Header uitgelicht

Freelancer Beate Visser uitgelicht

“Vooral lol hebben in het ondernemen!”

Beate Visser vindt ondernemen het leukste wat er is. Met ZeelVis-IT ondersteunt zij organisaties in elke sector en van elk formaat. Wij interviewden Beate over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Ik stond op een kruispunt. In mijn huidige baan als projectleider was ik de werk/privé balans kwijt. Het voelde elke dag als falen tegenover mijn kinderen, klanten, maar dat zat vooral in mijzelf. Na goed overleg besloot ik te vertrekken. Alleen, wat zou ik gaan doen: Een andere baan aannemen of toch gaan ondernemen. Ondernemen dacht ik al langer over, maar ik zag vooral de risico’s. Er werd mij gezegd, alle seinen staan op groen! Ga er voor! Gesteund door mijn vriend, besloot ik er voor te gaan! Mijn inschrijving bij de KVK was al snel een feit, nu nog springen en dat deed ik! Sinds 1 april 2019 ben ik als zelfstandige consultant aan het werk. Ik heb een fijne werk/privé balans. Het ondernemen gaat vanzelf, maar wat belangrijker is, is dat ik in balans ben!

Wat doe je precies en voor wie?

Als consultant/projectleider/adviseur ondersteun ik met ZeelVis-IT organisaties bij de optimalisatie van processen en AFAS Software. Mijn hart ligt in de zorg, ik heb brede ervaring met het applicatielandschap en de processen binnen de zorg. Maar ik ondersteun organisaties in elke sector en van elk formaat. Samen zorgen we ervoor dat je weer de baas wordt over jouw processen en/of jouw AFAS omgeving. Met ZeelVis-IT kan ik mijn passie voor AFAS combineren met het samenwerken met mensen en mijn communicatieve vaardigheden. Ik blijf zo dicht bij mezelf en met mijn enthousiasme en betrokkenheid behaal ik samen met klanten het beste resultaat.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Mijn persoonlijke betrokkenheid en mijn enthousiasme!

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Mijn klanten zitten in Noordoost-Nederland en via mond op mond reclame weten mijn klanten mij te vinden.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Door te leren en actief de ontwikkelingen te volgen van AFAS.

Wat doe je over 5 jaar?

Dat is een moeilijke vraag! ZeelVis-IT viert haar eerste lustrum! Met of zonder personeel, die keuze moet ik nog maken. In ieder geval een gelukkige ondernemer die tijd heeft voor haar gezin!

Hoe zie jij jouw toekomst?

Leuk werken, voldoende tijd voor ons drukke gezin! Een fijne balans en hopelijk een goede gezondheid!

Hoe houd jij je werk leuk?

Door te waken voor een goede balans! Ook door selectief om te gaan met opdrachten. De klik tussen de klant en mijzelf is voor mij essentieel. We gaan intensief samenwerken, voor mij is een goed klik een vereiste!

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Vooral lol hebben in het ondernemen! Ik vind ondernemen het leukste wat er is en ik ben dan ook altijd bezig mijn bedrijf goed in de markt te zetten!