genomineerd? Dan ontvang jij een mailtje met de reden van zijn/haar nominatie en de vraag of jij deel wilt nemen aan de FOTY Awards. Als jij deze uitnodiging accepteert, dan dien jij je via de link in de mail als deelnemer aan te melden op de website.

Schrijf je in of Nomineer iemand

Hoe word je kandidaat?

De wedstrijd start op 1 maart 2021. Als jij je inschrijving als deelnemer hebt voltooid, dan kom jij in je eigen dashboard. In dat dashboard kan jij een aantal stappen doorlopen, waardoor jij meer kans maakt om kandidaat te worden:

1. Vul de vragenlijst in, zodat we jou en je bedrijf leren kennen.
2. Vraag je netwerk om een referentie voor je achter te laten.
3. Door je eigen profiel te delen breng je jouw deelname onder de aandacht.

De organisatie roept een aantal deelnemers uit tot kandidaat. Als kandidaat word je uitgelicht op de website, in de nieuwsbrief en op onze social media kanalen.

De organisatie selecteert de kandidaten op basis van de volgende criteria: kwaliteit, focus, passie, succes en ambitie.

Kwaliteitscontrole & fraude
Er wordt strikt gecontroleerd op fraude. Iedere referentie wordt op basis van big data-analyse en menselijke interpretatie door de getrainde professionals van ZZP Nederland gecontroleerd en – indien akkoord – geverifieerd of afgekeurd. Hierover is geen correspondentie mogelijk. De organisatie houdt zich het recht voor deelnemers te schorsen of definitief te verwijderen uit de verkiezing en hierover publiekelijk melding te maken, indien fraude herhaaldelijk is/wordt aangetoond. Kwaliteitscontrole door een onafhankelijke partij is nodig om de objectiviteit van de onderzoeksresultaten te waarborgen.

De Pitchvideo

Zodra jij bent uitgeroepen als kandidaat, kan jij zelf een pitchvideo gaan opnemen en de link mailen naar info@fotyawards.com. In deze video vertel jij wie je bent, wat je doet en wat jou uniek maakt. Jouw pitchvideo wordt voorgelegd aan een extern onderzoeksbureau en als je finalist wordt aan de jury die jou gaat beoordelen op 5 elementen (kwaliteit, focus, passie, succes en ambitie). De deadline voor het mailen van je pitchvideo is maandag 17 mei 2020 09.00 uur.

Hoe word je finalist?

Na het opnemen van jouw pitchvideo kan jij jouw video inzetten om (a) een juryprijs en/of (b) de publieksprijs in de wacht te slepen. Extern onderzoeksbureau Panteia zal uit alle kandidaten 10 definitieve finalisten selecteren op basis van de vragenlijst, de referenties, de pitchvideo en een door Panteia afgenomen telefonisch interview.

Hoe win je de FOTY Awards?

Juryprijs
De jury bepaalt wie van de 10 definitieve finalisten uiteindelijk de winnaars zijn van de categorieprijzen en wie de Freelancer of the Year 2021 wordt. Jouw profiel wordt aan de jury voorgelegd, die jou gaat beoordelen op de kernwaarden kwaliteit, focus, passie, succes en ambitie. De winnaars worden bepaald op basis van de categorie waarin zij vallen, de vragenlijst, de pitchvideo en de referenties.

Bekijk hier de video van Lenneke Gentle, winnaar Freelancer of the Year 2020.

Bekijk hier de video van Beate Visser, winnaar Beste Starter 2020.

Publieksprijs
Ieder jaar bepaalt het Nederlandse publiek wie volgens hen de Freelancer of the Year is. Wanneer jouw video beschikbaar is, kan jij deze in gaan zetten om stemmen te behalen. Roep jouw netwerk op om jouw video te liken (+5 punten) en sharen (+10 punten) via Facebook. De finalist die de meeste punten heeft behaald, die wint de Freelancer of the Year Publieksprijs.
Bekijk hier de video van Jelle Threels, winnaar Publieksprijs 2020.

Uitreiking FOTY Awards

De FOTY Awards worden uitgereikt tijdens de Dag van de ZZP’er op 20 november 2021. Het zal een middag met leuke expertsessies en inspirerende workshops zijn, met als hoogtepunt: de bekendmaking van categorieprijzen en de Freelancer of the Year 2021. Meer weten? Kijk op de website van het evenement.

Veelgestelde vragen

De FOTY Awards worden dit jaar voor de achtste achtereenvolgende keer georganiseerd door ZZP Nederland, de initiatiefnemer van de verkiezing. Daarmee is deze verkiezing wereldwijd de langslopende op haar gebied. Je kan ons telefonisch bereiken via 085-06 51 082 of per e-mail: info@fotyawards.com. Het kantoor van ZZP Nederland is gevestigd aan de Rozenburglaan 3 te Groningen.

Als deelnemer aan de FOTY Awards maak jij kans op verschillende awards: Beste Starter (<2jr. ondernemer), Publieksprijs (meeste stemmen van het publiek) en natuurlijk de Freelancer of the Year 2021 (overall winnaar). Kijk voor meer informatie op http://fotyawards.com/awards.

Iedereen die (a) geen (vast) personeel in (loon)dienst heeft en (b) voor eigen rekening en risico werkt wordt toegelaten tot de FOTY Awards. Het is mogelijk om als eenmanszaak of BV mee te doen, indien aan deze randvoorwaarden wordt voldaan.

De jury van de FOTY Awards doet jaarlijks onderzoek onder alle (genomineerde) zelfstandige ondernemers naar de belangrijkste criteria van “Goed Ondernemerschap”. Iedereen die (a) geen (vast) personeel in (loon)dienst heeft en (b) voor eigen rekening en risico werkt wordt tot de FOTY Awards toegelaten. Het is mogelijk om als eenmanszaak of BV mee te doen, indien aan deze randvoorwaarden worden voldaan.

Er wordt strikt gecontroleerd op fraude. Iedere referentie wordt op basis van big data-analyse en menselijke interpretatie door de getrainde professionals van ZZP Nederland gecontroleerd en geverifieerd of afgekeurd. Hierover is geen correspondentie mogelijk. De organisatie houdt zich het recht voor deelnemers te schorsen of definitief te verwijderen uit de verkiezing en hierover publiekelijk melding te maken, indien fraude herhaaldelijk is/wordt aangetoond.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de FOTY Awards.

Om kans te maken op de eervolle titel “Freelancer of the Year” moet jij jezelf aanmelden via onze website of moet je genomineerd worden door iemand. Indien jij nog niet bent ingeschreven en/of genomineerd, kun je jezelf inschrijven via onze website. Zorg ervoor dat jij alle stappen voltooid, om een compleet profiel aan te maken. Volg daarna de stappen in jouw persoonlijke dashboard. Veel succes! Indien je vragen hebt, kun je de organisatie van de FOTY Awards bereiken via 085 06 51 082 of info@fotyawards.com.

Referenties om kandidaat te worden tellen mee tot en met vrijdag 30 april 2021. Referenties die later binnenkomen, gaan uiteraard niet verloren. Deze worden geverifieerd en zijn uiteraard even waardevol als referenties die eerder zijn binnengekomen. Deze referenties worden meegenomen in het eindoordeel van de jury.

De jury, gevormd door enkele gerenommeerde juryleden, vormt haar oordeel op basis van (a) referenties die binnen de periode van de verkiezing worden gegeven, (b) een vragenlijst die is ingevuld door de zelfstandig ondernemer en (c) een juryoordeel op basis van een videopitch van de betreffende zelfstandig ondernemer.

De FOTY Awards wordt georganiseerd en mogelijk gemaakt door ZZP Nederland.