mini-header-blog

Spiegeloog Manja Wunderink

“Iedere klant is een cadeau”

Succesverhaal uitgelicht op MINI Monday

Manja Wunderink kreeg na 13 jaar als docente uiterlijke verzorging en 8 jaar manager events ineens de drive om ervoor te gaan. Er zijn twee dingen die je kunt doen als je in een periode terecht komt van ‘medische onzekerheid’. Afwachten of doorpakken. Zij koos voor het laatste en wilde niets anders dan haar mindset delen met anderen. Naar aanleiding van de mooie resultaten die Manja heeft behaald met haar deelname aan de FOTY Awards , interviewden wij haar over het ondernemerschap en haar reis naar de toekomst. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door MINI Cooper Clubman.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
“Ineens kwam ik in de wondere wereld van de medici terecht. Er waren in mijn hersenen diverse littekens aangetroffen zonder verklaarbare oorzaak. Het was onze Diva Karin Bloemen die mij weer uit de parkeerstand haalde en bij mij de knop weer op “full drive” heeft gezet. Een heel bijzonder en prachtig moment dat ik zeer koester. Het meest bijzondere is dat ik daarna nooit meer een litteken erbij heb gekregen. Afgelopen februari ben ik weer door de molen gegaan. Heel spannend. En wat denk je? Mijn APK is weer verlengd voor een jaar. Ik ben ervan overtuigd dat een positieve mindset hieraan bijgedragen heeft. Ik kan niet anders dan dit zoveel mogelijk verspreiden. Als eigen ondernemer kun je hier helemaal je eigen draai en intentie aan meegeven.

Wat doe je precies, en voor wie?
“Mijn missie is vrouwen te laten zien hoe je met (kleine) uiterlijke aanpassingen grote innerlijke krachten kan ontmantelen. Ik wil dat elke vrouw krijgt wat zij wil. Iedereen verdient het om een ruimte binnen te lopen en ‘gezien’ te worden. Dat kan heel ‘simpel’ bewerkstelligt worden door de juiste uiterlijke aanpassingen en de juiste mindset. Dit laat ik jou graag zien, voelen en beleven.”

Jij doet dit jaar mee aan de FOTY Awards en bent uitgeroepen tot finalist. Wat heeft de deelname jou tot nu toe gebracht?
“Nadat ik besloten had mij aan te melden, vroeg ik mijn omgeving een referentie te schrijven. Referenties zijn heel belangrijk voor mij. Het zorgt ervoor dat de lat hoog blijft en ik elke dag weer opsta om nog beter te zijn dan gisteren. Ik neem het niet voor lief dat ik nu succesvol mag zijn. Iedere client is een cadeau en ik zal dat nooit, nooit, nooit als vanzelfsprekend ervaren. Het effect dat ik tot nu toe voornamelijk heb ervaren is mijn eigen gevoel bij de referenties. Het is ongelooflijk mooi hoeveel prachtige woorden er voorbij gekomen zijn. Dit is een kroon op mijn werk en vertelt mij dat ik vooral door moet gaan met mijn missie.”

Als finalist maak jij kans op een jaar lang rijden in een MINI Cooper Clubman. Waarom zou jij graag de MINI Cooper Clubman winnen?
“Heb je gekeken naar de MINI Cooper Clubman? Wie zou daar niet in gezien willen worden! Daarnaast vind ik het écht een diva auto. Stoer, verfijnd en een eyecatcher. Ik zie het wel voor me hoor ;-). Omdat ik vaak ‘on tour’ ben en op evenementen sta, is een auto makkelijk voor mij. Ook omdat ik geen vaste werktijden heb en soms laat klaar ben, vind ik het een veilig idee om zo mijn auto in te kunnen stappen. Ik rijd nu in een Peugeot 206, die hard aan vervanging toe is. Mijn man heeft een oude Kever, die ik Karel noem. Bij belangrijke gebeurtenissen (zoals het Freelancer of the Year pitchevent) plak ik magneet borden van Divaas op de auto en ga ik met de Kever.”

Welk effect heeft het rijden van deze gloednieuwe MINI op jou en jouw bedrijf, denk je?
“Je komt echt ‘aan’. Het is je eerste indruk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij nu een beetje geneer voor mijn rode besje. Ze brengt mij nog steeds overal trouw naar toe, maar echt een binnenkomer is het allang niet meer. Ik ben dan ook naarstig op zoek naar een vervanger. Hoe mooi zou het zijn…”