knab-header-blog2

Social media-expert Corinne Keijzer

“Mooie reis naar Zuid-Afrika”

Succesverhaal uitgelicht op Freelance Friday

Corinne Keijzer heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in social media marketing en strategie, met de focus op Facebook, Twitter en LinkedIn. Zij houdt zich als zelfstandig ondernemer dagelijks bezig met consultancy voor diverse organisaties en heeft al vele andere zelfstandig ondernemers op weg geholpen. Naar aanleiding van de mooie resultaten die Corinne heeft behaald met haar deelname aan de FOTY Awards, interviewden wij haar over het ondernemerschap en de financiële zaken die daarbij komen kijken. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door Knab Zakelijk, dé zakelijke rekening voor zelfstandig ondernemers.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
Dat is een best een apart verhaal. Ik kreeg eind 2009 te horen dat mijn contract niet verlengd zou worden toen ik nog in loondienst was bij Vereniging Eigen Huis. Ik was hypotheekadviseur en had daar een superleuke functie als financieel specialist. Ik ben voor die baan verhuisd van Voorschoten naar Amersfoort (mijn man werkte ondertussen in Hilversum dus dat was een logische stap), maar de crisis gooide roet in het eten en het beloofde vaste contract bleef uit. Doodziek was ik er van en ik heb echt een paar maanden zitten treuren. Toen heb ik alles op een rijtje gezet en ben gaan bedenken wat ik dan wilde met de rest van mijn leven. Mijn hobby’s waren sowieso al heel erg internet gericht; ieder weekend was ik met een goede vriend óf pc’s uit elkaar aan het halen óf we zaten te gamen óf ik was online aan het surfen. Het adviseren van mensen vond ik het leukste van mijn werkzaamheden en dat was een mooie match. Het heeft overigens nog wel een jaar geduurd voordat ik begon met wat ik nu doe. Na tig keer afgewezen te zijn op sollicitaties ben ik LinkedIn in gaan zetten, en al snel ging het balletje rollen. Alleen kreeg ik geen loondienstbaan, maar opdrachten aangeboden. Na een jaar welles-nietesen met het UWV heb ik de knoop doorgehakt en ben ik in april 2011 officieel van start gegaan met mijn eigen bedrijf, wat eigenlijk al vanaf april 2010 liep. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog geen minuut spijt van gehad.”

Wat doe je precies, en voor wie?
“Ik help bedrijven met het opzetten van een gedegen social media strategie of heb een adviserende rol, ik begeleid social media managers en werknemers en geef trainingen en workshops op het gebied van LinkedIn, Facebook en Twitter. Verder schrijf ik ook boeken en blogs, en ben ik regelmatig met social media tips en advies te vinden op televisie en radio, in kranten en in tijdschriften. Mijn missie is zoveel mogelijk mensen te helpen met de social media activiteiten en ze daar ook daadwerkelijk succes uit te laten halen.”

Hoe regel jij als zelfstandig ondernemer jouw financiële zaken?
“Ik heb een boekhouder die alles regelt. Ik lever aan via Teamleader en Basescone, zij regelen de rest voor mij. Mijn boekhouder maakt gebruik van Twinfield en persoonlijk heb ik een zakelijke rekening bij Knab.”

Jij hebt een zakelijke rekening bij Knab. Wat zijn jouw ervaringen hiermee?
“Ik heb op zich goede ervaringen met de zakelijke rekening van Knab. Ze zijn goed bezig met ontwikkeling, dat is erg belangrijk. “

Jij doet dit jaar mee aan de FOTY Awards en hebt nu al een mooie score behaald! Hoe heb jij dit voor elkaar gekregen en wat heeft de deelname jou tot nu toe gebracht?
“Ik heb een oproep voor referenties gedaan op Facebook en LinkedIn – daar zitten de meeste van mijn klanten wel – en daar hebben velen gehoor aan gegeven. Alleen al de recensies doen me blozen! Ik vind dat zó leuk om te lezen, hoe blij mensen met jou en je werkzaamheden zijn! De echte effecten weet ik nog niet, ik sta nog niet zo lang tussen de genomineerden, maar het kan alleen maar positief uitpakken volgens mij. Ik ben altijd blij met input, feedback en suggesties en deel daarom bijvoorbeeld ook altijd een feedback formulier uit bij mijn workshops. Je staat er tenslotte niet voor jezelf, maar voor je deelnemers in dit geval. Je kunt zelf nog zo hard roepen dat je supergoed bent, maar hoe veel geloofwaardiger is het als iemand anders dat zegt? Suggesties zijn ook altijd welkom, ik ben van mening dat dingen altijd beter kunnen.”

Als winnaar van de FOTY Awards maak je kans op €2.500,- op jouw eigen Knab Zakelijk rekening. Wat voor toffe dingen zou jij met dat geld gaan doen?
“Ik zou een mooie reis gaan maken, naar Zuid-Afrika of Costa Rica.”