Header uitgelicht

Freelancer Ineke Swart-den Boer uitgelicht

“Eat that frog!”

Ineke is met haar bedrijf Inique4U de enige Out of the Officemanager van Nederland. Haar kracht ligt in het ondersteunen van ondernemers  die een verandering willen in hun manier van werken. Wij interviewden Ineke over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Nadat ik voor de zoveelste keer betrokken raakte bij een bedrijfsverhuizing, herinrichten van de administratie en het opleiden van mensen raakte ik geïnspireerd om mijn eigen bedrijf Inique4U op te zetten. Mijn organisatietalent en mijn favoriete bezigheden: plannen en organiseren kan ik als office manager optimaal inzetten, of dit nou op locatie is bij de ondernemer of op afstand vanuit mijn eigen kantoor.

Wat doe je precies en voor wie?

Ik ben de enige Out of the Officemanager van Nederland. Mijn kracht ligt in het ondersteunen van ondernemers  die een verandering willen in hun manier van werken.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Ik ben door een andere ondernemer genomineerd en zag dat als eer en ben daarom op de nominatie ingegaan.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Naast mijn naamgeving Inique4U en het feit dat ik de enige Out of the Officemanager in Nederland ben, krijg ik energie van die situaties waarbij niemand het meer ziet zitten, raakt gedreven om de situatie onder controle te krijgen en het vervolgens naar een goed einde te brengen. Daarnaast heb ik, omdat ik niet alle ondernemers in Nederland kan helpen, een boek geschreven ‘Morgen doe ik het (anders)’ om ondernemers stap voor stap te begeleiden op het gebied van officemanagement.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Mijn klanten zitten overal in Nederland. Door mijn uitgebreide netwerk en het feit dat ik tevreden klanten heb, word ik regelmatig benaderd voor een nieuwe opdracht.

Hoeveel ben je waard per uur?

Ik ben onbetaalbaar maar hanteer een uurtarief voor out of the officemanagement van € 60,00 en het uurtarief voor in the officemanagement is € 70,00.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Door volgen van opleidingen en het lezen van vakliteratuur en blogs.

Wat doe je over 5 jaar?

Dan vier het 15-jarige bestaan van mijn onderneming en heb ik inmiddels mijn tweede boek uitgebracht.

Hoe zie jij je toekomst?

Dan ben ik de expert op het gebied van officemanagement voor Nederland.

Hoe hou je je werk leuk?

Door afwisselende klanten, in diverse segmenten. Door een eigen kantoor te delen met een andere ondernemer in een ander vakgebied. We versterken elkaar en houden elkaar scherp. Door tijd te maken en in te plannen voor eigen ontwikkeling, of dit nu is op mijn vakgebied of op het ondernemerschap. Door steeds stappen buiten mijn comfort zone te zetten die mij verder brengen als persoon en als ondernemer.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Werk niet alleen in je eigen onderneming, maar maak ook om aan je eigen onderneming te werken. En natuurlijk: eat that frog! Oftewel: begin de werkdag met die taak waar je het meest tegenop ziet. Als die taak is afgerond, heb je een topdag qua productiviteit!