Header uitgelicht

Freelancer Sandra Westein uitgelicht

“Geloof in jezelf en doe het zoals jij het het beste kan”

Sandra Westein uit Schiedam is als ondernemer een echte geluksvogel. Haar bedrijf Saar. Business Organiser is namelijk haar grootste hobby. Wij interviewden Sandra over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Ik had nooit bedacht ondernemer te worden tot ik voor mijn toenmalige werkgever (grote speler in de jeugdzorg) een groot netwerkevent organiseerde. Ik regelde alles van start tot finish; gesprekken met de locatie, opzetten en ontwerpen van de stand, gesprekken met deelnemende partijen, promotie, training voor de standhouders etc. en op de dagen zelf supervisie. De organiserende partij, Peoples Business Rotterdam, was van mening dat ik dit zo goed aanpakte dat ik er ook mijn business van kon maken. En dat was het begin van SAAR. toen nog, in 2016, met als focus het organiseren van zakelijke netwerkevenementen en in 2018 heb ik de focus verlegd naar het Virtual- en Personal Assistant werk met als toevoeging het organiseren. De naam van mijn bedrijf heb ik toen ook gewijzigd naar Business Organiser en sindsdien werk ik met enorm veel plezier in dit vakgebied én heb ik mijn eigen netwerkborrel in de regio Schiedam e.o. opgezet welke zeer succesvol is. Ik heb geen seconde spijt gehad van de stap, al was het af en toe echt afzien. Maar het ondernemen zit me in het bloed, ik doe het met plezier en passie.

Wat doe je precies en voor wie?

Ik werk als virtual- en/of personal assistant voor MKB ondernemers. Ik ondersteun hen in hun bedrijf met taken als HR ondersteuning, schrijven van teksten en blogs, social media beheer, website beheer, secretariële ondersteuning, agenda- en emailbeheer, notuleren.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Mijn ‘uniqueness’ zit waarschijnlijk in mijn persoonlijke aanpak. Tijdens een kennismakingsgesprek ga ik echt de diepte in met mijn potentiële opdrachtgever om er achter te komen wat de ambitie is van hem of haar, wat zijn/haar wensen en eisen exact zijn maar ook stel ik vragen over de privésituatie om echt een goed beeld te vormen zodat we beide zeker weten dat we een goede zakelijke match zijn. Mijn ondersteuning is op maat én op niveau.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Ik krijg mijn klanten via mijn netwerk en via social media en dan vooral via LinkedIn. Daarnaast bezoek ik met regelmaat netwerkbijeenkomsten van MKB bijvoorbeeld, waar mijn klant zich bevindt. En dagelijks content delen en reageren op de posts van de MKB ondernemers.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Volgen van webinars/seminars, lezen van managementboeken. Regelmatig spreken/sparren met concullega’s. Social media groepen volgen.

Wat doe je over 5 jaar?

Over 5 jaar is SAAR. uitgebreid van zzp’er naar Team Saar. Een team van VA’ers en PA’ers. Ik werk dan zelf wat minder uur in mijn bedrijf en meer aan mijn bedrijf (wat ik nu dus doe voor mijn klanten) en het team werkt met de klanten op dagelijkse basis.

Hoe zie jij jouw toekomst?

Ik zie de toekomst rooskleurig tegemoet. Ik geloof in mijzelf en wat ik doe en wat ik kan.

Hoe houd jij je werk leuk?

Door creatief te blijven, met leuke ondernemers te werken. Door mezelf altijd te verbeteren.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Blijf te allen tijde jezelf. Jouw verhaal is uniek en dat maakt jou uniek. Verander niet in iemand die iedereen wilt zien. Geloof in jezelf en doe het zoals jij het het beste kan.