knab-header-blog2

Marketeer Tjapko de Heus

“Ik wil blijven investeren in mijn bedrijf”

Succesverhaal uitgelicht op Freelance Friday

Tjapko de Heus is marketing- en videoregisseur voor het ambitieuze MKB bedrijf. Hij zorgt voor de juiste online aandacht op het juiste moment met een scherp oog op de doelgroep. Naar aanleiding van de mooie resultaten die Tjapko heeft behaald met zijn deelname aan de FOTY Awards, interviewden wij hem over het ondernemerschap en de financiële zaken die daarbij komen kijken. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door Knab Zakelijk, dé zakelijke rekening voor zelfstandig ondernemers.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
“Ik ben 30 jaar geleden begonnen als freelance (journalistiek) fotograaf. De uitgeverij waar ik werkte gaf mij de keuze; of dtp’en of als freelancer verder. Die keuze was snel gemaakt en ik heb hier gelukkig nooit spijt van gehad.”

Wat doe je precies, en voor wie?
“Ik ben ooit begonnen als fotograaf en in de loop van dertig jaar heb ik mezelf ontwikkeld op het gebied van marketing en video(marketing). Op dit moment help ik ambitieuze MKB-ondernemers met het online zichtbaar worden, het genereren van leads en het binden van klanten met behulp van internet marketing en videoproductie. Het is mijn missie om kennis te delen, om te helpen, om naast de ondernemer te zitten en samen de aandacht voor het bedrijf te genereren dat het bedrijf verdient.”

Hoe regel jij als zelfstandig ondernemer jouw financiële zaken?
“Mijn financiële zaken regel ik zelf, samen mijn accountant die mij al 30 jaar ondersteunt. Ik maak gebruik van het programma Workspace in de cloud. Hiermee heb ik overzicht; dat vind ik heel belangrijk.”

Jij doet dit jaar weer mee aan de FOTY Awards en hebt nu al een mooie score behaald! Hoe heb jij dit voor elkaar gekregen en wat heeft de deelname jou tot nu toe gebracht?
“Ik ben best trots op het hoge gemiddelde. Ook in zaken is de gun factor van belang. Ik denk dat naast het leveren van goed werk, wat iedere klant van mij mag verwachten, een goede relatie belangrijk is. Simpele zaken als afspraken nakomen, betrokkenheid tonen en inlevingsvermogen, spelen hierbij een grote rol en zijn kennelijk niet zo vanzelfsprekend. Ik heb leuke reacties en vooral veel mooie referenties van klanten gehad. Alleen daarom is het al de moeite waard. Referenties of reviews kunnen je maken of breken. Je kunt zelf nog zo hard van de toren schreeuwen hoe goed je bent, maar dat heeft totaal geen waarde. Als een klant echter zijn of haar waardering uit, dan kunnen potentieel klanten overtuigd raken van jouw kennis, kunde en kwaliteit.”

Als winnaar van de FOTY Awards maak je kans op €2.500,- op jouw eigen Knab Zakelijk rekening. Wat voor toffe dingen zou jij met dat geld gaan doen?
“Je kunt hele leuke dingen bedenken om met € 2500,- te doen. Ik vind het belangrijk om te blijven investeren in mijn bedrijf. Dat betekent dat ik dat geld in Tjapko Media zou investeren. Er zou een stukje gaan naar nieuw apparatuur en een deel zou ik toevoegen aan het marketingbudget.”