Header uitgelicht

Freelancer Marjolein van der Burgt uitgelicht

“Vier elke stap die je zet met je bedrijf”

Marjolein van der Burgt helpt mensen bewust te worden van de innerlijke kracht en zelfhelend vermogen, zodat ze VOLuit kunnen leven. Ook helpt Marjolein haar klanten bewust te worden van de bagage die ze (op fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch niveau) meedragen. Samen met hen maak ze de rugzak leger, zodat de klant weer lichter door het leven gaat, in verbinding met zichzelf en het leven. Marjolein vindt het vooral belangrijk dat mensen weer regie over hun eigen leven krijgen / nemen en het leven gaan leiden wat zij voor ogen hebben. Wij interviewden Marjolein over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Ik heb altijd al interesse gehad in de mens en was nieuwsgierig hoe de mens in elkaar zit. In mijn studie Voeding en Gezondheid was ik vooral met de fysieke mens bezig. Later verschoof mijn interesse naar de psychische, emotionele en energetische kanten van de mens. Ik geloof in het zelfhelend vermogen van de mens en dat er veel meer mogelijk is dan er in de reguliere geneeskunde gedacht wordt. Dit heb ik zelf ook ervaren. Na mijn eerste zwangerschap werkte mijn schildklier te traag en volgens de artsen zou ik levenslang medicijnen moeten slikken. Ik ben ondertussen al drie jaar zonder medicijnen. In mijn laatste baan als wetenschappelijk redacteur bij een patiëntenvereniging voor ongeneeslijke erfelijke ziekten ging het wringen. Ik wilde meer voor mensen kunnen betekenen. Ik besloot de sprong in het diepe te wagen en datgene te gaan doen waar ik blij van word: mensen bewust maken en laten ervaren dat en hoe ze zelf invloed hebben op hun gezondheid en welbevinden.

Wat doe je precies en voor wie?

Ik begeleid mensen die in de knoop zitten met zichzelf en/of psychosomatische klachten hebben. Ik kijk naar de gehele mens en niet alleen naar de klacht waarmee iemand binnenkomt. Ik ga met ze naar de kern van de klacht, zodat ze inzicht krijgen. Ik leer mensen hoe ze zichzelf in een paar minuten kunnen ontstressen en hoe ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun gezondheid en hun leven. Ik gebruik mijn intuïtie in consulten en een scala aan technieken op het gebied van energiewerk, het onbewuste brein, coaching, mindset en ontstressen. Dit geeft mensen rust en ruimte om andere keuzes te maken. Ze krijgen hun energie terug en zitten lekker in hun vel.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Eerlijk gezegd houd ik er niet van om in de picture te staan. Maar ik zit in een fase waarin ik voel dat het nodig is om mezelf te laten zien en om zichtbaar te worden met wat ik mensen te bieden heb. Dus dit is een mooie stap om flink uit mijn comfortzone te gaan en mezelf te laten zien.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Mijn holistische kijk op mensen en situaties. Ook kijk ik naar wat ik creëer en als me dat niet bevalt, duik ik erin en werk aan mezelf, zodat ik kan creëren wat ik wel wil. Dit is overigens niet van de een op andere dag gerealiseerd, het is een proces. Ik blijf mijn processen aangaan, omdat ik mijn cliënten zo ver kan brengen als waar ik zelf geweest ben.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Dat vind ik soms best een uitdaging. Ik verkoop geen broodjes en het is voor veel mensen best een hele stap om uit hun oude patronen te stappen en hulp te zoeken. Ik los hun problemen niet op, dus als ze verandering willen, zullen ze zelf aan de slag mogen. Eerlijk is eerlijk, soms lijkt het makkelijker om te blijven zitten waar je zit. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de stap zetten het waard is! De meeste cliënten komen via gesprekken en mond-tot-mond reclame.

Hoeveel ben je waard per uur?

Hoeveel vind je jezelf waard? Hoeveel ben je bereid te investeren in je eigen gezondheid en welzijn? Ik vind het heel wat waard, aangezien je jezelf voor de rest van je leven meeneemt. Om voor een brede groep mensen toegankelijk te zijn, heb ik een heel schappelijk uurtarief. Dat geldt ook voor mijn workshop ontstressen om mensen laagdrempelig kennis te laten maken met stress en om te leren hoe ze zelf binnen vijf minuten stress kunnen opheffen.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Ik houd van bijleren en volg graag opleidingen. Ook doe ik aan intervisie en supervisie en lees graag boeken op mijn vakgebied en aangrenzende vakgebieden.

Wat doe je over 5 jaar?

Ik heb een bloeiende praktijk, geef lezingen en workshops en schrijf boeken. Samen met anderen bied ik een succesvol programma bij klachten die regulier moeilijk behandelbaar zijn. Ook werk ik in een complementair gezondheidscentrum.

Hoe zie jij je toekomst?

Door mijn werk en ondernemerschap leer ik veel over mezelf. Ik geniet van mijn leven en ben in de flow. Ik volg mijn hart. Werk en privé zijn in balans. Door mensen bewust te maken van zichzelf en ze meer ontspannen door het leven te laten gaan in de richting die goed voelt voor ze, draag ik in mijn ogen bij aan een mooiere wereld.

Hoe hou je je werk leuk?

Er is nog zoveel te doorgronden aan mensen en ik vind het veel voldoening geven als mensen weer de regie in handen nemen en stappen zetten in de richting die zij willen en daardoor beter in hun vel komen en rust ervaren. Ook houd ik mijn werk leuk door te blijven leren.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Blijf vooral jezelf en dichtbij jouw missie. Heb geduld met je bedrijf en vier elke stap die je zet. Blijf in beweging, hoe klein ook en vertrouw erop dat datgene op je pad komt wat je nodig hebt, mogelijk in een andere vorm dan jij had gedacht. Houd dus je ogen en oren open!