knab-header-blog2

Security Innovator Lambert Hop

“Goed luisteren en veel ruggespraak houden”

Succesverhaal uitgelicht op Freelance Friday

Lambert Hop verkleint de kans dat u slachtoffer wordt van terrorisme of geweldsdelicten. Hij is anti-terrorisme-expert, security profiler en gedragskundige sinds 1999. Nu helpt hij mensen om hun veiligheidsrisico’s te begrijpen en aan te pakken. Naar aanleiding van de mooie resultaten die Lambert heeft behaald met zijn deelname aan de FOTY Awards, interviewden wij hem over het ondernemerschap en de financiële zaken die daarbij komen kijken. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door Knab Zakelijk, dé zakelijke rekening voor zelfstandig ondernemers.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
“Na 24 jaren in dienst te zijn geweest bij diverse werkgevers, waaronder een aantal jaar bij de Rijksoverheid, ben ik wegens een in 1995 opgelopen PTSS, met eervol ontslag gegaan. Een drietal maanden na mijn uit dienst treden, heb ik mij als zelfstandige ingeschreven bij de KVK.”

Wat doe je precies, en voor wie?
“Ik heb mij in de afgelopen achttien jaar gespecialiseerd in hoog risico beveiliging en contra-terrorisme; mijn kennis en ervaring wil ik inzetten voor een leefbare samenleving. Mijn bedrijf is continu in ontwikkeling, om mee te bewegen in de dynamiek van de beveiligingsbranche. Ik probeer mij te onderscheiden van de gevestigde orde, door innovatief en origineel te blijven in het vinden van oplossingen voor beveiligingsvraagstukken in de samenleving.”

Hoe regel jij als zelfstandig ondernemer jouw financiële zaken?
“Ik beschik sinds 2013 over een zakelijke bankrekening omdat ik het belangrijk vind mijn zakelijke en privé rekeningen duidelijk gescheiden te houden. Mijn boekhouding doe ik met behulp van Excel.”

Jij doet dit jaar weer mee aan de FOTY Awards en hebt nu al een mooie score behaald! Hoe heb jij dit voor elkaar gekregen en wat heeft de deelname jou tot nu toe gebracht?
“Net als in 2016, toen ik de top-50 behaalde, ben ik ook dit jaar weer geselecteerd tot finalist. Dit onderstreept voor mij dat ik op de juiste weg ben om bij de top van de 1 miljoen zzp’ers in Nederland te blijven horen. Het heeft mij zeer veel belangstelling opgeleverd bij prospects, en de telefoon staat sinds mijn huidige finaleplaats niet meer stil! Ik heb dit behaald door gewoon mezelf te zijn; open, vriendelijk, oprecht en integer in de omgang met de klant. Goed luisteren en veel ruggespraak houden, zodat ik invulling kan geven aan de opdracht en de verwachtingen van de klant altijd kan proberen te overtreffen!”

Als winnaar van de FOTY Awards maak je kans op €2.500,- op jouw eigen Knab Zakelijk rekening. Wat voor toffe dingen zou jij met dat geld gaan doen?
“Ik zou overstappen van ING Zakelijk naar Knab Zakelijk, om dan met die extra €2.500,- mijn aankomende zakenreizen in mei en september 2017 naar Londen te kunnen gaan maken. Er ontstaat daar steeds meer interesse in mijn diensten en mijn aangeboren gave om onbekende gezichten (van bijvoorbeeld verdachten) te kunnen herkennen met een nauwkeurigheid van meer dan 95 procent. Deze gave is zeldzaam gebleken en wordt bij de London Metropolitan Police regelmatig geraadpleegd. Hierom heb ik in 2016 al twee maal eerder een tweedaagse reis naar Londen gemaakt. Mijn aanpak in de beveiligingsadviezen en proactieve methodieken daarin zijn zeer gewild gebleken in het Verenigd Koninkrijk en België, en ik wil mijn diensten daarom dan ook graag daar aan kunnen bieden. De eerst volgende vliegreis en hotelovernachting zijn al geboekt en betaald, maar aangezien de kosten altijd voor de baten gaan is enige financiering welkom!”