NS-header-blog2

Kunstenares Louke Spigt

“Ik versier de wereld waarin wij leven”

Succesverhaal uitgelicht op Travel Thursday

Louke Spigt is kunstenares en heeft een aparte kleurrijke kijk op de wereld. Met haar creativiteit zorgt zij voor aandachtstrekkers in verschillende vormen. Naar aanleiding van de mooie resultaten die Louke heeft behaald met haar deelname aan de FOTY Awards, interviewden wij haar over het ondernemerschap en haar ondernemersavontuur als ‘reizende’ ster. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door NS-Business Card, dé OV-kaart voor zelfstandig ondernemers.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
Ik ben erin gerold. Een goede vriend met een rotsvast vertrouwen in mijn creatieve kunnen heeft, die heeft mij een grote klus bezorgd. Om deze te kunnen factureren ben ik naar de Kamer van Koophandel gestapt. Na die ene klus volgde er nog enkele klussen, dus ik mag aannemen dat mijn eerste klant zeer tevreden was.

Wat doe je precies? En wat is je missie?
Ik versier de wereld waarin wij leven. Door mijn aparte kleurrijke kijk op alles komen mensen naar mij toe om een aandachtstrekker voor ze te realiseren. En dat varieert van letterlijk een paar kleuraccenten aanbrengen of een compleet interieur restylen, tot een tekst schrijven vanuit een andere invalshoek. Het is mijn missie om de wereld mooier en toleranter maken. Door anders te zijn dan de mainstream kan ik ruimte creëren voor anderen, die anders zijn op wat voor manier dan ook.

Je hebt aan de FOTY Awards meegedaan. Welk(e) effect(en) heb je tot nu toe ondervonden van jouw deelname aan de FOTY Awards en jouw nominatie tot finalist?
“Het heeft mij meer bekendheid opgeleverd. En dat is toch weer een stapje dichterbij ‘top of mind’ komen bij potentiële klanten, die op die ene in het oog springende uitging zitten te wachten.

Jij hebt een hoop mooie referenties binnengekregen op Ratecard. Hoe heb je dit voor elkaar gekregen en wat betekenen deze referenties voor jou?
“Die referenties bevestigen dat als mensen eenmaal weten waar ze moeten zijn voor een specialistische creatieve uitspatting, dat ze dan ook trouw blijven aan mij en mijn manier van werken. Een referentie krijgen van deze mensen ging heel gemakkelijk. Ik heb er niet eens om moeten vragen.”

Hoe ziet jouw (ondernemings)reis naar de toekomst eruit? Wat is jouw eindstation?
Oh, dat is heel makkelijk! Ik zou graag voor heel veel verschillende opdrachtgevers mooie dingen maken en schrijven. Vanuit hangmatten op tropische locaties, maar ook vanuit grote steden.

Jij hebt een NS-Business Card. Wat is voor jou het voordeel van deze kaart?
“Ik heb een NS-Business Card en het gemak daarvan is, is dat je overal zo naar binnen loopt. Met wat voor poortje dan ook. Ik had voorheen ook een daluren abonnement, maar die heb ik nu niet meer. Ik reis nu niet zo heel vaak meer met de trein, omdat mijn opdrachten makkelijker op een andere manier te bereiken zijn.”

Tot slot, heb je nog een ultieme tip op het gebied van zakelijk reizen voor collega ondernemers?
Neem er de tijd voor. Of je nou met de trein gaat of met de auto of fiets, het duurt altijd te lang. Gebruik die tijd om na te denken en en op een rijtje te zetten voor jezelf wat je gaat doen.