shutterstock_676853014

Diesel, is het echt goedkoper?

Veel ondernemers vragen zich dagelijks af welke brandstof voor hem/haar nou het voordeligst is. Benzine of diesel, waarvoor moet u kiezen? Werkt u dicht bij huis of brengt u de gehele dag door in de auto? En wanneer u kiest voor elektrisch, haalt u dit dan wel met de actieradius? Dit zijn verschillende vragen die een ondernemer zich dagelijks afvraagt.  

De dieselauto is de laatste periode vaak in het nieuws. De literprijs stijgt met de week, de leasetarieven voor dieselauto’s stijgen door verschillende factoren en steden verbieden oudere dieselauto’s door de milieuzones.

Vele ondernemers zijn er van overtuigd dat het omslagpunt tussen de 25.000 en 30.000 kilometer op jaarbasis ligt. ALD Automotive heeft het verbruik van benzine- en dieselauto’s vergeleken. Het blijkt dat het omslagpunt op 47.000 km. per jaar ligt. In het voordeel van benzine. Dit heeft te maken met stijgende literprijzen en de leasetarieven per maand. Wel kan dit per merk en model afwijken. De total cost of ownership ligt bij een dieselvariant voortaan vaak hoger dan bij een benzine- of elektrische variant.

Het is dan ook niet vreemd, dat steeds meer ondernemers voor een elektrische auto kiezen. Het omslagpunt voor elektrisch rijden ligt erg laag. Gaat u meer dan 5.300 km. rijden? Dan is elektrisch een stuk goedkoper dan een benzine- en of dieselauto. Zo bent u als ondernemer niet alleen milieuvriendelijker bezig, maar kunt u er financieel ook flink op vooruitgaan. De Nederlandse steden hebben voldoende laadpunten voor elektrisch vervoer en door de lage bijtelling wordt het leasen van een elektrische auto bijna niet belast. Bij Dealerleasing leaset u nog elektrisch tegen een bijtelling van 4%.

Het Nederlandse kabinet verwacht dat in 2030 ongeveer 1,5 miljoen elektrische auto’s rondrijden.

Voor de actieradius hoeft u een elektrische auto in ieder geval niet meer te laten. Zo moet u bij een Tesla Model 3 al denken aan een actieradius van 450 km. Rijdt u meestal korte afstanden? Dan is de Volkswagen E-Golf met een actieradius van ongeveer 250 km. de perfecte auto voor u.

Dealerleasing specialiseert zich in kortlopende leasecontracten en maakt dit voor iedere ondernemer toegankelijk. Met shortlease combineren we de flexibiliteit van huren met het zorgeloze van leasen. U betaalt een vast, laag bedrag per maand en rijdt daarvoor zonder zorgen een personen- of bestelauto. Alle kosten voor het rijden zijn immers bij de leaseprijs inbegrepen. De belangrijkste voordelen zijn:

  • All-inclusive lease, per kalendermaand opzegbaar
  • Laagste prijsgarantie
  • Wij leveren uit voorraad, u bent direct op weg.
  • Zowel elektrisch-, diesel- en benzinevarianten
  • Soepel acceptatiebeleid, ZZP’ers en starters welkom!