Header uitgelicht

Freelancer Demi Willemsen uitgelicht

“Dicht bij jezelf blijven, altijd je gevoel volgen”

Demi Willemsen heeft een uniek concept waarin zij ervoor zorgt dat binnen- en buitenkant in balans zijn. Wij interviewden Demi over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Sinds begin 2019 sta ik ingeschreven bij KVK. Vanaf juli 2019 ben ik officieel gestart met mijn eigen onderneming The Colour Store. Na 7 jaar gewerkt te hebben in een kapsalon miste ik de verdieping in mijn werk als kapster. Waardoor ik mezelf meer ben gaan ontwikkelen in persoonlijke groei en coaching. Door deze trainingen merkte ik dat mijn visie op het vak veranderde. En mijn gevoel groeide meer te willen betekenen voor mijn klanten. Waarin ik nu met mijn eigen visie een uniek concept heb neergezet.

Wat doe je precies en voor wie?

Ik heb een eigen kapsalon ‘The Colour Store’ én ben coach voor vrouwen met ambitie. In mijn kapsalon zorg ik ervoor dat klanten zich echt begrepen voelen in de kappersstoel. Dat doe ik door de tijd te nemen voor mijn klanten en met de juiste communicatie achter de verwachtingen van mijn klanten te komen. Door hier een heel eerlijk en realistisch beeld bij te scheppen zorg ik ervoor dat mijn klanten zich echt begrepen voelen en tevreden de deur uit lopen. The Colour Store is een uniek beautyconcept omdat ik het zo belangrijk vind dat binnen- en buitenkant in balans zijn. Daarom wil ik hierin ook echt de verbinding kunnen maken en dat doe ik op drie manieren.

1. Met mijn kennis als haarstyliste & kleurexpert kan ik met de juiste tips & technieken een look creëren die past bij wie je bent!

2. Ik geef kleuranalyse’s die mijn advies als haarstylist versterken. Want met verschillende kleursjalen kijk ik welke kleuren het best passen bij de natuurlijke kleuren van jouw huid, haar en ogen. En zo ontdekken we samen welke kleuren combinaties het beste passen. En hoe we de gewenste uiterlijke kenmerken kunnen versterken zowel in kledingkleuren als haarkleur.

3. Én ik ben coach voor vrouwen met ambitie. Ik bied een ALL-IN pakket aan, waarin ik door middel van 3 sessies vrouwen help hun zelfvertrouwen te vergroten. Jezelf mooi voelen, weten wat je waard bent en geloven in jezelf heeft heel veel invloed op je zelfbeeld. Het zorgt ervoor dat je anders in het leven staat. Waardoor het neerzetten van jezelf, je dromen en business makkelijker wordt. Een onderdeel van dit ALL-IN PAKKET is een groeigesprek in kleur! Door middel van kleurcoaching (aan de hand van de colour comfort methode) zorg ik voor zelfinzicht, en het helder maken van je persoonlijke blokkades en kwaliteiten.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Omdat ik geloof in mijn concept en in mijn visie. Door mee te doen aan de FOTY Awards wil ik nog meer mensen bereiken met mijn visie. Omdat ik geloof dat er in de toekomst steeds meer behoefte is naar deze nieuwe manier van werken binnen teams in de kappersbranche en er nog zoveel meer mogelijk is. Ik denk dat het vooral belangrijk wordt om een verbinding aan te gaan met je klant, en medewerkers hun unieke kwaliteiten hiervoor in te zetten. Hierin wil ik een voorbeeld zijn.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Omdat ik mijn werk als haarstyliste en coach combineer. Dit zorgt ervoor dat ik door het stellen van de juiste vragen een heel eerlijk en realistisch beeld kan scheppen qua kapsel. Tegelijkertijd zorg ik ervoor dat mijn klanten zich begrepen voelen EN ik voeg extra waarde toe aan een kappersbeleving. Er is tijd voor een passend advies en daardoor vergroot ik iemands zelfvertrouwen en zelfbeeld.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Veel nieuwe klanten bereik ik via social media. Dan voornamelijk via Instagram. Verder krijg ik de meeste klanten via mond tot mond reclame of klanten die mij al kenden als haarstyliste. De meeste klanten komen uit het dorp waar ik gevestigd ben Den Hoorn, en de naastgelegen stad Delft en het Westland.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Door te investeren in mijzelf en het volgen van vaktechnische trainingen.Op dit moment volg ik een half jaar durend coachtraject Groots Gaan met je Bedrijf bij een businesscoach. En blijf ik vaktechnische trainingen volgen via aangeboden educatie in de kappersbranche.

Wat doe je over 5 jaar?

Dan ben ik nog 2-3 dagen werkzaam in mijn salon als haarstyliste. Daarnaast heb ik een online trainingsplatform ontwikkeld voor haarstylisten en ondernemers binnen de kappersbranche. Met trainingen voor groei zowel persoonlijk als zakelijk! In communicatie en consultatie met klanten in de kappersstoel. En persoonlijke groei op de werkvloer. Om zo iedere haarstylist te kunnen inspireren en laten ervaren wat de kracht is van geloven in jezelf en de verbinding maken met je klant. En te zorgen dat de ondernemers deze unieke talenten en krachten in gaan zetten van zijn of haar medewerkers.

Hoe zie jij jouw toekomst?

Dat ik zelf als persoon en mijn bedrijf blijf groeien. Door de combinatie van werken in mijn salon en en het online ondernemen. Ik wil ervoor zorgen dat ik mijn leven kan leiden op mijn eigen voorwaarden. En dat betekent dat ik kan genieten van het werk wat ik doe, en daarnaast geniet van ervaringen, reizen/vakanties en inspirerende mensen om mij heen om dit mee te delen.

Hoe houd jij je werk leuk?

Doordat ik heel specifiek een doelgroep gekozen heb voordat ik begon. Daardoor heb ik nu meestal ook veel van deze fijne klanten in mijn stoel zitten. Waardoor ik mooie en inspirerende gesprekken heb met mijn klant. Dit geeft me energie en voldoening dat ik echt iets beteken voor mijn klant.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Dicht bij jezelf blijven, altijd je gevoel volgen. Investeren in jezelf en werken aan jezelf is net zo belangrijk als het werken aan je bedrijf. Want jij bent je bedrijf!