Header uitgelicht

Freelancer Elise Pin uitgelicht

“Blijf jezelf ontwikkelen!”

Als gediplomeerd social media expert ondersteunt Elise Pin bedrijven in online communicatie. Social media marketing staat centraal, maar Elise ontzorg haar klanten op allerlei online vlakken. Denk bijvoorbeeld aan website activiteiten, digitale nieuwsbrieven, online advertenties, het schrijven van blogs, etc. Wij interviewden Elise over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Tijdens de verschillende relevante opleidingen die ik heb gevolgd (Marketing & Communicatie, Communicatiemanagement, Social media, etc.) wist ik het al, ik wil al deze kennis opdoen en gebruiken om straks voor mijzelf te beginnen. Direct na het afronden van mijn eerste (mbo) opleiding kreeg ik een mooi aanbod om in dienst te gaan bij het bedrijf waar ik stage liep. Hier kreeg ik de kans om mij verder te ontwikkelen binnen het vak dat écht bij mij past. Mijn carrière als communicatie manager ging al jong van start (18 jaar), maar na 2 jaar moest ik helaas het team verlaten i.v.m. bezuinigingen. Toen dacht ik, dit is het moment om voor jezelf te beginnen.  ‘’Ik ga er gewoon voor’’.

Wat doe je precies en voor wie?

Als gediplomeerd social media expert ondersteun ik bedrijven in online communicatie. Social media marketing staat centraal, maar ik ontzorg mijn klanten op allerlei online vlakken. Denk bijvoorbeeld aan website activiteiten, digitale nieuwsbrieven, online advertenties, het schrijven van blogs, etc. Ik werk dan ook voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers, bijvoorbeeld voor opdrachtgevers die voor social media marketing zelf weinig of geen tijd hebben, of voor wie de innovaties op dit gebied te snel gaan. Schildersbedrijven, modemerken, advocatenkantoren, transportbedrijven, detacheringbureau’s, pensioenadviseurs, etc., dit zijn slechts enkele voorbeelden van opdrachtgevers.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Mijn vak is momenteel super hip, maar ik zie regelmatig voorbij komen dat bedrijven hier een aparte functie aanhangen. De zogeheten social media manager vacatures, het stikt er van. Persoonlijk vind ik het juist belangrijk als een persoon buiten de organisatie social media aanpakt. Waarom? Omdat je als potentiele klant naar de organisatie kijkt. Met die bril op weet je exact waarin de meerwaarde zit en hoe je dit moet omschrijven. De voordelen van het inschakelen van een freelance social media expert wil ik graag onder de aandacht brengen.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Ik ben een duizendpoot, opdrachtgevers kunnen voor alle online uitingen bij mij aankloppen. Wilt een klant advies over hoe zij hun social media marketing zelf kunnen inzetten, dan help ik ze ook graag!

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Hoe ik aan mijn klanten kom? Door de inzet van social media natuurlijk! De lokale naamsbekendheid is erg hoog, maar mijn klanten zitten door het hele land en sinds kort zelfs in het buitenland. Bovendien ben ik aangesloten bij verschillende freelance platformen, waar ik ook regelmatig leuke aanvragen ontvang.

Hoeveel ben je waard per uur?

Mijn uurwaarde is niet uit te drukken, bovendien spreek ik zelf liever over de vele opbrengsten die social media marketing voor mijn klanten bied. Ik ga voor een perfecte prijs/kwaliteit verhouding.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

De verschillende vakbladen geven mij inspiratie, maar op de hoogte blijven van innovaties binnen mijn specifieke vakgebied vinden natuurlijk online plaats. Ik volg regelmatig webinars en lees bijvoorbeeld ook graag hoe anderen freelance social media experts te werk gaan

Wat doe je over 5 jaar?

Groeien, groeien, groeien! Ik blijf mezelf ontwikkelen als social media expert, dat is het leuke aan mijn vak.

Hoe zie jij je toekomst?

Als jonge ondernemer (22 jaar) werk ik hard aan mijn toekomst. Het belangrijkste voor mij is dat ik iets doe wat ik leuk vind en wat mij blijft uitdagen. Werken als social media expert is nooit saai, dit blijf ik de rest van mijn leven doen. Graag wil ik later een eigen bedrijfspand, waar ik regelmatig met andere freelancers samen kom om te brainstormen en waar ik jonge ondernemers kan helpen. Ook wil ik graag personeel in dienst nemen en stagiaires gaan begeleiden.

Hoe hou je je werk leuk?

Het blijft leuk door de verschillende, uiteenlopende opdrachtgevers die ik heb. Ik kom in verschillende ‘’keukens’’ en spreek veel ondernemers met ieder een eigen verhaal. Hier geniet ik altijd van. Daarnaast blijft mijn werk ook leuk door de afwisseling met mijn huidige studie en hobby: fotografie.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Ga er voor! Ben je een startende ondernemer? Neem alle tijd om alles rustig voor te bereiden. Zit je al langer in de race? Blijf jezelf ontwikkelen!