Winnaars_foty-1024x638

Lenneke Gentle gekozen tot zzp’er van het jaar 2020

Dag van de ZZP’er drukbezocht, Freelancer of the Year bekendgemaakt

Donderdag 12 november 2020 was het dan eindelijk zover; de Dag van de ZZP’er met als hoogtepunt de uitreiking van de Freelancer of the Year Awards 2020. Na een grondige selectieprocedure heeft een deskundige jury bekendgemaakt dat Lenneke Gentle, met haar bedrijf Studio Swing, zich een jaar lang Freelancer of the Year (FOTY) mag noemen. Tot beste starter werd gekozen Beate Visser (ZeelVis-IT) en Jelle Threels (schoonmaakbedrijf Jelle Threels) ging er met de publieksprijs vandoor.

De Dag van de ZZP’er

Normaal is de Dag van de ZZP’er een fysiek event, maar i.v.m. corona werd uitgeweken naar een online event. Maar liefst 1400 geïnteresseerden schreven zich in om dit event live te volgen. Zij kregen een mooi programma voorgeschoteld dat begon met een tafelgesprek over ondernemen in coronatijd met Mariëlle Rensel (directeur ZZP Nederland), Yoram Schwarz (CEO Movir), Prof. Dr. Josette Dijkhuizen (zzp’er De Zakencoach en professor in ondernemerschap) en Peter Heerschop (cabaretier, acteur, schrijver en zzp’er). Rensel: “De uitkomst van het vooraf onder de kijkers uitgezette onderzoek zorgde voor mooie input voor het tafelgesprek. Veel zzp’ers bevinden zich in een moeilijke tijd. Ruim de helft van de respondenten geeft aan minder opdrachten en inkomsten te genereren i.v.m. corona en 30% van de ondervraagden ervaart meer stress. Verder geeft 75% aan dat zij bereid zijn hun businessmodel om te gooien zolang ze maar kunnen ondernemen. Rasondernemers dus, die denken in oplossingen! En deze drive en creativiteit werd ook herkend door de gasten aan tafel.”

Workshops en expertsessies

Na het tafelgesprek werd de Freelancer of the Year 2020 bekendgemaakt, waarna de digitale bezoekers konden kiezen uit 5 workshops over; succesvol ondernemerschap, zzp en pensioen, zakelijke profilering, zakelijk netwerken en hoe schrijf je een bestseller. Alle workshops werden door honderden volgers bekeken en goed gewaardeerd. Het slot van de Dag van de ZZP’er bestond uit expertsessies waar de zzp’ers hun vragen konden stellen aan de Belastingdienst, Movir (arbeidsongeschiktheidsverzekeringen), Qredits (ondernemerskredieten), MoneyMonk (administratie) en Rocket Lawyer (juridische zaken).

Over de FOTY Awards

De Freelancer of the Year Awards is een jaarlijkse zoektocht naar de beste zzp’er van Nederland, georganiseerd door ZZP Nederland. De verkiezing vindt jaarlijks plaats tijdens de Dag van de ZZP’er. De vakjury onder leiding van Marcel Molenaar (LinkedIn) had pittige knopen door te hakken om tot een winnaar te komen. Molenaar: “Het niveau dit jaar was erg hoog. We hebben veel goede businessplannen gezien. Uiteindelijk is Lenneke Gentle voor ons toch de terechte winnaar met een mooie heldere en schaalbare propositie, die ook nog eens maatschappelijk relevant is. Kinderen met plezier laten leren, wie wil dat nou niet?”