NS-header-blog2

Businesscoach Fijke Willemse

“Sta open voor de mensen die je onderweg ontmoet”

Succesverhaal uitgelicht op Travel Thursday

Fijke Willemse motiveert startende en groeiende ondernemers om een bedrijf te runnen dat echt past bij wie ze zijn. Middels haar coaching lukt het ondernemers om creatiever en vrijer te denken, wat hun zelfvertrouwen vergroot en hun ‘money-mindset’ bijstelt. Naar aanleiding van de mooie resultaten die Fijke heeft behaald met haar deelname aan de FOTY Awards, interviewden wij haar over het ondernemerschap en haar ondernemersavontuur als ‘reizende’ ster. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door NS-Business Card, dé OV-kaart voor zelfstandig ondernemers.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
“Eigenlijk ben ik er ingerold. Als kindertherapeute gaf ik een presentatie aan 800 zakenmensen over de methodieken die ik heb ontwikkeld om kinderen met faalangsten en gebrek aan zelfvertrouwen aan persoonlijke groei te laten werken. Uit discussies met deze zakenmensen bleek dat er ontzettend veel raakvlakken zijn tussen kinderen en ondernemers die onderweg vastlopen. Daar moest ik wat mee! Ik ben toen een business coaching model uit gaan werken voor ondernemers, gebaseerd op dezelfde pedagogische peilers.”

Wat doe je precies, en voor wie?
“Ik ben dus businesscoach en ik help ondernemers een succesvol bedrijf te runnen dat echt past bij wie ze zijn. Het is mijn missie om ondernemers uit Nederland en België te motiveren het beste uit zichzelf en hun onderneming te halen. Dit gebaseerd op hun authenciteit en oerkracht, en gestuurd op basis van hun natuurlijk intuïtie.”

Hoe ziet jouw (ondernemers)reis naar de toekomst eruit? Wat is je eindstation?
“Zoals kinderen de reizigers zijn van de toekomst, zo ben ik als ondernemer ook altijd onderweg.
Mijn ambitie nu is om mijn methodiek breed uit te rollen in Nederland en België. De FOTY Awards winnen zou hier een mooi platform voor creëren. Ik geloof niet in een eindstation; ik zal mezelf altijd blijven ontwikkelen en willen blijven groeien als mens en ondernemer. Daarmee creëer je vanzelf weer een volgende halte. Een volgend station voor mij is de lancering van mijn motivatie-app. Ook komt in mei mijn e-boek “Succes & Geluk” (gratis) online uit. En wellicht zie je mij binnenkort bij De Wereld Draait Door aan tafel om een nieuwe draai aan motivatie te geven.”

Jij bent een groot fan van de NS-Business Card. Waar gebruik je de kaart zoal voor en wat zijn voor jou de voordelen van deze kaart?
“Doordat ik een auto-ongeluk heb gehad was ik een tijd genoodzaakt om met de trein te reizen. Reizen met het openbaar vervoer maakt je gedachten heel vrij en je maakt gemakkelijk contact. Recentelijk ontmoette ik op het perron een studente die trendwatcher is en voor haar studie games en apps ontwikkelt. We hadden gelijk een klik en zijn nu dus samen de motivatie-app aan het ontwikkelen. Het winnen van de FOTY Awards schept nieuwe mogelijkheden en kansen voor mij. Ervan uitgaande dat mijn methodiek aanslaat zal ik vaker het land in gaan. Het reizen met de trein is mij goed bevallen, een 1e klas OV kaart zal het alleen nog maar meer aangenamer maken.”

Heb je nog een ultieme tip op het gebied van zakelijk reizen voor collega-ondernemers?
“Mijn tip: sta open voor de mensen die je onderweg ontmoet en zoek de verbinding op. Je kunt zomaar nieuwe mensen ontmoeten die iets voor jou persoonlijk of voor je onderneming kunnen betekenen. Een ideale manier om je netwerk uit te breiden en je te laten inspireren.”

Jij doet dit jaar mee aan de FOTY Awards en bent uitgeroepen tot finalist. Wat heeft de deelname jou tot nu toe gebracht?
“Mensen zijn enthousiast over mijn nominatie en spreken mij er op aan. Ook geeft het mij erkenning dat ik op de juiste weg zit, waardoor ik mij gedreven voel mijn diensten door te ontwikkelen en nog meer mensen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Ook ik ben nog steeds kind; complimenten en waardering zijn het mooiste wat je kunt krijgen en geven. Referenties zijn heel belangrijk voor elke ondernemer. Je omgeving is de beste spiegel die je hebt. Ik leer dagelijks van alle feedback die ik krijg van klanten, waardoor ik continu mezelf kan bijstellen en in beweging kan blijven, kan blijven groeien. Ik heb zelf trouwens ook een coach! Zijn inzichten neem ik mee waardoor ik nog beter kan afstemmen tussen mijn product en mijn doelgroep.”

Leren hoe jij eenvoudig meer geld overhoudt? Like of deel de pitchvideo van Fijke en stuur een e-mail naar info@fijkewillemse.com. Dan ontvang jij gratis haar geldwijzer met praktische tips voor een rijker leven.