Header uitgelicht

Freelancer Lidwina Brusche uitgelicht

“Durf authentiek te zijn, dan schitter je het mooist!”

Lidwina Brusche helpt ondernemers om hun dromen waar te maken! Dat doet zij via de mond-tot-mondreclame formule. Want mond-tot-mondreclame is de sterkste vorm van marketing. Met veel passie en plezier heeft Lidwina een coachingstraject ontwikkeld op basis van de 10 geheimen van mond-tot-mondreclame. Wij interviewden Lidwina over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Ik geloof dat iedereen unieke talenten heeft gekregen om een positief verschil te maken in het leven van anderen. Als oprichter van Stichting Schitterend inspireer en bemoedig ik mensen vanuit deze visie al sinds 2009. Vanaf 2014 wilde ik ook specifiek ondernemers helpen om hun dromen waar te maken. Ondernemerschap heeft mijn hart. Ik heb in het verleden verschillende bedrijven opgezet en heb veel ervaring, met zowel de moeilijke als de leuke kanten van het ondernemerschap. Ik houd van het avontuur! En om iets op te bouwen wat nog niet bestaat om mensen op een nieuwe manier te kunnen helpen.

Wat doe je precies en voor wie?

Met mijn marketingexpertise (Master of Science) leer ik ondernemers met hun eigen talenten mond-tot-mondreclame te genereren. Mond-tot-mondreclame is namelijk de sterkste vorm van marketing. De marketing coaching die ik geef, helpt ondernemers hun talenten te slijpen, zodat ze gaan stralen in de maatschappij!

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Tot mijn grote verrassing werd ik genomineerd door één van mijn zeer getalenteerde en gewaardeerde klanten! Zij is een trouwe bezoeker van de jaarlijkse Dag van de ZZP’er. Ze hoopt dat ik een keer kan spreken tijdens dit evenement, omdat zij vindt dat ik iets te bieden heb voor de bezoekers wat nog niet eerder aan bod is gekomen. Dus wie weet?

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Ik ben een marketing vakvrouw. Mijn specialisme is mond-tot-mondreclame en dat is de grootste bron van klanten voor de meeste bedrijven. Er is bijna niemand in Nederland die weet hoe mond-tot-mondreclame nu echt werkt. Dat maakt de coaching bij mij uniek.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Natuurlijk… De kracht van mond-tot-mondreclame werkt ook voor mij! Van heinde en verre weten mensen mij te vinden. Mijn klanten komen niet alleen uit de omgeving van Ede, maar ook vanuit de Randstad, Brabant, Utrecht en andere streken van Nederland. Gelukkig ligt mijn ‘Briljanten Laboratorium’ aan de A12, dus het is centraal gelegen en goed bereikbaar.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Ik geloof dat succes in ondernemerschap altijd persoonlijk is. Daarom investeer ik elk jaar in mijn eigen ontwikkeling, lees inspirerende boeken, volg trainingen en cursussen die mij en mijn klanten naar een hoger niveau kunnen brengen. Zakelijke en persoonlijke ontwikkeling gaan hierbij hand in hand.

Daarnaast heb ik een wetenschappelijke achtergrond en mijn man en zwager zijn beiden werkzaam als hoogleraar in respectievelijk ondernemingsrecht en marketing. Ook via deze weg blijf ik op de hoogte omtrent ondernemerschap en de nieuwste inzichten op het gebied van marketing.

Wat doe je over 5 jaar?

De afgelopen jaren is mijn bedrijf ontzettend gegroeid. Met veel enthousiasme werk ik eraan om de best mogelijke business coaching te bieden. Daarbij ben ik steeds bezig om te verbeteren en te vernieuwen, zodat ondernemers die bij mij komen hun dromen waarmaken!

Hoe zie jij jouw toekomst?

Ik hoop dat mijn coachingspraktijk een baken van licht mag zijn voor veel mensen. Een plek van bemoediging en kracht, waar mensen de moed vinden om te ondernemen met hun talenten. Ik zie een toekomst vol werkplezier, waarin ik mezelf blijf vernieuwen en ontwikkelen en andere mensen tot bloei breng. Naast de coachingsgesprekken wil ik graag een boek schrijven met “52 tips voor positief ondernemerschap”. En verder gaan met het ontwikkelen van trainingen en vernieuwende methodes, zodat mensen het mooiste in zichzelf naar boven kunnen halen.

Hoe houd jij je werk leuk?

Laatst zei mijn man dat hij het bijzonder vond hoeveel prachtige referenties ik heb. Mensen roemen mijn deskundigheid, inspirerende energie en resultaatgerichte aanpak. De meeste klanten blijven langer dan een jaar bij me. Dat ik zoveel mag betekenen voor mensen raakt me enorm. Ik doe mijn werk met heel veel plezier en mensen voelen dat. Ik vind de afwisseling in mijn werk enorm leuk en ik geniet van het succes van mijn klanten. “Ik heb het gevoel dat ik boven mezelf ben uitgetild.” Regelmatig hoor ik dit soort dingen terug en dan kan ik er weer een week tegenaan!

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Ik zit altijd vol met tips, dus als je me tegenkomt bij straks bij de Dag van de ZZP’er, schiet me even aan! Maar dé gouden tip bestaat niet, omdat succes altijd persoonlijk is. Wat voor jou werkt, werkt voor een ander weer anders. En het origineel is altijd beter dan een kopie. Durf dus authentiek jezelf te zijn, want dan schitter je het mooist!