NS-header-blog2

WordPress-specialist Wendy Weel

“Internet toegankelijker maken”

Succesverhaal uitgelicht op Travel Thursday

Wendy Weel is sinds 2009 ondernemer en sinds drie jaar in het bezit van een eigen kantoor. Daarnaast is zij het afgelopen jaar fanatiek bezig geweest met haar eigen persoonlijke ontwikkeling. Naar aanleiding van de mooie resultaten die Wendy heeft behaald met haar deelname aan de FOTY Awards, interviewden wij haar over het ondernemerschap en haar ondernemersavontuur als ‘reizende’ ster. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door NS-Business Card, dé OV-kaart voor zelfstandig ondernemers.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
“Ik ben ondernemer geworden in 2009. Ik wilde altijd de grafische vormgeving in, maar omdat mijn vakkenpakket niet goed genoeg was, kon ik niet naar een grafische vervolgopleiding. Uiteindelijk belandde ik in de detailhandel, waar ik bijna 20 jaar gewerkt heb. Toch bleef een stemmetje in mijn hoofd roepen dat ik naar de grafische wereld wilde. Via LOI en autodidactisch leren heb ik mijzelf geschoold. Via via kwam ik met een projectmanager in aanraking (toen nog via Marktplaats!) en voor hem heb ik mijn eerste website gebouwd, welke nu nog steeds online is! Daarna smaakte het naar meer. Al snel kreeg ik andere opdrachten en kon ik zachtjes afscheid nemen van mijn loondienst baan.”

Wat doe je precies, en voor wie?
“In 2011 werd ik gegrepen door social media, waarna ik mij heb laten trainen tot social media manager en in contact kwam met WordPress. Toen was ik op slag verliefd; hier wilde ik alles van weten. Ik heb mijzelf gespecialiseerd in het bouwen van toegankelijke websites; websites voor mensen met een functie beperking en dan met name een visuele beperking. Want sta jij er wel eens bij stil dat er op het internet ook blinde mensen aanwezig zijn en daar hun informatie opzoeken en producten bestellen? Het kan toch niet waar zijn dat deze mensen steeds tegen een ‘dichte deur’ aanlopen? Ook voor deze groep mensen behoort internet tot het dagelijks leven. Het is mijn missie om het internet mooier en toegankelijker te maken voor iedereen.”

Hoe ziet jouw (ondernemers)reis naar de toekomst eruit? Wat is je eindstation?
“Ik hoop dat ik over een paar jaar heel wat websites toegankelijk heb mogen maken. Dat ik werkzaamheden uit kan besteden en dat ik financieel onafhankelijk ben, ofwel dat ik met mijn bedrijf het internet een stuk mooier en toegankelijker mag maken en ik daar zelf een leuk leven van mag leiden.”

Jij bent een groot fan van de NS-Business Card. Waar gebruik je de kaart zoal voor en wat zijn voor jou de voordelen van deze kaart?
“Ik maak veel gebruik van mijn NS-Business Card. Ik reis vaak eerste klas per trein naar Utrecht en Amsterdam. Het voordeel van deze kaart is dat je je niet meer druk hoeft te maken om het kopen van een kaartje. Daarnaast ontvang ik van al mijn reizen een overzichtelijke factuur.”

Heb je nog een ultieme tip op het gebied van zakelijk reizen voor collega-ondernemers?
“Nou, ja: eerste klas reizen per trein, met een NS-Business Card. Het is ideaal!”

Jij doet dit jaar mee aan de FOTY Awards en bent uitgeroepen tot finalist. Wat heeft de deelname jou tot nu toe gebracht?
‘’Ik heb mijn deelname heel veel gedeeld op social media, met name op Facebook en LinkedIn. Ik was positief verrast dat er na een uur al 3 mooie reviews had ontvangen! Behalve dat ik zelf steeds met een glimlach de puntentelling omhoog zie gaan, is mijn zichtbaarheid ook weer gegroeid! Dit omdat ik fanatiek bezig ben met delen, delen en delen. Daarnaast vind ik mooie referenties van klanten heel belangrijk. Behalve dat het je goed doet, is het ook een weergave van hoe je als mens wordt gezien en wordt gewaardeerd. Een betere reclame is er niet voor mijzelf alsmede mijn bedrijf. Kom dus maar op met de feedback en verbeterpuntjes! Ik neem ze ter harte aan en daar waar ik in kan verbeteren, zal ik er alles aan doen om dat ook te realiseren. Soms lukt het, maar laten we eerlijk zijn, soms ook niet ;-).”