Header uitgelicht

Freelancer Miranda Roijakkers uitgelicht

“Onderneem en leef vanuit je hart”

Miranda Roijakkers is actief als ervaringsdeskundige eenzaamheid en daarmee eenzaamheid expert. Wij interviewden Miranda over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Ik ben het gewoon gaan doen, hoe moeilijk en spannend ik het ook vond. En vooral ook zodat ik dan aan mezelf kon blijven werken. Ik voelde dat mijn persoonlijke ontwikkeling dat nog nodig had na de periode van een lange intensieve therapie die ik heb gevolgd.

Wat doe je precies en voor wie?

Het is mijn hartmissie om eenzaamheid te doorbreken en daarmee de wereld te laten stralen. Dat doe ik op mijn unieke wijze. Ik heb een boek geschreven waarin ik vertel over mijn ontdekkingen en levenswijsheid waarin ik zelf eenzaam was. En ik heb een kledinglijn op de markt gebracht om mensen te verbinden met zichzelf en elkaar. Voor jonge mensen, tussen 16 en 40 en iedereen die geïnteresseerd is in eenzaamheid. Om mensen die (nog) geen kinderen hebben bewust te maken en inzichten te geven hoe belangrijk het is dat je eerst van jezelf houdt/verbonden bent met jezelf voordat je aan kinderen begint.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Om online en offline drempels te overwinnen, om nóg meer voor mezelf te gaan staan.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Dat wat ik doe doe ik door bewuste keuzes te maken en doe ik zelf (zonder partner, kinderen en/of familie). Hierbij vraag ik mensen om hulp als ik dat nodig heb. Al mijn zekerheden als een huis en veilige omgeving heb ik opgegeven om op een nieuwe plek verder te groeien als mens. Door die stap te zetten kon mijn hartmissie geboren worden en vertrouw ik volledig op mezelf. Ik geloof heilig in de wijze waarop ik deze hartmissie volbreng voor zakelijk succes. Iedere angst en pijn die ik tegenkom ga ik aan. De moeizame weg die ik heb afgelegd van eenzaamheid naar verbinding en geluk maakt mij mede uniek omdat je daar vele angsten voor moet overwinnen.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Ik kom aan mijn klanten door authentiek te zijn, mezelf. Online en offline het gesprek met mensen aan te gaan, met hen te verbinden en vertrouwen te wekken zodat ze het niet alleen mij gunnen maar vooral ook zichzelf. Mijn klanten zijn overal en het kan iedereen zijn.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Mijn oren en ogen online en offline open te houden. Bewust te blijven leven en dicht bij mezelf te blijven.

Wat doe je over 5 jaar?

Dan run ik een bedrijf wat iedereen kent als een voorbeeld/trendsetter. Omdat dat bedrijf op een bijzondere wijze onderneemt en patronen doorbreekt. Niet de gebaande paden loopt, maar het eigen unieke pad blijft volgen en mensen altijd zal verrassen door de unieke stappen die worden gezet.

Hoe zie jij jouw toekomst?

Rooskleurig, liefdevol en glansrijk met veel blijdschap en trots.

Hoe houd jij je werk leuk?

Door mijn creativiteit in te kunnen blijven zetten en niet voorspellend te zijn, iedere dag als een nieuwe uitdaging te zien en vooral ook te ervaren.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Leun voldoende achterover, ben jezelf en onderneem en leef vanuit je hart.