Hall-of-fame-header

Freelancer of the Year 2023

Berith Spoelstra

Winnaar Beste Starter 2023

Berith Spoelstra is een retentie specialist en met haar bedrijf By Berith helpt en ondersteunt ze MKB-bedrijven bij het voorkomen van klantverlies en het realiseren van groei. In 2022 heeft ze de stap naar ondernemerschap gezet, na 16 jaar bij diverse grote organisaties verantwoordelijk te zijn geweest voor het minimaliseren van klantverliezen, zowel op de B2C- als de B2B-markt.

Als toegewijde professional op het gebied van sales coaching, klantprocessen en campagneontwikkeling, heeft ze bewezen een cruciale rol te spelen in het voorkomen van klantverlies en het stimuleren van duurzame groei. Met haar positieve en pragmatische aanpak weet ze een lastig onderwerp bespreekbaar te maken. Als trainer en spreker inspireert en stimuleert ze ondernemers om in actie te komen, zodat klanten niet meer via de achterdeur weglopen.

Wat zegt de vakjury?

Het is met grote genoegen en overtuiging dat de jury de prijs voor de beste starter van de FOTY Awards mag toekennen aan Berith Spoelstra. Haar buitengewone prestaties op het gebied van retentiemarketing hebben niet alleen indruk gemaakt op de juryleden, maar beloven ook een aanzienlijke impact op het zakelijke landschap.

Een van de onderscheidende kenmerken van Berith is haar heldere en herkenbare propositie op het gebied van retentiemarketing. Hiermee heeft Berith niet alleen een goed businessonderwerp gekozen, maar heeft ook begrepen hoe ze aanzienlijke meerwaarde kan bieden aan talloze ondernemers. Haar focus op retentiemarketing getuigt van strategisch inzicht, aangezien bestaande klanten vaak aanzienlijk meer opleveren dan nieuwe klanten. Daarnaast heeft Berith indruk gemaakt met haar uitstekende pitch, waarmee ze niet alleen haar expertise aantoont, maar ook haar vermogen om complexe concepten op een toegankelijke manier te presenteren. Het feit dat haar LinkedIn-profiel er fantastisch uitziet, benadrukt haar professionaliteit en toewijding aan haar vak.

Haar online zichtbaarheid is ook opmerkelijk, waarbij ze bijvoorbeeld als eerste verschijnt in Google-zoekresultaten voor ‘retentiespecialist’. Bovendien getuigt haar strategie voor schaalbaarheid en haar actieve betrokkenheid bij sprekersklussen van een ondernemersgeest die gericht is op de toekomst. Berith streeft ernaar een autoriteit te worden op haar vakgebied, wat niet alleen getuigt van haar ambitie, maar ook haar potentieel om een toonaangevende figuur te worden. Het feit dat ze nu al aantoonbaar succesvol is, zoals blijkt uit de verwachte winst voor 2023, onderstreept haar vermogen om haar doelen te verwezenlijken.

Ten slotte erkent de jury dat retentiemarketing een onderwerp is waarin Berith zich kan blijven onderscheiden. Haar focus op dit specifieke aspect van marketing weerspiegelt niet alleen haar scherpe zakelijke inzicht, maar ook haar vermogen om relevant te blijven in een steeds veranderend landschap.

Al met al is Berith Spoelstra dus voor ons de onbetwiste winnaar van de prijs voor de beste Starter van de FOTY 2023 awards.

Kwaliteit: 0/100
Focus: 0/100
Passie: 0/100
Succes: 0/100
Ambitie: 0/100