Header uitgelicht

“Je kan het geld maar één keer uitgeven”

Leoni Blokhuis is werkzaam in de wereld van het vrouwenvoetbal. Haar onderneming FlowSports heeft zo’n 28 profvoetbalsters onder haar hoede. FlowSports regelt alle zaken die bij de carrière van de voetbalsters komen kijken. Wij interviewden Leoni over het ondernemerschap en de financiële zaken die daarbij komen kijken. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door Knab Zakelijk, dé zakelijke rekening voor zelfstandig ondernemers.

Hoe en waarom ben jij ondernemer geworden?

Ik zeg altijd: “Mijn doel was niet om ondernemer te worden, maar om in de voetballerij te werken.” Het was mijn droom om in het voetbal te werken, maar dat was – toen nog meer dan nu- een mannenwereld. Ik was nergens welkom, dus besloot ik om het zelf te gaan doen. Zo werd FlowSports, mijn onderneming, geboren.

Wat doe je precies, en voor wie?

Wij behartigen de belangen van profvoetbalsters. FlowSports is een managementbureau in het vrouwenvoetbal en begeleidt nu zo’n 28 speelsters, waarvan elf met regelmaat bij de selectie van Oranje zitten en drie buitenlandse speelsters uitkomend voor Schotland, België en Malta. Wij regelen contractuele zaken, zoals verlengingen maar ook binnen- en buitenlandse transfers.

Daarnaast bieden we persoonlijke begeleiding en commerciële begeleiding aan. Ook is er aandacht voor de maatschappelijke carrière: zeer belangrijk in het vrouwenvoetbal. Tot slot adviseert FlowSports het bedrijfsleven op het gebied van marketing, communicatie en sponsoring in het vrouwenvoetbal.

Welk aspect van je werk vind je het leukst?

In mijn vak is geen dag hetzelfde, en misschien is dat wel het leukste. Daarnaast is het heel bijzonder om een bijdrage te leveren aan de dromen van topsporters en hun carrière te begeleiden.

Heb je een zakelijke rekening voor jouw bedrijf? Zo ja, waarom?

Ja, die heb ik altijd gehad, ook als zzp’er. Daarmee houd ik werk en privé gescheiden en blijft de boekhouding/administratie overzichtelijk.

Heb jij een (financiële) stip op de horizon? Waar wil je naartoe met jouw onderneming?

Mijn stip aan de horizon is om de beste te zijn met FlowSports. Ik hoef niet het grootste kantoor te zijn, of het kantoor met de grootste bankrekening. Ik streef ernaar om de beste te zijn in mijn vak; eerst in Europa en dan wereldwijd.

Doe jij je administratie online? Zo ja, is deze gekoppeld aan jouw bankrekening?

Daar kan ik twee keer ‘ja’ op beantwoorden. Ik werk met boekhoudprogramma MoneyMonk, dat is gekoppeld met Knab. Dat werkt echt ideaal.

Deel jij jouw inkomsten op in separate “potjes”? Zo ja, doe je dit enkel offline of ook online?

Ja, ik deel mijn inkomsten inderdaad op in verschillende potjes. Daarbij maak ik gebruik van de online potjes die Knab aanbiedt, lekker overzichtelijk!

Ben je weleens in een situatie geweest waarin je extra blij was met Knab?

Vaak doe ik mijn boekhouding in de avond. Dan is het fijn om te weten dat de klantenservice van Knab zulke ruime openingstijden heeft.

Tot slot, heb je een financiële tip voor collega-ondernemers?

Een open deur, maar in mijn ogen wel het allerbelangrijkste; je kan het geld maar één keer uitgeven.