rene-frijters-1024x683

René Frijters (Knab) neemt plaats in jury FOTY Awards

8 vragen aan René Frijters, CEO en oprichter van Knab

Graag stellen wij u voor aan René Frijters, de CEO en oprichter van Knab, de online bank die het belang van de klant voorop stelt. René begon zijn carriére in de IT, na het afronden van zijn studie business information technology. In 1995 richtte René Alex Beleggersbank op en na de verkoop van Alex aan BinckBank in 2007 heeft René gewerkt als vrijwilliger aan de realisatie van een amphitheater in het township Elandsdoorn, Afrika. René Frijters heeft in 2012 Knab opgericht vanuit de overtuiging dat het anders moet in de financiële wereld.

Kunt u ons iets vertellen over uw activiteiten? Op welke wijze bent u actief in en/of betrokken met de zzp-markt?
Begin 2014 startten we met Knab Zakelijk. Hiermee wilden we ons vooral richten op kleine ondernemers en zzp’ers. Andere banken vragen vooral veel geld voor diensten die de zzp’er eigenlijk nooit gebruikt. Dat zal je bij Knab Zakelijk nooit gebeuren. Tot nu toe hebben we nog steeds de beste en meeste voordelige propositie voor deze (groeiende) doelgroep.

De beste omdat Knab Zakelijk niet meer en niet minder bevat dan je nodig hebt (één of meerdere betaal- en spaarrekeningen / deposito’s, een gratis American Express creditcard en eventueel een geautomatiseerde koppeling met een administratie (grootboek). Bovendien is onze ervaren Servicedesk 98 uur per week bereikbaar en regel je alles online of via de app.

De meest voordelige omdat Knab slechts € 5 per maand vraagt. Het financiële voordeel merkt de klant vooral doordat hij of zij 1.000 gratis transacties per jaar krijgt en rente op betaal- en spaarrekening. Het blijkt dat de gemiddelde zzp’er bij Knab € 800 per jaar goedkoper uit is.

Wat is/zijn de reden(en) dat u als jurylid actief bent bij de FOTY Awards?
Knab is hoofdsponsor van de FOTY Awards omdat we erg geloven in een flexibele maatschappij waarin specialisten bedrijven helpen om hun doelstellingen te bereiken.

Bij de FOTY Awards ontvangen deelnemers online referenties van klanten. Hoe belangrijk is het volgens u dat freelancers, interim professionals en zzp’ers hun kwaliteit bewijzen via online referenties?
Een zzp’er zonder referenties en netwerk heeft geen bestaansrecht. Natuurlijk is dit hartstikke belangrijk. De meeste ‘klussen’ krijg je door aanbevelingen en mensen uit je netwerk die enthousiast zijn over jouw prestaties en persoonlijkheid. Dus wees hier scherp op.

Welke rol zouden input, feedback en suggesties volgens u moeten hebben voor freelancers, interim professionals en zzp’ers?
De rol kan natuurlijk meervoudig zijn. Het kan aangeven hoe specialistisch en/of divers je bent. Het kan je ook helpen om jezelf verder te ontwikkelen en nieuwe opdrachtgevers aan te boren.

In hoeverre zouden opdrachtgevers en intermediairs kwaliteit (meer) in overweging moeten nemen tijdens aanbestedings- en/of inhuurprocessen waarbij freelancers, interim professionals en zzp’ers betrokken zijn?
Het raten van interim professionals / zzp’ers op kwaliteit is natuurlijk belangrijk. Je wordt ingehuurd voor je expertise en een opdrachtgeven wil natuurlijk ‘waar voor zijn geld’. Dus het begint bij het leveren van kwaliteit. En dan volgt: mentaliteit, creativiteit, etc.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de FOTY Awards volgens u voldoen?
Wat mij betreft is de winnaar van de FOTY Award een échte ondernemer. Iemand die een bijzonder product levert en goed in staat is zichzelf te verkopen. Iemand met passie voor wat hij/zij doet. Die weet in welke netwerken hij/zij zich moet gegeven en daarin ook een bekende is. Iemand die veel ‘geeft’ en weet dat je alleen door ‘te geven’ kan vermenigvuldigen.

Waarop gaat u (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?
Ik ga veel letten op passie. Ik wil geraakt worden door de winnaar.

Hebt u tot slot nog een tip voor freelancers, interim professionals of zzp’ers?
Zie de FOTY Awards als een prachtig podium om jezelf aan een groot publiek voor te stellen en je netwerk op te bouwen. Maak gebruik van alle mogelijkheden om via de FOTY Awards je naam en faam te vergroten. Het FOTY-platform biedt je daar uitstekende hulpmiddelen voor. Je moet het echter wel zelf doen!